| Azazel_2358 a întrebat:

Sclav bine intretinut sau liber in saracie?

15 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Psihoyounger a răspuns:

Liber în sărăcie. Mai bine sărac şi fericit decât bogat şi frustrat.

| cannabiss6 a răspuns:

După concepția mea? Liber în sărăcie...

| DreamAutopsy a răspuns:

Liber

| Arekandera a răspuns:

Libera in saracie, clar

| harciog a răspuns:

Un fel de Rasputin la curtea tarului cind toti barbatii erau la razboi.

| Ivonaaa a răspuns:

Liber bine întreținut! laughing

| Razvan_8794 a răspuns:

Saracia este cea mai mare sclavie.Saracia distruge visele mai rapede decat sclavia.Mi-as dori sa fiu un ''sclav liber'', chiar asta sunt, muncesc pe bani putini si am impresia ca sunt liber.
P.S. As rade dar nu prea pot.(dar sunt liber sa o fac)

| miradoniz a răspuns:

Poți fii sărac fără sa fii liber- și sa fii"sclav" dar mintea sa iți fie libera-deci ești liber...libertatea e o alegere interioara-poate o lupta interioara

| Hăgiul a răspuns:

„Viață-n libertate ori moarte!" strigă toți.

| mdany a răspuns:

Mai bine liber in saracie, decat sa fiu sclav altuia, sa imi distruga viata.

| bamse a răspuns:

Studiind istoria gasesti cazuri de imparati sau boieri mari care au pierdut razboaie si au cazut prizonieri, care si-au dat toata averea pentru a-si rascumpara libertatea.

Spartacus, a platit chiar cu viata.

hagiul a punctat senzational din imnul Romaniei.

Insa, inainte de a-ti dori sa fii liber trebuie ca sa cunosti ce inseamna libertatea.

Cunosc cazuri de narcomani care considera drogul drept libertatea suprema si totusi, sunt dependenti de el si tremura daca nu il au.

Cunosc betivi care spun ca fericirea si libertatea lor e alcoolul si totusi eu vad ca ii distruge si sunt sclavii alcoolului.

Deci exista o libertate buna si una rea vad eu. Cea rea e atunci cand faci ce vrei chiar daca iti face rau, si aia buna e cand faci ce vrei dar spre binele tau.

Cert este, ca oamenii cu adevarat liberi sunt rari. Si culmea, cei mai liberi oameni sunt saraci material si bogati spiritual. Uitati-va in toate culturile. Buda ( imparat care a renuntat la averea lui imensa ), Ghandi, Dalai Lama, miile de calugari ortodocsi din Athos sau de pe meleagurile romanesti. cine intalneste astfel de oameni ramane marcat de ei, de bogatia lor, desi culmea nu au nici un ban majoritatea.

Concluzia mea este urmatoarea: Nu putem avea niciodata libertate absoluta pe pamant. Deoarece, libertatea mea are ca granita libertatea celui de langa mine. Nu am voie sa-l calc, deci iata o granita a libertatii mele. Ca sa fie libertate absoluta, trebuie sa existe un spatiu nelimitat unde sa se elimine competitia dintre oameni, care va aparea automat intre oameni, daca spatiul ( respectiv terra ) este limitat.

| Malphas a răspuns:

Toţi spun "liber şi sărac", sunt curioasă câţi ar alege asta în realitate.

| danut a răspuns:

Probabil multi nu vor intelege ce voi spune si se vor revolta dar adevarul este ca NU EXISTA LIBERTATE, toti suntem sclavi a uneia din cele doua forte care se regasesc pe planeta noastra. Adica uni (putini la numar) care accepta sa fie deliberat "sclavi" fata de Dumnezeu si totodata accepta libertatea Acestuia si cei care isi imagineaza ca sunt liberi dar sunt sclavii Satanei (marea majoritate). Prin alegerea uneia dintre tabere accepti si starea materiala a acesteia.

| cristi202 a răspuns:

Daca ai citit romanul Spartacus, (sau tocmai pentru ca l-ai citit pui intrebarea asta?), ai vedea ca el s-a confruntat cu aceasta intrebare inainte de a pleca de la stapinul sau. Decit sclav, mai bine liber, oricare ar fi situatia, pentru ca nu ceea ce ai trebuie sa determine viata ta, ci ceea ce esti sau ai putea deveni.

Întrebări similare