Nu nony, pe tine din toata povestea asta nu te intereseaza de fata sau de acei indivizi, te intereseaza sa dovedesti ca nu exista Dumnezeu pentru ca n-a fost acolo sa te ajute cand ai avut nevoie.Intrebarea mea e...de ce asteptai ajutor divin TOCMAI si NUMAI in acele momente grele? Daca tu pana atunci nu ai crezut in astfel de chestii (reiese ca esti ateu). De ce simti TOCMAI dupa ce s-a intamplat nenorocirea sa dai vina pe ceva inexistent?
Iti impartasesc opiniile deoarece si eu sunt atee.(desigur nu am nimic cu cei care cred, sa nu ma inteleaga carevea gresit, fiecare cu treaba lui)
Nu mi-o lua in nume de rau, dar daca chiar vrei sa dai dovada de inteligenta, atunci de ce dai vina pe ceva inexistent? Tu trebuia s-o salvezi nu ingerii pazitori.
Acum, hai s-o luam altfel (asta e, folosofes prea mult)
Cand spui "ingeri" nu trebuie sa te duci neaparat cu gandul la creaturile din biblie, cu aripi si etc. Un inger poate sa fie si un om de langa tine care te apara, are grija de tine, te accepta asa cum esti cu bune si cu rele s.a.m.d.Intocmai cum ai descris-o pe prietena ta.Mama poate sa fie asemanata cu un inger, ca are grija de tine, iti da de mancare, te imbraca, etc.Eu sunt de parere ca astfel de "ingeri" exista si sunt printre noi, si ii vedem zi de zi langa noi.
Fata ti-a spus sa plecati, a simtit pericolul. Oare nu putem s-o asemanam cu un inger care, sa zicem, vroia sa te protejeze pe tine? Oare nu era ea ingerul tau pazitor atunci cand ai scris "Cand mai avea putin sa ajunga la mine, iubita mea sare in fata lui fiind injunghiatá". Oare nu era sa fii tu injunghiat, tu cel care murea primul (dupa care si ea era omorata, evident)? S-a sacrificat pe ea si te-a salvat pe tine. Iar tu vazand-o ranita ai reactionat brutal.
Oare nu din cauza neascultarii tale s-au intamplat toate astea? Din cauza ca ai vrut sa pari un pic mandru si sigur pe el in preajma unor indivizi periculosi.
Pot sa-ti dau si o explicatie pe plan psihologic la reactia ta de dupa, daca vrei.Subconstientul tau a reactionat brutal cand a murit fata, pentru ca in subconstient ti-ai dat seama ca putea fi totul altfel daca ascultai fata.Ai realizat ca ai pus-o in pericol si de abia atunci ai vrut s-o aperi si sa te razbuni.(poti intreba un psiholog sa confirme sau sa infirme ultima fraza)
Se-ntampla multe in viata si de multe ori nu stim daca a fost vina noastra sau nu si-atunci varianta mai simpla e ca ...asa a fost scris dar cred ca "scierea "asta se face dupa ce am infaptuit ceva; referitor la scenariu, daca orgoliul nu era asa mare "scrierea "era alta, lucrurile care tin de noi l-e putem controla de ex nimeni nu ma poate jigni fara consimtamantul meu, asta neinsemnand ca nu poate incerca dar faptul ca ma supar sau nu e ceva personal, faptul ca actionez sau reactionez iar e ceva personal deci depinde de mine, avem posibilitati de-a ne alege raspunsuri bune nu doar pe cele mai usoare.
Cam stupid raspunsul tau. Te gandesti la ce poate fi mai rau, inloc sa te gandesti cum sa eviti asemenea situatie.Si da e adevarat te cam contrazici, dar acum spui ca ceilalti nu au inteles intrebarea.
Uite aici inca un exemplu:
"Nu e vorba cum s-a ajuns, ce s-a intamplat si in ce fel am reactionat eu. E vorba de finalitatea scenariului."-ca sa ajungi la un final trebuie sa se intample ceva, sa reactionezi cumva.
Nu ai cum sa descoperi raspunsul la intrebarea "CUM S-A AJUNS LA ACEST FINAL?" daca nu stii raspunsurie la intrebarile "CE S-A INTAMPLAT?","CUM AM REACTIONAT?"
Nu prea ai logica.
Acum, referitor la un cu totul alt fel in care am descris ingerii.
