nony
| nony a întrebat:

Scenariu.
Imi invit prietena la o plimbare in parc.Afara frumos, pe seara, un aer racoros adie printre pomi.Radem,ne sarutam, zambim si ne iubim ca doi nebuni.Este viata mea si as face ORICE pentru ea. Ea acea persoana cu care mi-as pierde anii vietii mele, cu care as aduce un inger de copil pe lume. E cea care ma intelege si ma iubeste asa cum sunt, cu bune si rele, cu defecte si calitati.Pe o banca alturata doi barbati beti cu chef de scandal incep sa faca misto de noi. Iubita mea imi spune sa nu-i iau in seama ca sunt beti si sa ne continuam plimbarea. Ii spun sa mai stam, poate se potolesc si vor pleca.Pentru moment se potolesc si isi continua de bautura lor.Afumati de-a binelea unul se ridica si se apropie de noi. O strang de mana si imi strang pumnul pentru orice eventualitate.
Se apropie de noi si zice : Prietene, unde gasesti piese d´astea, vreau si eu una laughing Uite, nu vreau sa avem probleme, mai bine iti vezi de treaba ta si noi ne vedem de treaba noastra ( cuprins de o calmitate fortata pentru a evita orice conflict, avand in vedere ca sunt cu ea ) Nimic, continuá zicandu-mi : Hai bai fratioare, o facem si noi cu randul? In momentul ala ma ridic si-i dau un pumn in gura, incepand sa-l iau la picioare. Orb de furie nu l-am vazut pe prietenul lui ca se apropia de mine cu un cutit in mana.Cand mai avea putin sa ajunga la mine, iubita mea sare in fata lui fiind injunghiatá. Am innebunit de furie vazand momentul cand s-a prabusit la pamant.Am sarit ca un leu asupra lui, i-am luat cutitul si l-am injunghiat de 5 ori in inimá. Plin de sange, orbit de furie si cu lacrimi in ochi fug la iubita mea si incerc sa vad daca mai este in viata. A vrut sa-mi spuná ceva dar sangele care ii umpluse gura nu datea voie cuvintelor.Am luat-o si am fugit la cel mai apropiat spital.In 2 ore era moarta.In doua ore in care nu am putut sa-i zic nimic, in care nu a putut sa-mi zica nimic.As fi avut multe sa-i spun, as fi vrut sa-i spun sa fie tare, sa se gandeasca la mine si la ce lasa in urma ei.As fi omorat Moartea insási ca sa nu mi-o ia.Degeaba.In 5 minute destinul a 4 oameni s-a schimbat radical.Doi care au murit, iar eu, petrecandu-mi restul anilor in puscarie.Toate visele mele si ale ei s-au spulberat, avand constiinta incarcata cu moartea nebunului.
Familia mea este distrusá, familia ei este distrusa...CU CE AM GRESIT? Ale cui greseli trebuie sa le platesc? Crestinilor, unde era D-zeu in alea 5 minute? Asta a fost voia lui? De ce? Cum ne-a fost nouá scris ca la 24 de ani sa se termine vietile noastre?

Răspuns Câştigător
| Windir a răspuns:

Nu nony, pe tine din toata povestea asta nu te intereseaza de fata sau de acei indivizi, te intereseaza sa dovedesti ca nu exista Dumnezeu pentru ca n-a fost acolo sa te ajute cand ai avut nevoie.Intrebarea mea e...de ce asteptai ajutor divin TOCMAI si NUMAI in acele momente grele? Daca tu pana atunci nu ai crezut in astfel de chestii (reiese ca esti ateu). De ce simti TOCMAI dupa ce s-a intamplat nenorocirea sa dai vina pe ceva inexistent?
Iti impartasesc opiniile deoarece si eu sunt atee.(desigur nu am nimic cu cei care cred, sa nu ma inteleaga carevea gresit, fiecare cu treaba lui)

Nu mi-o lua in nume de rau, dar daca chiar vrei sa dai dovada de inteligenta, atunci de ce dai vina pe ceva inexistent? Tu trebuia s-o salvezi nu ingerii pazitori.

