Cred ca fara voia lui Dumnezeu pentru ca Dumnezeu nu ar vrea raul nimanui chiar si celui mai rau copil.Eu asa cred.Deci cred ca satana face rau oamenilor fara voia Sa! Sper ca te-am ajutat si sper ca dai fundita!
Satana poate sa faca rau oamenilor doar atat cat ingaduie Dumnezeu. Puterea lui este limitata de Dumnezeu.Vedem cand l-a incercat pe Iov.El a cerut voie de la Dumnezeu.Si Dumnezeu I-a raspuns:,, Iata ti-l dau pe mana, numai cruta-i viata.,,
Pai. poate sa facara rau si cu voia lui Dumnezeu si fara ca nu se duce la Dumenezue si zice: aa. ce crezi? sa ii fac nu asta rau?
De ce i`ar cere voia? si de ce i`ar da Dumnezeu voie sa faca rau? Nu trebuie sa ceara voia lu` Dumnezeu ca sa faca rau.
NUMAI cu voia lui Dumnezeu. Exemplul cu Iov e indeajuns. Acum, asta ridica intrebarea: Dar Dumnezeu vrea raul? Bineinteles ca nu, altfel nu ar fi Dumnezeu absolut in bunatate. Vointa lui Dumnezeu are doua laturi: vointa activa si vointa permisiva. Vointa activa inseamna ca Dumnezeu face lucruri. Vointa permisiva inseamna ca Dumnezeu lasa lucrurile sa mearga singure. Asta e explicatia si pentru atatia oameni care traiesc "bine" chiar daca nu asculta de Dumnezeu.
LionHeart99, nu stiu daca o sa iei "fundita" cum ai cerut, dar ai un "stupid" de la mine. Diavolul poate sa faca rau doar cu voia lui Dumnezeu.
Azetec, am prins aluzia ta, dar constat ca tu pui intrebari "capcana" prin care incerci de fapt sa demonstrezi ceva, fara sa fi citit Biblia (e scris destul de clar acest lucru acolo, precum si motivul pentru care ii este ingaduit sa faca asta).
Cine este Satana? Vorbești de un personaj imaginar, din diverse povești, care aparțin de religia creștină? Îmi poți demonstra logic că există la Satana?( Fără să demonstrezi bazându-te pe argumente ale religiei creștine? Că poate și aia este o înșiruire de minciuni.). Eu zic că nu există, în realitate, acest personaj imaginar, inventat de popi, ca să mintă oamenii. Da chiar unde apare în Biblie și de câte ori (în total,) acest personaj imaginar Satana? Când ești dispus la o discuție, despre acest subiect, vom discuta, dacă voi avea și eu timp atunci. Eu zic că oamenii își fac singuri rău, sau altor oameni, de proști ce sunt! Și că toată povestea cu Lucifer, Satana, Scaraoschi, Dracu, etc sunt povești ca și Harap Alb, Prâslea cel Voinic și Merele de aur, Capra cu 3 iezi, etc. Crezi că nu poate fi imaginată o religie cu Panteon malefic vid? Se poate imagina și o asemenea religie. Cum definești păcătuirea?
"Satana" asta al tau nu poate face rau nimanui, fiindca nu exista.Si nici D-zeu nu exista. PUNCT
Face rău doar dacă îi dau eu voie. Să vezi ce cuminte e când îi zic "Satan, sezi frumos!".
Pai e cam asa: varianata 1- eu nu cred in Dumnezeu deci si nici in satana; rezuta ca satana poate face ce doreste cu mine deoarece eu il ignor si totodata ignor actiunile sale nefiind aparat de nimeni.
varianta 2 - eu cred in Dumnezeu deci si in satana DAR ignor actiunile sale si NU CER ajutorul lui Dumnezeu contra diavolului, rezultat ca la varianta 1
varianta 3 - la fel ca varianta 2 dar EU CER AJUTORUL lui Dumnezeu sa ma apere, TOTUSI nu respect poruncile lui Dumnezeu, rezultat ca in varianta2.
varianta 4 - ca in varianta 3 DAR EU RESPECT ce a spus Dumnezeu si fac voia SA, rezultat: Dumnezeu SE IMPLICA si ma APARA de satana.
Concluzie: Dumnezeu APARA DOAR pe cei ce-I cer ajutorul si respecta (sau se lupta ca sa respecte) ce a poruncit Dumnezeu.
Nu prea cred in D-zeu deci nici in Satan.
Si fara voia lui Dumnezeu, ca doar nu s-o duca sa-l intrebe:Ce zici sa-i fac la asta rau sau nu?
Parerea mea este ca Dumnezeu ne iubeste, de aceea ne-a creeat! -Deci fara voia Sa, Satana ne face rau - . Dumnezeu l-ar putea distruge, pentru ca tot Dumnezeu a creeat Iad-ul. Dar nu toti suntem buni. La sfarsit, toti ne ducem unde meritam! Sper ca ti-am fost de folos.
Satana nu poate face rau nimanui fara voia lui Dumnezeu.Gandeste-te la Iov