Păi bine, şi ce-ai dori(?), în fond nu poţi schimba lumea(!), "răul şi binele" persistă întotdeauna printre noi...scz-mă(nu doresc să supăr), navarre, dar eu nu am auzit de această "balivernă"( mă las luminată, dacă vii cu dovezi!).
Navarre explică:
JeSsYkA, numesti,, baliverna'' aceste fapte odioase? Mai spui ca,, nu poti schimba lumea'', atunci dupa parerea ta sa fim indiferenti total la ce se intampla in jurul nostru, deci pur si simplu sa fim ignoranti, nu? Gresit deoarece nu putem fii ignoranti la obscurantism si sa ne prefacem ca totul este ok. si sa mergem mai departe in ignoranta! Ar trebui sa ne schimbam modul de a gandi, de a vedea lucrurile, de a,, infrunta'' viata cu demnitate nu cu ignoranta!
Dragă navarre, nu m-am referit să privim/tratăm unele situaţii cu "ignoranţă", dar uneori trebuie să fii şi conştient că totul se rezumă la "subiectivism", şi nu "obiectivism "; de aceea şi ţi-am spus că "nu putem schimba lumea"(după cum ţi-ai dori), că poate de te opui "naturii lor" ajungi unde ar trebui ei, ce execut anumite "fapte", să ajungi, bine merci la secţia9(rişti să fii catalogat), că eşti "bunvoitor"(bunăvoinţa - are şi ea rolul ei, părerea mea, dar nu precum în această situaţie, de "ştire hiperbolizată", să mă încred, nu-s obligată şi nici să ripostez sau "a opri primejdia", cum am spus "răul/binele" ne urmăreşte/pândeşte/înconjoară!, e ceva tipic "bibliei", lăsat de la Domnul; cum de astfel ne-a lăsat să acţionăm, şi prin "liberul arbitru")
Cei mai mari criminali din istorie s'au folosit de "acoperirea" religiei ca sa isi indeplineasca scopurile, multi dintre ei fiind chiar preoti. De ce s'ar schimba lumea? (nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu preotii, dar au o gramada de uscaturi intre ei).
@navarre, fa tu asta: "Ar trebui sa ne schimbam modul de a gandi, de a vedea lucrurile, de a,, infrunta'' viata cu demnitate nu cu ignoranta! ". Lasa-ne pe noi sa ne ducem viata cum vrem, sa gandim ce si cum vrem. Nu este treaba ta cum si ce facem fiecare dintre noi. Tu educa-te pe tine si pe copiii tai. De ce ai tu impresia ca toti suntem niste ignoranti fara demnitate? Crezi ca numai tu esti plin de calitati care te indreptatesc sa ne "educi' pe noi? Asta cam suna a... ceva psihic! Calm down @navarre!
Navarre dragule, am sa spun aici, pentru tine, pentru Bichir(sau colegul sau), pentru ANGAJATA (nu patroana) Ag de Turism de la Covasna, pe numele ei, Maria Chirculescu, si pentru restul lumii-in spiritul adevarului-, ca pr LUCIAN ZAVATE, nu a furat Sf Moaste.Am fost cu ei in Rusia. Sf S de Sarov, se afla la DEVEEVO. Pot expune situatia, pentru cei interesati. E nedrept sa ponegrim, iar Bichir sau, ma rog ziaristul care a scris articolul defaimator, la adresa pr Zavate, se putea informa corect, daca voia, insa, asta e. O cunosc si pe angajata aceea -nu patroana-, pentru ca eu - Antoaneta e numele meu-am obtinut viza(in numele firmei la care ea lucra) pentru vreo 6 pasapoarte, pentru plecarea in Rusia(in regim de urgenta, intrind in audienta la consulul Moscovei). Repet, pr Zavate nu a furat nici macar un fir de par de la Sf Serafim de Sarov, la Deveevo.In Rusia Sf Moaste sint pazite cu KALASNICOVU', la propriu.Mergeti si va veti convinge. Daca spatiul imi va permite voi relata citeva aspecte. S-a ajuns la Deveevo in timpul Sf Liturghii.Initial trebuia sa intre pe la RACLA numai "fetele bisericesti", preotii, vreo 4 la nr si maicutele, dar pr Zavate a spus ca nu e drept si a insistat ca sa putem avea acces tot grupul.Am intrat, intr-o tacere mormintala-caci in RUSIA nu misca nimeni in timpul Sf Liturghii-in spatiul destinat RACLEI, si un calugar rus ne lua lucrusoarele pe care noi doream sa le atingem de Racla, le atingea de Racla, si ni le inapoia fiecaruia.Racla avea geam deasupra.Calugarul a ridicat geamul si a ramas prezent binecuvintindu-ne pe fiecare, in liniste.Eu,acum, nu-s intr-o relatie de amicitie cu pr Zavate, dar il cunosc destul de bine, si in virtutea adevarului, nu-i drept sa tac.In ceea ce priveste pacatul sexual haideti sa urmam ex lui Hristos, si sa ridice piatra doar cei fara de pata.Inainte de a fi preoti sint si ei oameni si pot fi supusi patimilor, ca oricare dintre noi.La ei ispitele sin inmiite. Dar ambii, si Teoctist si Zavate sint niste milostivi, cum arar intilnesti, si aceasta e un lucru bineplacut lui Dumnezeu, si poate ca, pentru milostenia facuta de catre ei, Dumnezeu ii va intari si-i va readuce in sinul Bisericii Sale.Cu siguranta vor reveni, si, cu siguranta ca vor fi cu mult mai induhovniciti decit erau pina la cadere.Cine a avut bucuria sa-i cunoasca, stie ca acestia se rugau dumnezeieste si poate comfirma ca le simtea HAR-ul dat de Dumnezeu acestora, si mai stie ca erau niste altruisti cum arar intilnesti astazi. Apoi, iertati-ma, nu zic ca nu o fi fost ceva foc, ca nu iesea fum, dar mi se pare INFANTIL sa punem urechea la Ticu-Mic. Nu trebuie' sa fii doctor in SOCIOLOGIE, ca sa-ti dai seama de starea lui.Am un sentiment ciudat, in ultima vreme, CINEVA e tot mai pus pe TREABA, in ceea ce priveste defaimarea BISERICII ORTODOXE, si a preotilor ortodocsi, si nu se da in laturi de la nimic.Haideti sa ne purtam ca niste CRESTINI! Reflectati! Au gresit.Au cazut.Da.Poate.Nu stiu. Unde nu stiu, nu bag mina in foc, dar sa nu uitam gestul Domnului Hristos, in cazul Mariei Magdalena.Sa ne gindim ca, da, astazi au cazut Zavate si Teoctist, miine putem cadea noi, eu, tu, oricare altul.Haideti sa facem, cu totii, rugaciune pentru ei, si pentru noi!