Acum, hai s-o luam altfel (asta e, folosofes prea mult)

Cand spui "ingeri" nu trebuie sa te duci neaparat cu gandul la creaturile din biblie, cu aripi si etc. Un inger poate sa fie si un om de langa tine care te apara, are grija de tine, te accepta asa cum esti cu bune si cu rele s.a.m.d.Intocmai cum ai descris-o pe prietena ta.Mama poate sa fie asemanata cu un inger, ca are grija de tine, iti da de mancare, te imbraca, etc.Eu sunt de parere ca astfel de "ingeri" exista si sunt printre noi, si ii vedem zi de zi langa noi.

Fata ti-a spus sa plecati, a simtit pericolul. Oare nu putem s-o asemanam cu un inger care, sa zicem, vroia sa te protejeze pe tine? Oare nu era ea ingerul tau pazitor atunci cand ai scris "Cand mai avea putin sa ajunga la mine, iubita mea sare in fata lui fiind injunghiatá". Oare nu era sa fii tu injunghiat, tu cel care murea primul (dupa care si ea era omorata, evident)? S-a sacrificat pe ea si te-a salvat pe tine. Iar tu vazand-o ranita ai reactionat brutal.
Oare nu din cauza neascultarii tale s-au intamplat toate astea? Din cauza ca ai vrut sa pari un pic mandru si sigur pe el in preajma unor indivizi periculosi.

Pot sa-ti dau si o explicatie pe plan psihologic la reactia ta de dupa, daca vrei.Subconstientul tau a reactionat brutal cand a murit fata, pentru ca in subconstient ti-ai dat seama ca putea fi totul altfel daca ascultai fata.Ai realizat ca ai pus-o in pericol si de abia atunci ai vrut s-o aperi si sa te razbuni.(poti intreba un psiholog sa confirme sau sa infirme ultima fraza)

53 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

@nony am inteles ce vrei, dar stii ca prima crima sa faptuit intre primi nascuti, Abel si Cain asa ca intrebarea unde era Dumnezeu in alea 5 minute, era nici unde ca nu e. Kanieţ filma.

April
| April a răspuns:

Poate platesti propriile-ti greseli dintr-o alta viata.De ce sa-l acuzi pe Dumnezeul crestinilor cand spiritualitatea umana are atatea solutii imaginare pentru toate scenariile mintii omenesti? Si fiindca eu stiu ca tot ce ne spui este fictiune si ca in realitate esti un om pe deplin fericit cu fiinta pe care cu adevarat o iubesti, iti spun ca Dumnezeul meu de crestin nedogmatic, era cu mine in cele cinci minute fatale pentru eroul tau.Si este si acum cand ma rog ca cele imaginate de tine sa nu ti se intample vreodata. Iar fiindca eu cred in puterea lui iar tu esti, de fapt un tanar rebel dar inocent, sunt sigura ca imi va asculta ruga.Numai bine.

| Alphawolf a răspuns:

@cristacheceliute
Sunt invataturi din "ghidul de utilizare" care nu se potrivesc cu morala noastra si unele dintre ele nici cu legile noastre.
Explicam bunatatea, iubirea si prezenta lui Dumnezeu si de asemenea toate nenorocirile din lume, cu pacatul Evei care de fapt tot din logica creatiei face parte? Interesant este, ca dracul isi baga coada peste tot...
Si daca Dumnezeu ne-a dat libertate maxima, de ce sa ne mai rugam la El? El in cazuri fatale nu se baga, dar in schimb este atent la rugaciuni si implineste dorintele crestinilor, alea "importante".

| Arthur a răspuns:

Dragă @nony, uite cum ai ratat un Oscar.

| Razvan a răspuns:

Trebuia sa o asculti pe ea si sa mergeti mai departe.Altfel ar fi fost sfarsitul.Sau poate ca n-ai fi existat sfarsit.Nu intotdeauna Dumnezeu e de vina pentru ce ni se intampla si ce nu.Suntem responsabili pentru propriile decizii.Ne gandim la Dumnezu in momente ca asta pentru ca nu stim pe cine sa scoatem tap ispasitor cand de fapt analizand cu luciditate evenimentele noi suntem de vinawinking

nony
| nony explică:

Dragalasule, ai o gandire la fel de frumoasa ca individul de la avatarul tau. Daca erau numai crestini nu se intampla asta? De ce, atunci era D-zeu atent si nu le datea voie celor doi sa faca ce a facut? Conteaza ora? De ce, nu am voie sa ies seara din casa pentru ca seara ies alcoolisti, criminalii, violatorii pe stradá? Eu as fi avut grija sa nu se intample nimic, altfel nu ma mai plimbam prin parcul ala, dar daca nu eram eu, erau altii in locul meu, deci scenariul era valabil pentru alte persoane. Te rog, mai citeste de 10 ori postarea, poate, poate intelegi ce am vrut sa spun si macar pentru 5 secunde pune-te in situatia prezentata, calmule, sa-ti vezi iubita injunghiata din cauza ca a vrut sa te scape pe tine.
@Sin, daca as pleca de fiecare data cand cineva este nervos, ar insemna sa nu mai ies niciodata din casa. Oriunde, la orice pas se gaseste unul recalcitrant.Nu eu mi-am pus iubita in pericol, ci nebunia si prostia unora care traiesc aiurea pe acest pamant. Uite, nu am plecat, trebuia neaparat sa se ajunga la omor? Daca eu nu am plecat, de ce nu i-a indemnat ¨cineva¨ pe aia sa plece sau sa stea pe banca lor?

nony
| nony explică:

@Arthur, ti-a placut, nu-i asabatting eyelashes App, ai un raspuns la intrebare sau te-ai bagat in seamá de necaz ca nu am luat eu oscarul?
@Dragalasul, poti sa-ti faci si harakiri, problema ta. Ce-ar fi sa revii doar cand citesti postarea cu atentie si ai un raspuns la una dintre intrebarile mele. N-ar fi mai bine?

nony
| nony explică:

laughing Citesc si nu-mi vine sa cred ca majoritatea voastrá nu a inteles intrebarea.Nu e vorba cum s-a ajuns, ce s-a intamplat si in ce fel am reactionat eu. E vorba de finalitatea scenariului.De unde stiti voi ca daca ma ridicam in momentul ala nu-mi datea cu ceva in cap? Apoi eu eram inconstient si ea violatá. De unde stiti ca nu baga cutitul in mine pe la spate? Iarasi eram mort, probabil la fel ca ea.Intrebarea mea este, repet : Cum se face ca aceste secvente de intamplari a cazut tocmai pe noi.Pe mine ca pe mine, ca nu cred in Dzeu, dar ea? Ce vina are ea? Ce vina are ala care l-am omorat eu? Aici vreau sa-mi raspundeti.
@Zbenguici, parcul e parc la orice orá. Tu daca iesi in parc, stii ce o sa gasesti acolo? Nu! Nici eu n-am stiut.
@Cristacheceliute, pilotul care fuma iarbá nu e la fel de nevinovat ca o plimbare cu iubita in parc.

nony
| nony explică:

@cristacheceliute
Aspectul vietii lor si al problemelor pe care le aveau imi sunt egale cu zero. Putea sa fie un miliardar sau cum ai zis tu, un papa lapte parasit de gagicá care iti varsa nervii in alcool. Centrul povestii sunt eu si ea fara sa luam in seama detaliile.EU si EA cu ce am gresit sa avem soarta pe care am descris-o? Ca nu sunt la fel de nevinovat ca un copil, stiu, dar nici totalitatea pacatelor lumesti nu sta in capul meu.Nu am gresit cu nimic, iesisem la o plimbare, asta sa-mi fi fost vina? Aici trebuia sa se sfarseascá vietile noastre?

nony
| nony explică:

@anonim
Daca taceai, filozof ramaneai.Cand o sa ai ceva de zis cu adevarat, te astept aici, pana atunci pentru mine esti ...anonim.

nony
| nony explică:

@irina
Nu-ti fa tu griji pentru logica mea. Tu spune-mi de ce a murit fata, ala, iar viata mea este distrusá. Pe mine asta má intereseaza.Stii? Mai stii unde erau ¨ingerii mei pazitori ¨?

nony
| nony explică:

@irina
50% din postare ai inteles, 50 % inca esti nesigura in legatura cu credinta mea. Da, sunt ateu, iar intrebarile de la sfarsit erau pentru cei care cred cu tarie in existenta a ¨ceva¨ Din contrá, eu nu am facut apel la divinitate, nu am asteptat ajutor de la ingeri, pur si simplu am lasat intamplarea in mana destinului.Am dovedit ca nu exista interventie divina atunci cand ai mai multa nevoie de ea.Ca Dzeu nu te apara atunci cand ii ceri.Eu nu am dat vina pe ceva inexistent, tocmai, pentru ca este inexistent nu-l pot invinui. D-zeu -ul lor este prezent doar atunci cand toate merg bine, cand ai ce manca, cand familia iti traieste, cand tot ce iubesti te iubeste la randul lor. Dar ce ar face unii credinciosi cand toata lumea lor s-ar transforma in praf in 5 minute? Crezi ca pentru 5 secunde nu le trece prin cap intrebarea : De ce tocmai mie, Doamne? Ba da, si asta inseamna ca pun sub semnul intrebarii toata credinta lor.De ce nu zic : Asa a vrut Domnul! Pentru ca Domnul nu e domn si trateaza preferential.
Intr-o concluzie ipotetica ai dreptate. Ea a fost ingerul meu pazitor ( figurat ) pentru ca mi-a zis sa plecam. Dar, DECIZIA PERSONALA a facut ca lucrurile sa degenereze asa cum am povestit.Nu poti da toata vina pe mine pentru ca finalitatea putea sa aiba o alta intorsatura favorabila. Äia plecau linistiti iar seara continua asa cum ar fi trebuit.Chiar daca din cauza mea s-a ajuns aici,¨un gand divin¨ ar fi schimbat situatia si nu era nevoie de moarte.Aici am vrut sa ajung si nimeni nu mi-a raspuns: Daca Dzeu ne vegheazá, de ce a distrus atatea vieti in 5 minute? Doar din cauza mea?

nony
| nony explică:

@Margo
Sunt constient ca nimeni nu va zice asta. Dar sunt sigur ca multora li s-a cutremurat caramida de la fundatia crestináwinking

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Draga Nony,
Daca ai fi facut orice pentru ea, varianta care nu ai mentionat-o a fost sa faci si calea intoarsa in momentul in care ai vazut scandalagiii. Apoi, fiecare dintre noi avem liberul arbitru, asta inseamna ca ai avut de facut o alegere. Aici, eu consider-si e doar punctul meu de vedere- ca asta e genul tau de reactie.

112 este, pe de alta parte, un numar pentru urgente in Romania, desi eu nu pariez niciodata pe el.

Apoi, alege si tu niste parcuri in care nu stau toti betivii. Si nu du fata numai pe la colturi si pe unde e mai intuneric. Dai peste betivi.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Pe partea sentimentala: cand ai de protejat gagica o feresti de batai intre cocosi. Pe partea filozofica: nu poti da vina pe Dumnezeu ca a dat omului prea multa libertate pentru propria siguranta, pentru ca printre altele a lasat si un "ghid de utilizare" si acela e lasat, in ciuda unor contestatii, spre binele oamenilor. Puteai sa scurtezi povestea astfel: un pilot fumeaza iarba si prabuseste un avion plin de copii. De ce a permis Dumnezeu asta? Nu stii raspunsul? Pentru ca a mancat-o pe Eva sa umble pe unde nu era voie. Nu-i asa ca metafora explica multe? Stii vorba aia, cu "dansa" in "spate" si sufletu-n rai nu se poate. O sa le tot comitem pana ne convingem ca e gresit, de noi toti depinde.

cristacheceliute

Da, dar copiii din avion sunt mai nevinovati decat decat voi doi care va plimbati prin parc. Hai sa judecam detasat, in loc sa folosim cliseul "vina" sa ne uitam de la distanta si sa judecam mai mult prin cauza si efect.
Daca vrei sa impopotonezi povestea ai putea spune ca agresorul fusese parasit de gagica si a iesit cu un prieten sa se imbete in parc, unde v-a vazut pe voi si a devenit gelos pana la isterie. Asta ar face-o pe gagica aluia vinovata pentru tot?

cristacheceliute

@nony si Alphawolf: nu poti exclude implicarea celorlalti in poveste, pentru ca asta e viata in ansamblu, interactiune. Ce vina are biata gazela ca ajunge cina unei leoaice? Din punctul ei de vedere situatia e nedreapta, dar lucrurile sunt asa cum sunt si nu poti inota Dunarea de la varsare pana la izvor. Realitatea o acceptam, o folosim, dar nu o creem si nu o manipulam mereu dupa bunul plac. Alegerea aluia care-ti da una in cap te afecteaza. Si ti se pare un lucru rau deci ca avem prea multa libertate, dar uite ca n-am disparut ca specie si poate ca scopul este sa invatam s-o folosim. Daca vrei sa vorbesti despre Dumnezeu nu-l poti judeca asa cum ai face-o cu un om. Aici e eroarea. Esti liber pana si sa te superi sau sa te razvratesti, dar pana la urma iti dai seama ca nu e spre binele tau. Individul este cel care trebuie sa se raporteze la realitate, nu realitate la individ. Cat despre morala noastra, care noi? Aia care ne omoram intre noi la o incaierare? Morala fara credinta este ca o barca gonflabila in ocean: lipsita de sustinere si conditionata de moment, se poate rasturna la primul val dupa voia intamplarii - respectiv la prima neplacere. Poate ca e de datoria noastra, a oamenilor sa ne gasim drumul si poate ca avem tot ce ne trebuie, dar pur si simplu nu vrem. Si apoi dam vina pe Dumnezeu ca ne-a permis sa ne facem singuri rau. Nicidecum sa-i multumim ca ne-a lasat sa alegem sa ne facem singuri bine. Suntem o specie tare dificila se pare, cred ca de multe ori mai rai decat animalele salbatice.

| Duhovnicul a răspuns:

@Nony hai ca am ras cu lacrimi laughing esti tare tata, de unde le scoti?
Si eu sunt ateu dar nu te supara, tu nu prea ai toata tigla de pe casa laughing intr-un sens bun vreau sa zic.
Pai iti spun eu, l-ai suparat pe doamne-doamne ca va prosteati noaptea prin parcuri nebuneilor smug

Elianna
| Elianna a răspuns:

Doamne, ce scenariu infiorator de adevarat ai prezentat tu aici! Vezi tu? Instinctul te-a indemnat sa faci lucrul corect:sa pleci cand inca nu era nimic primejdios! Pentru ca probabil stiai in sinea ta la ce poate sa se ajunga! Nu cele 5 minute(ceasul rau, cum se zice) au contat cel mai mult, ci cele 5 secunde cand ai renuntat la instinct si prevedere! Toti poate am trecut de multe ori pe langa astfel de nenorociri dar instinctul ne-a factut sa stam departe de ele."Paza buna trece primejdia rea"spune un proverb.Nenorociri se intampla tot timpul! Uite, o secunda de neatentie la volan si... 4 morti si "n" familii distruse! Daca am sti pe ce criteriu ne alege moarte, destinul sau nenorocirea... ce bine ar fi!

| shadovv a răspuns:

Poate e mai bine asa big grin

| anad a răspuns:

Nu a fost voia lui D-zeu, ci totusi vina baiatului. El a fost cel care s-a crezut invincibil si nu a vrut sa accepte ca betivii erau un pericol real. In mandria si furia lui n-a tinut cont ca fata e cu el si o expune si pe ea pericolului. Stim deja de ce sunt in stare astfel de persoane si, daca nu vrem sa intelegem ca ei nu au nici un D-zeu, facem cea mai mare greseala cand le raspundem la provocari.

| Sin a răspuns:

Scenariul asta e bun pentru un film horror/drama. Oricum nu ma pot abtine sa nu ma amuz la partea cu "Crestinilor, unde era D-zeu in alea 5 minute? " Dar deh, asa e firea omului sa dea vina pe ceva/cineva (inexistend/invizibil, de preferabil) in loc sa-si asume responsabilitatile pentru ceea ce fac.Personajul din poveste putea foarte bine sa isi controleze nervii si sa isi asculte iubita cand aceasta ii spune sa isi continue plimbarea in loc sa mai ramana prin preajma acelor indivizi.
Prin urmare, e vina lui ca a pus-o in pericol, puteau sa plece de acolo stiind foarte bine ca acei indivizi sunt afumati si nu au discernamant.
Iar dupa te intrebi de ce D-zeu ti-a facut una ca asta cand de fapt ti-i cam facut-o cu mana ta.laughing Puteai sa eviti totul.

| Sin a răspuns:

@nony Vezi ca te contrazici singur.In povestea ta afirmi "In momentul ala ma ridic si-i dau un pumn in gura, incepand sa-l iau la picioare. Orb de furie..." Iar in raspunsul tau zici "daca as pleca de fiecare data cand cineva este nervos..." Mai citeste o data. Tu esti ala care si-a pierdut cumpatul primul, nu acel individ.

