Probabil a fost convenit si asta, ca sa prinda mai bine religia.
In conditiile in care crestinismul aparea pe fondul unei religii monoteiste practicata-iudaismul, trebuia sa vina cu ceva nou. Desi Vechiul Testament spune ceva, de multe ori crestinismul a convenit altceva, nu putea sa fie identic cu iudaismul de care incerca sa se indeparteze, astfel s-au dat semnificatii noi lucrurilor, sau convenit altele. Exemplu Geneza, nu scrie nicaieri ca Dumnezeu s-a odihnit duminica, ca a saptea zi, ci dimpotriva duminica muncea de zor. Crestinismul stie asta si stie ca saptea zi, ziua de odihna e sambata de fapt, dar ca se diferentieze de iudasim s-a convenit si a fost declarata a saptea zi duminica-nimic religios aici pur si simplu conventie.
1. la prima porunca nu vad de ce esti asa nedumerita... trebuie sa ai un singur dumnezeu. adica sa cred doar in d-zeuul adevarat. pentru ca sunt multe religii care (mai bine zis oameni) isi fac sculpturi la care se inchina. tu cand te inchini sigur te gandesti la dumnezeu, nu la poza sau la lemn etc, nu?
Probabil asta e singuru mod prin care putem sa il vedem pe Iisus si alti sfinti. Daca ei au fost din antichitate pictati, doar nu o sa aparem noi acum cu filmulete pe youtube despre ei in biserica.Pun si ei tot icoane sa arate mai bine".
Oricum nici eu nu sunt asa atasat de icoane.Sincer,imi provoaca o stare de disconfort.Cel mai bine este sa traim cu bunul Dumnezeu in suflet" minte.
Am auzit si eu odata ca sa te rogi in fata icoanei e cacum sa pui o fotografie a cuieva si sa te rogi ei. insa tot continui mai departe sa ma rog la icoana caci la biserica asa trebuie de facut
Buna Olivia. Buna intrebare ai pus, si multe raspunsuri gresite ai primit. Ai dreptate, icoanele nu sunt o fotografie nici a Lui Dumnezeu nici a altcuiva.
te invit pe blogul meu: www.aripileluirafael.blogspot.com
unde am scris special un articol despre acest lucru, cu fotografii si despre originea inchinarii la fecioara.
de asemenea am trecut exact versetele din Biblie (pe care le poti verifica singura, si chiar te rog sa o faci), prin care ni se spune clar acest lucru.
articolul se numeste: adevarul din spatele inchinarii la fecioara Maria
te astept cu drag si cu articole turistice care iti vor imbogati cultura generala (sagrada familia, vatican etc)
Eu am sa va pun o intrebare:care este cel mai bun exemplu de crestin?
eu va spun ca este Isus. faceti ce a facut el si veti ajunge in cer.
s-a inchinat isus la icoane? nu! nu s-a inchinat atunici nici noi nu ne inchinam.ce atunci nu erau vopsele sa faca imagini? erau dar nu este bine sa te inchini niciunui obiect sau finta sau sfant ca eu nu zic ca nu au fost sfinti maria sau iosif sau petru etc dar in numele unei singure persoane am fost mantuiti, isus.el e calea adevarul si viata. daca mergem pe urmele lui nu vom vedea iadul.de aceea va spun icoanele nu au nici o legatura cu dumnezeu, sunt lucrari facute de om. apropo cand a facut moise acel sarpe a facut-o pentru ca i-a zis dumnezeu nu pentru ca nu avea cui sa se inchine.ce mai buna invatatura este biblia
nu ascultati ce va zice popa asculta ce zice biblia ca ea nu minte niciodata.