13 barbati si 7 femei, maria-7, olga-8, vera-9, x-10, y-11, z-12 si nina 13, mai mult nu se poate fiindca trecevde 20
Avem trei fete, noua baieti si opt persoane de sexat. Cum fiecare fata adauga unu la fiecare grup, opt impartit la doi fac patru, patru plus noua e treisprezece. Au fost treisprezece baieti.
Probabil 13 barbati, daca e sa ne axam foarte mult pe acel "si asa mai departe pana la..." inseamna ca fetele erau in ordine deci Vera a dansat cu 9, urmatoarea fata (a 4-a dupa cele 3 a caror nume il stim din enunt) a dansat cu 10, a 5-a a dansat cu 11, a 6-a cu 12, iar Nina, a 7-a fata a dansat cu 13 baieti. Si astfel sunt 20 de persoane in total. Daca acel "si asa mai departe" nu e asa important precum consider eu, e posibil sa existe un alt raspuns.
Tu, care esti axat pe medicina, ai placere si pentru probleme care implica (putina) matematica. Frumos!
Chiar daca nu pare si in medicina exista destul de multa matematica, chiar mai multa decat ar trebui pentru ca sa ma simt eu comod. Asa ca trebuie sa-mi obisnuiesc mintea cel putin cu matematica simpla, nu ma bag pana la integrale.
Crezi ca s-ar putea rezolva si altfel decat babeste? Adica, putin mai matematic.
Cu siguranta exista si o rezolvare matematica, aproape pentru orice exista, insa cu cate cunostinte detin eu nu imi pot da seama de ea, sau imi scapa, am incercat cate ceva dar nu imi iese. Probabil e destul de evident pentru cineva care a facut mai mult de o ora de matematica pe saptamana in liceu, dar pentru mine nu e.
Uite: Prima fata a dansat cu 6+1 baieti (right?). A doua, cu 6+2. A treia, cu 6+3... Observi paralelismul? Prima - 1; a doua -2; a treia - 3 samd. Deci numarul care se adauga lui 6 corespunde cu numarul fetei in ordinea in care o consideram. E clar, deci, ca la ultima fata se adauga lui 6 numarul total de fete (sa-i zicem Nf). Deci Nina a dansat cu (6+Nf) baieti. Implicit, (6+Nf) este numarul baietilor. Si atunci: Nf+(6+Nf)=20; relatie care ne da Nf=7.
Mi-a luat ceva, dar cred ca m-am prins. Mersi.
E o problema de logica si putina matematica, foarte frumos scrisa dar cam simpla in comparatie cu alte probleme postate de sabin, asta in cazul in care nu are ceva rezolvare mai grea pe care nu o vedem in momentul asta.
Da,este foarte simplu vorbeste cu acel tip de la care ai pirmit detaliile si zi bai dar chiar cu 15 a dansat iar el o sa iti zica numarul exact