Sange albastru gasesti doar la crabii-potcoava, din cate stiu eu.Si n-are nicio treaba cu oxigenul sau ce tot zici tu pe-acolo.
Nu,culoarea sângelui este roşie datorită hemoglobinei.El se mai deschide la culoare când intră în contact cu oxigenul.
http://www.youtube.com/watch?v=CRh_dAzXuoU&feature=player_embedded#!
Poate unde ai auzit tu asta era vorba despre melci." În organismul melcului, sângele acestuia este incolor, dar în contact cu aerul devine albastru ca urmare a oxidării pigmentului respirator hemocianina, solvit în sânge, care conţine cupru şi nu fier ca hemoglobina mamiferelor."
Nu exista asa ceva. Sangele nu e niciodata albastru. Denumirea de sange albastru era atribuita nobilimii, deoarece unii aveau pielea foarte alba iar venele se vedeau mai tare.
Pentru ca venele vizibile transporta sange albastru.
Nu,e rosu si cu oxigen si fara.Nobilii considerau ca au sange albastru dar e o prostie.
Mai dar cati "inteligenti" s-au gasit sa raspunda. DA este adevarat, atunci cand tesuturile si organele sunt private de oxigen, sangele capata culoarea albastra. Daca nu stiti, nu vorbiti! Pentru cei ce am inca dubii: http://www.gandul.info/......re-9798901
In acest articol o sa va convingeti ca cei care nu pot sa respire, prin urmare nu se poate oxigena sangele, au sangele de culoare albastra! Vedeti ce spune medicul in articol: "Am testat mai multe mostre de sânge, le-am amestecat cu aceste microparticule şi am văzut cum sângele albastru devine roşu, chiar sub ochii noştri". Punct!
NU...E IMPOSIBIL hemoglobina e rosie. Ea este facuta de maduva rosie din oase. Deci in nici o sansa nu o sa vezi sange albastru.
Hemoglobina e rosiedeci nu are cum sa fie albastru, dar stiu de ce ai pus aceasta intrebare (cred) in plansele, manualele de anatomie venele sunt facute in alabstru si rosu deoarece sa se vada/diferentieze venele care transporta sangele oxigenat(rosu) si cel neoxigenat(albastru).
Nu...deoarce atunci cand asistenta iti ia sange din vene (in siringa nefiind oxigen) sangele e rosu si nu albastru..in siringa nu e oxigen deci. daca sangele ar fi fost albastru l'ai fi vazut si tu.si oricum daca era albastru se afla de mult..cu stiinta... fundita?
E partial adevarat.Sangele care transporta oxigen are culoare rosie si sangele care transporta dioxid de carbon are culoarea albastra in organism, dar imediat ce ia contact cu oxigenul din aer devine rosu.
Jumatate din sangele din corp e rosu, jumatate e albastru.
Esti idiot? Sangele oxigenat are culoarea rosu aprins, iar sangele neoxigenat are culoarea rosu inchis, spre visiniu.
Prima data am auzit intr-o melodie dupa m-am gandit sa caut. am gasit unii care ziceau ca e albastru si unii care ziceau ca este rosu. Cica sangele neoxigenat este de culoare albastra si cel oxigenat rosu.
Multa lume are impresia ca sangele are culoarea albastra din cauza venelor care PAR albastre, dar totul este o iluzie optica, venele nu sunt niciodata albastre ci rosii.
Lumina patrunde prin piele si se reflecta din vena in ochi, dar, la intoarcerea luminii reflectata in vena, datorita pielii se schimba frecventa luminii si ochiul uman o percepe ca albastru, fiind pe frecventa albastrului.