Iti voi respunde la intrebarea :
"Mai stii unde erau ¨ingerii mei pazitori ¨? "
cu o alta intrebare, chiar daca nu e politicos:
"Unde era ingerul pazitor al fetei?" (ma refer la tine nu la cel biblic)
Nu am avut indoieli cu credinta ta, am afirmat ca esti ateu si ca vrei sa demontrezi ca acel Dumnezeu nu exista la nevoie, dar este o diferenta intre a fi un simplu ateu( si a te impaca cu ideea ca cei din jur sunt crestini/alta religie si nu ai nimic impotriva lor)si a fi ateu inversunat impotriva crestinilor.(sau oricarei alte religii si sa incepi sa strigi cand dai de greu ceva de genul "Unde este Dumnezeul vostru acum?" ). Cum a spus si Margo, nu te astepta ca cei crestini sa recunoasca/se lase convinsi ca nu exista acea divinitate.
Si tocmai ce ti-am spus si eu, Ai luat o decizie personala! Cea de a ramane in acel loc!
Decizile personale ne afecteaza in bine sau in rau.Desigur si deciziile celorlalti ne afecteaza tot in acelasi mod.
Si ceilalti doi au luat o decizie, dar iti reamintesc ca deciziile luate in aburi de alcool nu sunt lucide.
Nu ai tu toata vina, dar cea mai mare parte din vina o ai.Decizia finala ti-a apartinut-sa facem abstractie de divinitate, minuni si alte lucruri magice.
Sau daca vrei un raspuns mai..."crestin", ca sa zic asa, la intrebarea "Daca Dzeu ne vegheazá, de ce a distrus atatea vieti in 5 minute?"-Dumnezeu iti da (ingerul cu chip de fata) dar nu iti baga in traista.
Destinul nu-l poti schimba niciodata, din nefericire . Nu-l poti ocoli, ce iti este scris se va intampla. Dumnezeu ne pune adesea la anumite incercari pentru a observa daca ne pastram cumpatul( in acest caz fiind destul de greu de realizat acest lucru), daca il parasim, daca il invinuim pe El de toate astea. Cred ca viata este ca un test pe care uneori le treci, alteori le pici, primind in schimb cate o pedeapsa care se diferentiaza in functie de ceea ce facem. Ceea ce nu inteleg este ca cel mai adesea oamenii buni sfarsesc omorati sau mai stiu eu cum, iar cei rai traiesc in continuare fara remuscari. In momente ca cel pe care l-ai descris tu mai sus, intr-adevar nu stii cum sa procedezi, te panichezi si peste cateva secunde se intampla nenorocirea, fara sa-ti fi dat seama.
Buna, Nony.Ma numesc Anisoara si sunt convertita la o credinta care s-ar presupune ca are mai toate raspunsurile legate de planurile lui Dumnezeu, dar povestea ta m-a lasat fara cuvinte, mi-ar placea sa-ti spun ceva, sa-I iau apararea lui Dumnezeu dar nu stiu ce ti-as putea spune sa iti aline cat de cat durerea din suflet si sa intelegi de ce Dumnezeu a ingaduit sa ti-i se intample toate astea.Eu din experienta vietii de 31 de ani care o am, am invatat atatumnezeu este Dragoste si in acelasi timp este si Dreptate.Candva eu sunt sigura ca ai sa-ti primesti raspunsurile la toate intrebarile pe care le ai.
Nony, Din tot sufletul meu as dori sa cred ca asta e numai un scenariu, asa cum i-ai spus, dar un scenariu fictiv, iar nu o intamplare reala. Acum, raspunsurile:
1 Gresala este a baiatului.Eu sunt un luptator si niciodata nu am intors spatele unei lupte drepte. Dar in situatia prezentata, eu mi-as fi luat frumos prietena de mana si ne-am fi continuat plimbarea prin alte locuri. Fara frica, fara nimic, doar putina inteligenţa
2 La intrebarea asta, raspunsul se deduce de mai sus. Trebuia evitata o confruntare cu 2 oameni beti, cum am mai spus, nu de frica ci pur si simplu pentru faptul ca un om beat nu stie ce face si ce spune ( o spun din experienţa )
3, 4, 5, 6 Dumnezeu era acolo."Destinul" omului nu este scris. Din cele ce stiu eu, D-zeu i-a lasat omului LIBERA ALEGERE. Dar asa cum spune religia crestina, D-zeu este drept, milostiv, plin de iubire. D-zeu ii pedepseste sau ii rasplateste pe oameni in functie de liberele alegeri pe care fiecare le face de-a lungul vietii (cel putin asa se spune )
Ai gresit alegand sa stai si sa te confrunti cu doi oameni care in momentul acela nu judecau si ai platit mult prea scump pentru asta.
Intrebarea mea pentru tine ar fi: in Satana crezi?
i
Ciudat sau nu, astfel de episoade se intampla peste tot... toti isi vad de treaba lor, numai bautura isi vede de treaba ei.
Degeaba stau sa scriu povesti nemuritoare, ci m-am rezumat la purul adevar si uneori mai e si greu de acceptat, dar un cuvant parca mai "alina" din durere... pacat!
D-zeu este peste tot in fiecare zi, in fiecare minut. Fiecare om are un destin, fiecare om primeste cat poate indura, cu cate primesti mai multe suferinte cu atat esti mai puternic...
Eu am fost inca de mica invatata sa ocolesc ceea ce nu imi place, convine, etc. Daca ii ocoleai pe cei 2 barbati poate acum faceai un alt scenariu cu botezul ingerasului
Din partea mea ai procedat corect! Singura parte in care ai gresit a fost neatentia. Cand intri intr-un conflict in care sti ca ai de aface cu 2. Esti atent la amandoi! Tu singur ai fi putut sa-i faci praf, tanar, cu prietena langa tine, ei beti rupti. Cele mai multe vieti sunt pierdute din cauza neatentiei! Dar, odata si odata te vei reintalni cu ea sunt 100% sigur ( si nu fac referire la Dumnezeu, rai, viata de dupa moarte) dar vei vedea tu, pentru ca moartea e o despartire temporara. Si eu am fost asa ca tine, indragostit la nebunie de o fata, as fi facut orice pentru ea, dar ca prostul am dat cu piciorul la relatie de 6 luni o visez, o vad in jurul meu, la inceput mi-a fost usor sa trec peste dar acum e din ce in ce mai greu. Nu stiu daca voi gasi alta ca ea, sunt sigur ca nu, insa intodeauna exista speranta!
Oau dar ai o imaginatie foarte bogata! Sper sa nu ti se fi intampalt asa . iar daca iubesti si cu atata pasiune in viata de zi cu zi persoana de langa tine este o norocoasa
Ateule, daca erau numai crestini, si traiau crestineste, se intampla asa ceva? in parc noaptea, va iubeati, chestii socoteli.la ce ora? in societatea noastra facand asa ti-asumi riscuri.in cazul de fata, esti la fel de criminal, ca si cel pe care l-ai omorat. dar pe cel luat la picoare? cand l-ai omorat? ca ai sarit faza? i-ai luat cutitul deci nu mai era un pericol.ai judecat ai condamnat si ai fost si calau.ciudata dreptate ai facut.si dupa un aspect si dupa celalalt.eu zic, sa avem grija, sa nu se intample asa ceva.fiindca daca ne educam copii crestineste nu inseamna ca-i indoctrinam. sau le ingradim libertatea.consider decalogul bun si drept. legile lumii cat sunt de drepte? dar oricum sunt multe de discutat. uite ma gandesc la soferul care a facut stop cardiac. fata a ramas pe banca, si baiatul a fugit, fiind pris intre masina si perete.cine a hotarat? moartea nu e numaidecat o pedeapsa aspra. e plata pacatelor, dar poate fi si o salvare a sufletului celui in cauza.si asta e dragoste, si iubire, chiar daca pentru noi oamenii e fatalitate. Dumnezeu nu gandeste ca noi.
Ti-as recomanda schimbarea scenariului. Deci schimba betivii cu vreo 4 interlopi cautati pentru trafic de carne vie, droguri, vinzari de arme albe incepind cu shurikenuri si terminind cu banalele sabii, acte de vandalism, sechestrari de minore mai tuciurii ca noaptea si alege tot intimplarea care te-a aruncat acolo.La urma ai sa ai parte de proces separat si secret din cauza ca ai devenit peste noapte extrem de cautat.Si poate un anumit adevar va "straluci"altfel in legatura cu puscaria.Nu-i realitate. E scenariu.
Da mai nony.trebuia sa te felicit, si sa spun; bravo romeo si julieta.de ce nu ai bagat cutitul in tine, pentru a naste legenda lui nony si a lui fata.cat despre gandirea mea, asta sa fie grija ta cea mai mare. ce vrei sunt un spirit critic. vrei sa-mi fac mea culpa fiindca postarea ta nu mi se pare perfecta in concordanta cu un comportament crestin si cu legile existente?
Nu poate omul...in fine, divinitatea, sa mearga la baie, ca gata...bagati cutitele in voi, cum isi ia privirea din pamant abia asteptati sa faceti o magarie si sa aveti pe cine sa aruncati vina!
Ia linistiti-va si iubiti-va, lasati-o mai usor cu imaginatia si sa vedeti ce placut e!
P. S. Nu iesiti din casa dupa ora 22. 30!
P. S. 1. Mai ascultati si de femei!
P. S. 2. Nu va mai dati cocosi!
P. S. 3. Eu n-am inteles de ce voi tot luati Oscaruri pe baza mortii noastre... misoginilor!
Se spune ca cel mai inteligent, mai lucid cedeaza primul. Dar in zilele noastre asta ar insemna sa fii las sau ca ti-e frica.Azi violenta si limbajul trivial si obscen sunt la moda.Doamne doamne nu e de vina cu nimic pentru. ca El nu te invata sa raspunzi la provocari cu violenta. El te-a indemnat sa alegi calea pasnica(singur ai spus ca fata te-a rugat sa-i ignori si sa plecatidar tu n-ai vrut). Oare nu cumva o parte intunecata a eului tau cauta, astepta acea provocare? De ce il faci pe Dumnezeu partas la asa ceva?
Mai noni mai . Acum ca nu-ti convine ce aspunsuri ai primit o dai la intors! mai asculta si de femeie cand iti spune ceva si nu te mai simtii ranit in orgoliu masculin .
Daca fata nu se simtea in largul ei in preajma acelor indivizi sau ii era ii era frica? Te-a rugat sa plecati de acolo. "Hai sa mai ramanem, scumpo, nu prea conteaza ce-ti doresti tu."Ma bucur totusi ca nu ai ales s-o duci direct intr-un bar, ai dus-o intr-un parc SI noaptea, cand orice prost sie ca e plin de betivi si aurolaci.
asta e, schimba si tu scenariu altadata.
Dupa convingerea ta: El nu exista.
De aceea: nu avea unde sa fie. Nu era alaturi de tine.
Nu ai gresit cu nimic, esti un tip perfect. Nu ai nimic de platit. Probabil ca acum esti fericit de cum au evoluat vietile voastre.
Daca nu ma insel parcurile sunt inchise publicului dupa o anumita ora. Adica publicului care respecta orarul, legea, etc. - in rest sunt de acord cu cei care au scris inaintea mea -> sunfurele greseli pe care le-ai platit sunt ale tale personale, pe care le descrii destul de detaliat in "scenariu".
Scurt si la obiect:e vina ta ca nu ti-ai ascultat iubita in momentul in care ti-a spus sa va continuati plimbarea. Dumnezeu a fost cu voi, i-a dat ei luciditate, sa te indemne sa plecati, insa u ai ramas
Evoluam de la amaratul din pestera care vana pentru papa, pana in prezent cand tocmai am sintetizat in laborator o celula si dintr-o data suntem creatori de viata. de acum ne permitem sa ne punem intrebarea unde era? pentru ca nu m-a ajutat, cand de fapt suntem unde suntem pentru ca suntem si ca ce e paralel de noi e paralel si atat.nimeni din existenta divina nu se va implica in viata noastra asta de aici pentru ca nu ar duce la nimic, iar reactiile chimice si fizice din organismul uman si nu numai ci si din ce ne inconjoara ne face sa traim mereu niste "scenarii". ca sa fi demn sa intelegi ce este aceea existenta divina este ca si cum Einstein si Newton au intuit ceva si s-au limitat la a intui fara a aprofunda. asa ca pentru ca la tot ce e intuit si demonstrat palpabil in prealabil a fost facut drum lung prin dedicare si cercetare. te rog nu imi spune mie ca tu asa iti faci cercetare in ceea ce intuiesti tu a fi sau nu existenta divina! ca ma faci sa rad!
ce vreau sa iti spun e ca ce exista si nu se poate demonstra se poate intelege insa in urma unei "cercetari" si nu a unui debate pe un site!
cei care au raspunsul la intrebarea "unde era?" nu au timp de asta( stat pe site si postat raspuns). iar cei ce sunt atei au propriile lor legi dupa care functioneaza.asa ca varietatea in gandirea umana este iar un efect al chimiei si fizici care ne inconjoara.important e! poti sa te depasesti (chimia si fizica) si sa tinzi spre divinitate intelegand ce este aceea de fapt?
Implicarea divinitati ii viata materiala este pentru noi oameni slabi care fara cercetare vrem un raspuns la intrebari pentru care trebuie sa iti dedici viata sa intelegi raspunsul, iar mai simplu decat sa faci asta toata viata explici asa...si atat!
Numai bine!
La sigur Dumnezeu isi facea siesta si nu v-a vazut... e, ce sa spun eu, povestea m-a cam lasat fara cuvinte. E trist, foarte trist...
Da.am un raspuns la intrebarile tale
dar mai intai raspunde-mi te rog la urmatoarea intrebare : Exista rau pe lume?