| Fintoiu_Alberto_1997 a întrebat:

SCHEMA ELECTRICA PENTRU :
Aprind un bec si se stinge celalalt.

10 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Cred ca schema de montare ar fi exact ca la un întrerupător dublu, doar ca in locul lui pui unul in cruce, cu o punte intre cele doua intrari.

Bula
| Bula a răspuns:

Legi cele doua becuri la un capat, laolalta cu unul din firele de alimentare.
Pe celalalt fir de alimentare legi borna de COMUN a unui comutator cu 2 pozitii, iar cele doua pozitii a comutatorului legi cate unul cu cele doua contacte libere ale celor doua becuri.

| relian a răspuns (pentru Bula):

Ba Bula hai dao la jalea de treaba laughing omu nu a raspuns la ce am comentat eu,probabil am scris naspa, asta recunosc, dar se intelege asa cat de cat.
Deci pentru ce anume ai face lucrul asta? Adica sa aprinzi un bec sa poti stige altul? Nu stiu poate nu pricep eu, despre ce anume este vorba, ceva trucuri sau?
Uite chestia asta e noua pentru mine, dar is curios pe bune.Sa aprind un bec sa zicem ca ma duc in camera si iesind din living sa se stinga ala, e ceva de genul asta? Si daca ma duc la baie si aprind pe ala de la baie carje se stinge?laughing Astea da scheme, dar de ce ai face chestia asta, sincer nu prea vad rostu, poate doar sa te incurci in intrerupatoare laughing

| Bula a răspuns (pentru relian):

Bai, frate!
Se vede ca nu prea ai experienta, nici fantezie big grin
Inchipuie-ti ca acele becuri sunt unul verde si unul rosu, la imtrarea unui obiectiv. Ori ai voie, ori nu ai voie sa treci...
E atat de complicat? laughing
Asta a fost doar un exemplu, mai sunt muuulte asemanatoare... tongue

Omu nu a specificat unde anume vrea sa aplice acea schema laughing plus ca aici este categoria casa si gradina,de aia am banuit ca face ceva acasa,deci nu stiu ce obiective,dar daca voi stiti,asta e,eu numa am intrebat, ca eram curios, nu e de experineta sau fantezie, poate nu am fantezii, dar e bun ca macar aveti voi laughing

Oriunde, in orice circuit se procedeaza la fel... tongue

Se procedeaza la fel ce anume? Nu stiu ce vorbesti, cred ca ai g andit ceva, dar ai uitat sa mai si scrii laughing

Vai, ai uitat despre ce am scris inainte?
Mai citeste odata intrebarea si raspunsurile date de mine. tongue

| sierra1 a răspuns:

Daca ești atent o înțelegi
http://www.misiuneacasa.ro/......oua-becuri

| relian a răspuns:

laughing atunci de la l-ai mai stinge daca se aprinde altul laughing hai ca asta e tare de tot.O; ri poate ai vrut sa intrebi altceva, dar eu sincer nu vad sensu, aprind un bec sa sting pe altul, asa si care e ideea?