| WR104 a întrebat:

Scoala este sanatoasa pentru minte unui om? De ce trebuie sa mergem la scoala si ce inveti cel mai important la scoala?

Răspuns Câştigător
| TragicantaDeSemintzeRoz a răspuns:

Scoala nu este si nu este sanatoara, deoare ce ne baga prea multe in cap inaintea de moment, la scoala inveti sa citesti, scrii, sa devi candva in viata funda
:?

21 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Şcoala este importantă pentru dezvoltarea minţii umane.
E adevărat că nu tot timpul este şi sănătoasă.
Vorba lui Kronstadt: "I was born inteligent but the education ruined me".

| AvalohAlyn a răspuns:

La scoala inveti sa socializezi pentru prima data, participi la activitati, concursuri, serbari care te fac responsabil, deci interactionezi, esti interactiv.Si mai mult de asta:INVETI pentru viata, pentru cultura ta generala(mai mult ptr.asta). Dar doua lucruri foarte importante ai invatat la scoala:Sa scrii si sa citesti. Iar in anii terminali inveti cum sa scrii si cum si ce sa citesti.Succes

| mihaibrasov a răspuns:

Are si scoala utilitatea ei. Problema este ca elevul e lasat foarte putin sa gandeasca (mai ales in clasele mai mari). I se impune sa creada cate-o chestie mai mult sau mai putin relevanta pentru el si nu i se da niciun drept sa o 'digere' cumva. O inghite doar si o elimina ulterior.

| NickiMinaj a răspuns:

Scoala e primul mediu in care realizezi ca oamenii nu sunt egali si ca depinde numai de tine cum faci fata realitatii.

| yoo23 a răspuns:

Romania e una din putinele tari in care se preda numai prostii la scoala. Ce invatam noi in a 10-a, de exemplu, in alte tari se invata in a 12-a.Doar 8% din ce invatam la scoala ne foloseste in viata.

| noktambul a răspuns:

Sigur ca este "sanatoasa"! Ce inveti la scoala? Inveti din materiile pe care ti le predau profesorii la ore, totul este important, chiar daca pentru moment ti se pare ca nu are nicio importanta. Orice informatie primita (si acumulata) este un castig care nu stii deocamdata cand iti va fi de folos.

| Alex_7297 a răspuns:

În primul' rând la şcoală înveţi să socializezi şi îţi faci prieteni noi, lucru' mult mai important decât orice ecuaţie de orice grad la matematică, sau orice gen literar la română!happy

| AdelinaC a răspuns:

In Romania mai nimic pentru ca sistemul nostru pune accent pe informatie, nu pe practica si degeaba inveti de 10 in scoala ca dupa ce o termini nici nu mai tii minte nimic si nici nu iti mai trebuie(exceptie facant clasele 1-4 cand inveti sa citesti si sa socotesti). Eu de la scoala nu am invatat nimic altceva decat ca prietenii se fac pe interes ca sa ii ajuti la teme, notele sunt importante nu pentru ceea ce stii, ci pentru a-ti intrece colegii, fiecare este pe cont propriu cand e vorba de o lucrare serioasa si poti sa iti ajuti un coleg de mii de ori ca tot nu va recunoste

| DanDannn a răspuns:

Pai, hai sa o luam logic si frumos.
L-ai vazut pe boschetarul ala de la coltul strazii? s-a lasat de scoala in clasa a doua.
Dar pe cel de la paine? s-a lasat in clasa a treia si stie sa citeasca.
Dar pe boschetarul care s-a lasat in clasa a opta? ehe, ala traieste in canal, pentru ca a invatat ca tevile de canal sunt calde si poate sa stea, si a invatat cum sa se descurce la scoala. Dar cel care a facut liceul? si facultatea? Ehe, acela este BOC. o duce bine, totul roz. Asa ca la scoala, chiar daca nu ti se pare utila, este... cui ii place scoala? nimanui. dar acolo iti faci prieteni. acolo inveti sa vorbesti. acolo este Cartea (in sensul de invatatura) acolo este si scoala vietii. ASA CA, vot...+funda?
si inca ceva: nu te apuca de tampenii de la o varsta frageda.

