Pentru ca nu ne inchinam inchinam la altii ci la Dumnezeu. Imaginea pe care o prezinta inseamna ca noi ne inchinam lui Dumnezeu nu iconii.Noi cand ne rugam nu ne rugam la altii de exemplu michael jackson sau jb, noi ne rugam lui Dumnezeu chiar daca e o icoana il reprezinta pe Dumnezeu. Asta ne-a spus la religie.
Am auzit si eu odata ca sa te rogi in fata icoanei e cacum sa pui o fotografie a cuieva si sa te rogi ei. insa tot continui mai departe sa ma rog la icoana caci la biserica asa trebuie de facut
Buna Olivia. Buna intrebare ai pus, si multe raspunsuri gresite ai primit. Ai dreptate, icoanele nu sunt o fotografie nici a Lui Dumnezeu nici a altcuiva.
te invit pe blogul meu: www.aripileluirafael.blogspot.com
unde am scris special un articol despre acest lucru, cu fotografii si despre originea inchinarii la fecioara.
de asemenea am trecut exact versetele din Biblie (pe care le poti verifica singura, si chiar te rog sa o faci), prin care ni se spune clar acest lucru.
articolul se numeste: adevarul din spatele inchinarii la fecioara Maria
te astept cu drag si cu articole turistice care iti vor imbogati cultura generala (sagrada familia, vatican etc)
Deoarece trebuie sa credem numai in Biblie, inchinatul la icoane e la fel ca si inchinatul la chip cioplit, deci nu exista nici o diferenta, pentru a putea sa respecti cele zece porunci asa cum cer ele trebuie sa citesti Biblia.
AvalohAlyn întreabă: