Dacă suntem singurele forme de viață cu inteligență și conștiință de sine... cine știe. Poate da, poate nu. Dacă nu, probabilitatea de a comunica cu ele mi se pare că tinde undeva spre zero absolut dacă te gândești numai că îți ia câteva ore să zbori cu avionul dintr-o țară în alta, și ii ia câteva ore luminii sa ajungă de la Soare la Pluto...
De ce există totul? Probabil fiindcă existăm noi ca entități conștiente de sine și evident de existența a orice, fiindcă existăm in principiu noi ca martori la această existență. Dacă nu ar fi un martor conștient de existență, atunci practic nu ar "exista" de fapt nimic. Spre exemplu, un cub de piatră nu "știe" că există, nu are atâta complexitate încât să fie un martor conștient. Deci din acel sistem de referință, nimic de fapt nu există. Cat despre "de ce?" Nu cred că avem noi la rândul nostru complexitatea necesară să înțelegem așa concept. Noi întrebam simplu "de ce?" fiindcă asta are logică pentru noi, asta ne este natura existenței, în schimb acest "de ce" in timp și spațiu relative, unde timpul și spațiul nu au o dimensiune sau o direcție, adică în termeni de "univers" și "tot ce există" nici măcar nu se aplică, nu este o întrebare, nu există cauză, nu există efect, nu există decât "tot", timp și spațiu de asemenea. Greu de conceput din sistemul nostru de referință și mod de gândire în care noi trăim doar în prezent, în clipa de față, doar într-o perpetuă instanță.
Cand spun "fiecare dintre voi are libera exprimare" subliniez acest lucru si atat, ca nu suntem la tribunal, iar eu nu sunt vreun judecator care iti da voie sa te exprimi liber sau nu.
Iar eu consider ca intotdeauna e loc de mai bine.
Doar cum era sa raspunzi la intrebare? Pai nu trebuia sa fie si unul care sa se lege de orice altceva doar de intrebare nu?
Poate ca ai dreptate. Iti multumesc mult pentru raspuns!
Nu crezi ca exista si alte forme inteligente deoarece esti un om care are nevoie si depinde de toata povestea cu Dumnezeu, traiesti limitat. Asta este parerea mea.