| AstroLaur a întrebat:

Salutare tuturor. De mai multi ani studiez astrologia, dar citesc cu interes si articole din fizică, cosmologie si altele. La început nu ma deranja ca cele doua domenii se contrazic intre ele, dar acum da. Vreau sa păstrez doar ceea ce functioneaza.
Voi ce experiențe ati avut pentru a crede in astrologie? Adica experiente nu credinte.
Daca un astrolog v-a spus lucruri care s-au potrivit, a reusit si a doua oara?
Ati fi dispusi sa va implicati intr-un test orientat stiintific pentru a ma ajuta sa inteleg mai bine cum functioneaza astrologia?
Promit o interpretare natala la final.

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Astrologia nu este veritabilă în absolut nici o măsură.

Nu există nici o corelare demonstrabilă științific între pozițiile corpurilor astrale și destinele sau calitățile oamenilor.

Studiile științifice au arătat foarte clar că "predicțiile astrologice" nu sunt cu nimic mai exacte decât predicțiile aleatoare. Sau sunt atât de generale încât este practic imposibil ca un procent semnificativ din oameni să nu se regăsească în ele.

"One famous experiment included 28 astrologers who were asked to match over a hundred natal charts to psychological profiles generated by the California Psychological Inventory (CPI) questionnaire [...]The study, published in Nature in 1985, found that predictions based on natal astrology were no better than chance, and that the testing clearly refutes the astrological hypothesis."

Nu știu cum ai calculat tu acea medie de 96% adevăr, dar dacă oferi oamenilor descrieri de genul "ești sociabil dar în același timp îți dorești și liniște " evident că toată lumea se va regăsi în ele.

9 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Astrologia e o minciună crasă în mare și văd că ți-ai pierdut timp prețios studiind bazaconiile ei. Astrologii mint populația și mi se face scârbă când îi văd la televizor sau îi aud la radio. Astrologia funcționează simplu, prin manipulare și minciuni credibile.

| johnnny123 a răspuns:

Daca vrei sa păstrezi doar ce funcționează, păstrează știința și arunca definitiv la gunoi astrologia, acolo unde-i este locul.

"Jupiter este retrograd. Vei obține o promovare".

Chiar crezi că poți să faci un test științific din care să reiasă că poziția unei planete dictează evenimentele din viețile oamenilor?

| gemeni6226 a răspuns:

Da eu sunt dispusa la un asemenea test ca ma intereseaza asztrológia de f mult timp.

| AstroLaur explică (pentru gemeni6226):

Ma bucur ca vrei sa te implici, dar nu iti pot trimite mesajul cu linkul paginii care gazduieste testul deoarece in setarile contului tau exista o optiune, mai exact "Vreau sa primesc mesaje doar de la = Toti membrii seniori TPU". Eu avand inca statul de junior, este necesar sa specifici ca vrei sa primesti mesage de la toti membrii TPU.
Trimit linkul doar prin mesaj privat pentru a ma feri de spam si pentru ca daca-l postez aici ar putea fi raportat ca publicitate mascata.

| gemeni6226 a răspuns (pentru AstroLaur):

Bine Multumesc.

| anamariarot a răspuns:

Mi se pare extrem de interesanta astrologia. In cea mai mare parte mi se potriveste cam tot ce tine de zodia mea.
Tin minte ca acum cativa ani citisem horoscopul pentru un an intreg si pentru una dintre luni era "prevestita" o schimbare majora in privinta prieteniilor. Nu stiu daca mi-am impus singura ideea si subconstientul a actionat ca atare, dar in privinta asta viata mi s-a schimbat radical happy.
Eu as fi dispusa sa fiu "cobaiul" intr-un test de genul laughing

| AstroLaur explică (pentru anamariarot):

Ti-am trimis mesaj privat.
Multumesc

| AstroLaur explică:

Observ din raspunsurile voastre ca va referiti predominant la horoscop, acea superficiala clasificare a miliardelor de oameni in doar 12 zodii si deci prezicerea aceluiasi viitor pentru milioane de oameni. Sunt de acord ca horoscopul este doar divertisment, si nu ne baza pe el asa cum ne putem baza pe legile fizicii.

Dar eu nu practic asa ceva, in astrologie se cere inclusiv ora si minutul nasterii, iar accentul se pune pe autocunoastere, nu pe viitor. Am intrebat oamenii carora le-am interpretat astrograma in ce masura am avut dreptate. Am o medie de 96% adevar. Dar recunosc ca ma folosesc de validare subiectiva, empatie, feedback, fizionomie, citire rece si altele.
Sunt curios in ce masura reusesc sa interpretez corect fara sa cunosc dinainte omul, fara sa-l am in fata sau la telefon si alte aspecte, deci eliminand factorii pe care i-am specificat mai sus.

Daca reuseste peste 50% rezulta ca astrologia natala este veritabila intr-o anumita masura.

| AstroLaur explică (pentru johnnny123):

Am oferit funda lui Johnnny pentru ca a citat faimosul test cu dublu orb condus de Shawn Carlson, deci s-a interesat cat de cat, a venit cu un argument valid. Insa ii transmit urmatoarele idei:
1. Am cerut experiente personale, nu credinte personale pe baza experientelor altora;
2. Ar fi bine Johnnny sa intri si pe siteuri astrologice care evidentiaza greselile din experimentul pe care l-ai citat. Fii sigur ca am citit mult mai multa informatie despre esecurile astrologiei de-a lungul timpului. Majoritatea au fost conduse de sceptici, iar astrologii le-au gasit defecte acestor demersuri. Astrologii insa, din pacate nu-si prea bat capul sa dovedeasca ceva pentru ca actiunea de a indruma oamenii catre succes sau catre lumina este foarte multumitoare si doar asta conteaza.
3. "ești sociabil dar în același timp îți dorești și liniște ". Doua ore si jumatate de astfel de afirmatii Johnnny? Chiar crezi ca oamenii sunt atat de prosti incat sa nu se prinda? In realitate, sa stii ca nu sunt doar cateva cazuri in care cea din fata mea a declarat ca o cunosc mai bine decat propria familie sau prieteni, dupa doar doua ore cu ea si astrograma ei in fata, timp in care ea nu prea a deschis gura. Crezi ca e posibil asa ceva cu afirmatii precum "ai o multime de defecte, dar faci eforturi sa compensezi cu alte tale calitati?
A fost o intrebare retorica. Nu trebuie sa-mi raspunzi. Ti-am dat funda, ai castigat. Stiinta deocamdata a castigat. Acum este randul meu sa fac un experiment in care sa castige si astrologia.

| johnnny123 a răspuns (pentru AstroLaur):

Astrologia nu este veritabilă în absolut nici o măsură.

Nu există nici o corelare demonstrabilă științific între pozițiile corpurilor astrale și destinele sau calitățile oamenilor.

Studiile științifice au arătat foarte clar că "predicțiile astrologice" nu sunt cu nimic mai exacte decât predicțiile aleatoare. Sau sunt atât de generale încât este practic imposibil ca un procent semnificativ din oameni să nu se regăsească în ele.

"One famous experiment included 28 astrologers who were asked to match over a hundred natal charts to psychological profiles generated by the California Psychological Inventory (CPI) questionnaire [...]The study, published in Nature in 1985, found that predictions based on natal astrology were no better than chance, and that the testing clearly refutes the astrological hypothesis."

Nu știu cum ai calculat tu acea medie de 96% adevăr, dar dacă oferi oamenilor descrieri de genul "ești sociabil dar în același timp îți dorești și liniște " evident că toată lumea se va regăsi în ele.