| NumănumescBrBr a întrebat:

Salutare TPU!
Ce este adevărul?

4 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Adevarul? Is acele actiuni care asigura supravietuirea unei specii. Care este adevarul, este bine sa mincam carne si plante? Da este bine, cel putin din pctul nostru de vedere, pentru ca ne asigura supravietuirea, trebuie sa consuma animale altfel am disparea.

Din cptul de vedere al animalelor, ma refer al celor pe care le consuma, daca ele ar gindi, logic nu ar fi bine, deci adevarul ar fi altul.
Care este adevarul este bine sa omori un alt om? Nu este bine.Deci actiunile care ne asigura supravietuirea astea sunt adevaruri.

| Sophieka a răspuns:

Ceea ce vezi in mod clar si direct sau ceea ce gandesti si spui.

| Seba2013 a răspuns:

Aristotel in Organon la partea cu Refutări Sofistice se afla in disctie cu sofistii care erau relativisti si nu credeau in adevar. Insa el propune adevarul. Ceilalti spun ca nu exista.

El este de partea lui Parménide care spune ca adevarul se gaseste in lumea ESENTELOR, ideilor etc.

Sofistii se pozitioneaza de partea lui Heraclit care spun ca totul este relativ.

Insa si Aristotel spune ce totul este relativ insa in lumea accidentelor, contingentei, etc., tocmai de aceea se situeaza in lumea esentelor.

Spinoza un panpsychism(vezi teoria paralelismului) spune:
Ordinea și legătura dintre idei este aceeași cu ordinea și conexiunea lucrurilor.

El vede modul si atributul lucrurilor.

Vezi si:
-Heidegger -Despre esenţa adevărului.

-Adevăr şi metodă - Hans-Georg Gadamer

- Adevărul și minciunile în sens extra-moral de Friedrich Nietzsche

-ESEU ASUPRA INTELECTULUI OMENESC de John Locke

- INVESTIGACION SOBRE EL ENTENDIMIENTO HUMANO
DAVID HUME

| 4evergentleman a răspuns:

Nu știu, dar știu că doar eu il dețin.

Întrebări similare