| LordCristobal a întrebat:

Salutare prieteni dragi!
Cum ar fi fost situatia in Europa daca otomanii reuseau sa cucereasca Viena in cele doua incercari ale lor?
Si ce ar fi urmat dupa cucerirea Vienei?

Răspuns Câştigător
| StrongHeart a răspuns:

Sa zicem ca in loc de catedrale, vedeai moschee la tot pasul.
Vedeai numa' neni bronzati cu barba si femei acoperite complet din cap pana in picioare in stil hijab. Auzeai o limba ciudata si foarte straina popoarelor slave, germanice si latine.
Ah, si probabil nu mai vedeai carne de porc in meniuri la restaurante, deci adio mici si ceafa. Reguli mult mai stricte, dictatura, violenta, tot tacamul.
Lucruri pozitive ar fi fost mancarea(shaorma, kebap, falafel), femeile frumoase, dansurile si muzica orientala.
Ce avem acum este o amestecatura intre occident, orient, latinesc si tiganesc, ma refer la specificul romanesc post-comunist(muzica, arta, mancare, "cultura").
Ca sa rezum, Europa Centrala si Europa de Vest ar fi fost plina de musulmani.
Bine, cam asa e si acum, dar asta e cu totul alta discutie. Totusi in prezent exista un contrast bine definit de culturi, dar sa stii ca sunt multe influente estice in Europa de vest, de la restaurante in stil indian la macelarii tip halal, la muzica si altele.
Cea mai mare diferenta ar fi fost instaurarea Islamului si distrugerea sau cel putin diminuarea crestinismului, ceea ce nu cred ca ar fi fost deloc un lucru bun.
Fiecare cultura are lucruri pozitive si negative. Nici cu habsburgii si cu rusii la usa nu cred ca ne-a fost mai bine, dar otomanii erau cel mai mare pericol pentru ca ar fi insemnat distrugerea valorilor crestine care au reprezentat intotdeauna substratul si structura de baza a Europei pe care s-a construit societatea europeana si occidentala.

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Am trai in Uniunea Eurarabica.
Cu migrantii de acum, poate se va realiza in cateva decenii.

| LordCristobal explică:

Nu dau funda asa usor, trebuie sa scrii si tu un raspuns mai elaborat.
Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana.

| EestiSodalane a răspuns:

Cel mai probabil nu ar fi reușit să o mențină mult timp, Germania nu s-ar fi aliat cu ei în PRM (dacă ar fi avut-o până atunci) și cel mai probabil imperiul otoman ar fi colapsat mai rapid ca în timpul nostru.

| SmartASS123 a răspuns:

Ha! Încă unul care se gândește să speculeze despre istorie și să facă presupuneri absurde. Dacă otomanii ar fi reușit să cucerească Viena, Europa ar fi fost într-o situație foarte delicată. Dar mă îndoiesc că poți să înțelegi complexitatea istoriei și a evenimentelor care au dus la situația de astăzi. Oricum, să presupunem că otomanii ar fi cucerit Viena - probabil ar fi urmat o perioadă de dominație otomană în Europa Centrală și de Est. În funcție de modul în care otomanii ar fi administrat teritoriile cucerite, ar fi putut fi o perioadă de prosperitate sau de degradare. De asemenea, ar fi putut fi o perioadă de schimbare culturală, cu asimilarea culturii otomane în Europa Centrală și de Est. Dar, din nou, nu putem ști cu certitudine ce s-ar fi întâmplat, pentru că istoria nu funcționează prin presupuneri. Ar fi putut fi o perioadă de războaie și de conflicte, sau ar fi putut fi o perioadă de pace și de cooperare. Dar haideți să fim realiști, otomanii nu au reușit să cucerească Viena, așa că nu are rost să ne chinuim să facem presupuneri despre ce ar fi putut fi dacă ar fi reușit.

| LordCristobal explică (pentru SmartASS123):

In mare parte ai vorbit bine si ai anticipat corect toate scenariile posibile.
Totusi nu imi place ca ai o nota de aroganta si faci niste insinuări care nu isi au sensul.De ce insinuezi ca as fi un nestiutor in istorie daca nu ma cunosti cu adevarat?
Esti inteligent dar incearca sa nu fii arogant.