Prin urmare tu esti cel ce a pus paie pe foc.
Cand cineva cauta scandal il ignori si te cari din acel loc, nu ii dai apa la moara, asta daca nu o cauti si tu cu lumanarea, bineinteles.In asemenea momente chiar nu e cazul sa o faci pe durul cocosul macho, cel mai destept se retrage NU le face jocul altora. Tu te-ai coborat la mintea lor ca deh, vorba aia "Pumnii mei minte nu are"

Tu aveai discernamant, pe cand ceilalti morti de beti nu aveau. Tot ce reiese din povestea ta e ca tu erai cel nebun si turbat de furie care lovea in stanga si-n dreapta. Oare nu nebunia si prostia ta a pus-o in pericol? Mai gandeste-te.

| Derye a răspuns:

Bun...

din cate am inteles:

tu ai omorat pe cel care ti'a omorat iubita prin injunghiere repetata in inima constient fara a fi sub influenta oricariu drog, medicament, alcool, etc! Iti meriti pedeapsa. Nu am inteles un lucru: ce cauti aici? E vina noastra? E vina iubitei tale? CLAR NU! E NUMAI SI NUMAI VINA TA! Eu daca as fi fost in locul tau, i'as fi evitat pe oamenii aia, indiferent daca ar fi venit la mine, sa se ia de mine/iubita mea, etc, asa sunt eu mai fraier...cine stie!

Sincer sunt oripilat! Pe bune! In 15 minute am trecut, virtual, prin 3 tipuri de vieti, si deja e prea multa informatie in capul meu! Nu stiu cum voi dormi la noapte...sigur voi avea un cosmar...incerc sa mai salvez ceva!

| Ea12345 a răspuns:

Sper ca nu e adevarata povestea si sper ca nimanui sa nu i se intample asa ceva... daca e unscenariu original, nu prea-mi plac ideile tale:-s

| Good Cat a răspuns:

E pai daca te-a mancat sa stai langa ei... Personajul feminin a zis sa plecati... tu nuuu batman! batman!

Lasand gluma la o parte, da putea fi evitata.
Hey se zice ca D-zeu ne pedepseste pentru pacatele din trecut sau ale parintilor / bunicilor nostri... Chiar asa o fi oare?

| Good Cat a răspuns:

De ce a picat tocmai pe tine?

1. Ai fost la momentul nepotrivit in locul nepotrivit.
2. Ai un ghinion nemaivazut.
3. Nu asculti sfaturile altora.
4. probabil nu ai auzit de zicala care spune ca cu omu beat sa nu te pui.
5. Stii ca pumnul e arma prostului, dar cine o baga in seama?

| Good Cat a răspuns:

Ok, ma uitam azi la un film despre o fata bolnava de leucemie, cuminte, sfioasa si intr-un fel naiva.
Cel mai popular tip din scoala ( tipic filmelor americane ) la inceput nu o baga in seama, o jigneste etc. ( bineinteles, el nu stia de bloada fetei).
Ajunge sa se indragosteasca de ea, petrec clipe frumoase impreuna etc. Ea la un momentdat ii va spune de boala si restul filmului nu mai conteaza.
ce e important e faptul ca ea era fiica de preot. El nu credea in existenta unei divinitati. Ea il va intreba de ce nu crede. El ii va raspunde ca exista prea mult rau in lume si cumva ca divinitatea nu exista.
Eh punctul culminat aici intervine. Ea ii va raspunde ( deoarece stia ce boala are ) ca : fara suferinta nu exista compasiune.
Si cred ca asta este raspunsul potrivit la intrebarea ta.

| Fredie a răspuns:

Salut. Sper ca, ce ai scris tu, sa fie doar un scenariu pentru tine si doar atat. Din pacate cred ca in viata reala sunt si astfel de cazuri, in care elanul tineretii e mai rapid decat experienta si se ajunge in aceste situatii dramatice. Parerea mea a fost din totdeauna ca cel mai intelept cedeaza, altfel spus in scenariul tau, un tanar inteligent nu intra niciodata in conflict cu doi betivani rataciti intr-un parc, ci ii evita cat mai elegant posibil. Bye.