| juststtefana a întrebat:

.. happy
Stim cu totii ca primele doua porunci din Decalog spun asa :
" I. Eu sunt Domnul, Dumnezeul tau. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
II. Sa nu-I faci chip cioplit. "
Hmm...
Daca poruncile spun asa, atunci de ce ne inchinam la icoane si tot felul de statuete care Il infatiseaza pe Iisus Hristos sau pe Fecioara Maria?

Vreau sa mentionez...ca i-am pus aceasta intrebare si profesorului de religie si mi-a zis ca noi nu ne inchinam la lemnul cioplit din rama icoanei, la sticla taiata sau la hartia din interiorul icoanei...ci la ceea ce infatiseaza acea icoana, adica pe Mantuitor.
Si mai zicea ca daca vrem sa ne amintim de cineva...nu ne uitam la o poza de-a lui?

Eu tot sunt nedumerita cu privire la situatia asta...

36 răspunsuri:
| Anca15 a răspuns:

Noi nu ne inghinam ichoanelor ci fapturilor din poza

| Zac a răspuns:

Pentru ca nu ne inchinam inchinam la altii ci la Dumnezeu. Imaginea pe care o prezinta inseamna ca noi ne inchinam lui Dumnezeu nu iconii.Noi cand ne rugam nu ne rugam la altii de exemplu michael jackson sau jb, noi ne rugam lui Dumnezeu chiar daca e o icoana il reprezinta pe Dumnezeu. Asta ne-a spus la religie.

| cristian_4833 a răspuns:

Am auzit si eu odata ca sa te rogi in fata icoanei e cacum sa pui o fotografie a cuieva si sa te rogi ei. insa tot continui mai departe sa ma rog la icoana caci la biserica asa trebuie de facut

| djandi a răspuns:

Pai sa stii ca are mare dreptate.asa e noi nu ne rugam la icoana.

| Raphaelly a răspuns:

Buna Olivia. Buna intrebare ai pus, si multe raspunsuri gresite ai primit. Ai dreptate, icoanele nu sunt o fotografie nici a Lui Dumnezeu nici a altcuiva.
te invit pe blogul meu: www.aripileluirafael.blogspot.com
unde am scris special un articol despre acest lucru, cu fotografii si despre originea inchinarii la fecioara.
de asemenea am trecut exact versetele din Biblie (pe care le poti verifica singura, si chiar te rog sa o faci), prin care ni se spune clar acest lucru.
articolul se numeste: adevarul din spatele inchinarii la fecioara Maria

te astept cu drag si cu articole turistice care iti vor imbogati cultura generala (sagrada familia, vatican etc)

| HaiPA_9914 a răspuns:

Deoarece trebuie sa credem numai in Biblie, inchinatul la icoane e la fel ca si inchinatul la chip cioplit, deci nu exista nici o diferenta, pentru a putea sa respecti cele zece porunci asa cum cer ele trebuie sa citesti Biblia.