| Nilsson a întrebat:

Sateliții lui Elon Musk din cadrul proiectului Starlink ar putea fi folosiți și în scopuri militare?

Răspuns Câştigător
| Celcestietot a răspuns:

Pot fi folositi in orice scop, daca el spune ca asta ii este intrebuintarea, nu inseamna ca trebuie sa il credem si pe cuvant.

| Nilsson explică (pentru Celcestietot):

N-aș zice că ar putea fi folosiți chiar în orice scop, depinde cu ce fel de senzori sunt dotați.
Dar fiindcă fac parte dintr-o rețea atât de densă ar putea fi foarte utili în ghidarea rachetelor de înaltă precizie.
Spațiul reprezintă o miză foarte importantă în viitor, nu degeaba SUA au înființat un departament special al armatei pentru spațiul cosmic, iar unele state precum India dezvoltă tehnologii de doborâre a sateliților.

| Celcestietot a răspuns (pentru Nilsson):

Desigur ca depinde de asa ceva.
Ar putea avea diverse intrebuintari rele, malitioase, de care publicul sa nu fi fost informat si nici nu m-ar mira asa ceva, de aceea nu pot avea incredere deplina in vorbele lor.
O miza foarte importanta a reprezentat de foarte mult timp spatiul de deasupra omului, inainte se credea ca cine stapaneste cerul, poate castiga Razboiul Mondial, asa si in prezent cu spatiul extraterestru.

| sabin89 a răspuns (pentru Celcestietot):

" inainte se credea ca cine stapaneste cerul, poate castiga Razboiul Mondial, asa si in prezent cu spatiul extraterestru."
Cerul şi spaţiul extraterestru nu e unul şi acelaşi lucru?

| Celcestietot a răspuns (pentru sabin89):

Am vrut sa fac o mica diferentiere. Prin,, cer'' m-am referit la toate straturile care se afla pana in exosfera. Prin,, spatiul extraterestru'' m-am referit la stratul superior exosferei planetei noastre, care de altfel este si ultimul strat al fiecarei planete (din cate cunosc).

5 răspunsuri:
| Meme10Memu a răspuns:

Da. Elon Musk are bani de aruncat. Cand va fi pe patul de moarte banii si satelitii nu-l vor salva.