Antoaneta
Un comment pentru ROBOTELUL BAGACIOS:
Stimate Robotel, imi pare rau ca ti-am creat probleme de sanatate,-a se citi : migrene-, administrindu-ti prea multe ghilimele si/sau prea multe puncte de suspensie, dar da-mi voie sa-ti spun frank:esti putin cam depasit, ca sa nu spun agramat, incult de-a dreptul!, daca tu imi spui ca ceea ce eu vreau sa subliniez, sau sa scot in evidenta, ca avind importanta, pentru un mai bun inteles a ceea ce exprim, daca puntele de suspensie utilizate in povestirea mea, si/sau ghilimelele folosite, denatureaza continutul relatarii, si ma obstructionezi, obligindu-ma sa postez un continut al unei naratiuni care nu ma reprezinta. Iti spun ADIO! si nici ca mai revin pe acest site. Ce sa spun? M-ai dat gata cu inteligenta!
Navarre dragule, imi pare rau ca a trebuit sa postez mesajul pentru robotel, aici la tine, dar cum nu mai am vreme sa studiez, sa mai aprofundez, sa vad care-i inteligentul care nu-mi permite Ghilimele si puncte de suspensie, in SCRIPT, primeste tu, te rog scuzele mele.Stii despre cevorbesc? Am editat un Script, un raspuns, la o framintare a ta.Si dupa ce scriu 2 ceasuri, cind vreau sa postez, intervine ROBOTELUL si-mi zice ca l-am intocsicat cu prea multe ghilimele si puncte de suspensie si ca el, ROBOTELUL, a facut migrena, si colac peste pupaza, mi-am denaturat singura NARATIUNEA. Ce timpenie mai e si ROBOTELUL asta care-si da el cu parerea despre felul meu de exprimare? Ciudata chestie! Adio Robotel! Iar tie navarre iti zic sa ma urmaresti pe alte site-uri legate de Pr Zavate si/sau teoctist, ca o sa postez acolo. Dac esti interesat de adevarul in leg cu sf Moaste, pe care P Zavate nu le-a furat.
Eu nu stiu ce orientare sexuala are acest Zavate, dar stiu ca face pelerinaje cu credinciosi din Alexandria la diferite manastiri din tara si ca reuseste sa cucereasca multe credincioase care merg impreuna cu el in autocar. Mai nou am inteles ca ii plac fetele necasatorite si cu functii inalte.PS: tipul a fost parasit de sotie in urma numeroaselor scandaluri conjugale. RUSINE!
Eu nu stiu ce orientare sexuala are acest Zavate , dar stiu ca face pelerinaje cu credinciosi din Alexandria la diferite manastiri din tara si ca reuseste sa cucereasca multe credincioase care merg impreuna cu el in autocar. Mai nou am inteles ca ii plac fetele necasatorite si cu functii inalte.PS: tipul a fost parasit de sotie in urma numeroaselor scandaluri conjugale. RUSINE !
Pr Zavate n-a furat nimic din UK.Eu am fost cu el si cu angajata aceea a ag de turism din Covasna, Maria Chirculescu, si stiu si nu am dreptul sa tac. Iar Ticu ala se vede de la 7 poste ca e un retardat. Iar cine il cunoaste pe Padre Luci stie ca e un. pedant. Oricine poate sa"cada" la o adica dar nici chiar asa cu un neispravit, ca Ticu. Ce naiba!, doamne iarta-ma!, v-ati pierdut uzul ratiunii? Eu pot ingurgita multe din cite se spun despre padre Luci dar chestia asta cu TICU mic, n-o cred nici in ruptu' capului, mai ales ca il cunosc oarecum destul de bine. E un om milostiv, ce ia cu stinga da cu dreapta si daca mai are si el scapari ca oricare om, Dumnezeu se va milostivi de el, cum se va milostivi si de TEOCTIST ca si el era tare milostiv, si cind vor reveni in SFINTA Bis vor fi niste parinti imbunatatiti.ideea e ca oricine poate cadea la un moment dat intr-o greseala, dar important sa-ti recunosti pacatul, sa-l regreti si sa te...indrepti,ceea ce se va intimpla si cu Pr Zavate Luci si Teoctist.EU am fost cu pr zavate in Rusia si Uk si stiu exact despre "conflictul' dintre Zavate si angajata Ag de Turism. N-A FURAT NIMIC din UK.Cineva a hotarit ponegrirea lui.Atit.