| kiki a răspuns:

Scoala este importanta deoarece te formeaza ca si om in aceasta societate. o prima baza ar fi familia care iti implementeaza anumite conduite morale dar si scoala este o a doua familie prin care inveti sa te integrezi in marea masa de oameni care ma repet se numeste societate.este important sa mergem la scoala, sa invatam lucruri noi, frumoase, folositoare pentru viitorul nostru. dar. exista un dar.in ziua de azi scoala nu mai este institutia aceeia unde parintele isi trimite copilul in speranta ca va face ceva din el.in ziua de azi multi tineri se confrunta cu o serie de probleme, de inegrare sau administrative.pai cum sa te duci cu drag sa studiezi cand profesorul de la catedra este din ce in ce mai sictirit de munca pe care o face? unde este spiritul didactic de alta data? unde este iubirea fata de invatacei? au salarii mici? ma lasi? ok sau or avea.ideea este ca problemele lor afecteaza elevii si se duce totul de rapa.sau,unde mai putem faptul ca multi tineri stau in clase de studiu in care le cade tavanul in cap si trebuie sa stea cu hanoracul pe ei? si cate si cate, dar asta nu trebuie sa ne dezamageasca si sa iubim cartea si invatatura.

| Anddrea a răspuns:

Scoala este extrem de importanta pentru un om indiferent de tot ce se spune cum ca ar fi de pomana. Invatand iti dezvolti memoria si creativitatea care iti vor fi utile in viitor, inveti sa-ti dezvolti abilitatile de comunicare si totodata de competitie, reusesti sa te adaptezi unei situatii si multe alte lucruri. Daca n-ar exista scoala am fi exact ca saracii copii africani fara civilizatie si cultura, am fi cu adevarat niste prosti fara responsabilitati si fara chef de viata. Plus ca la scoala inveti si chestii utile.
Totusi este adevarat ca in ziua de azi invatamantul e de cacao. Dar nu subestima scoala. Are extrem de multe avantaje.

| reanu a răspuns:

Fara scoala n, ai sti sa citesti sau. sa folosesti acest site... tongue cunoasterea vine prin informatie in mare parte sub forma de text. te formeaza ca om pina la un anumit nivel de unde tu decizi ce vrei si daca te regasesti in ceva anume sau nu.

| Walker a răspuns:

Uite cum sta treaba:
Daca scoala este sanatoasa pentru om?
Probabil te referi la chestii de gen :"o tigara iti ia 2 minute din viata iar scoala iti ia 6 ore pe zi"
sau nu stiu la ce gandesti dar trebuie sa intelegi ca scoala te face om, iar daca nu vrei sa beneficiezi de acest invatamant gratis, inseamna ca ai o problema.

Iar ca sa fim realisti, trebuie sa recunoastem ca multi tineri cu 5-10 diplome care isi cauta de munca, nu prea au noroc.Deci putem adauga la un dezavantaj dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai mergi la scoala.

Numai bine,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ca e nesanatoasa. Uita-te la @TragicantaDeSemintzeRoz ce s-a retardat de la mersul la scoala. Daca ramanea pe maidanul din fata blocului sigur invata sa scrie corect si coerent.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parintii nu-ti pot desface capul si baga in el ce trebuie sa faci o vesnicie. Trebuie sa iei decizii si pe cont propriu, sa treci prin rupturile vietii pentru a-i simti gustul.
Scoala te invata partea practica a vietii, fara de care cea personala ar fi jalnica. Ce crezi ca ai face 24 de ore pe zi? In copilarie te-ai juca, sa presupunem ca ai avea resurse financiare la maturitate, dar le-ai epuiza intr-un mod stupid.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sunt de parere ca scoala este de umplutura, si ca eu, ca copil care vrea emancipare, imi este de ajuns sa joc counter strike cu golanii de pe net.

| LolaXLillyNuSpuneNimik a răspuns:

Scoala ne invata sa facem multe lucruri : De mici ne invata sa scriem sa citim si sa socotim. Daca nu ne invata asta nu ajungeai aici tongue fiindca nu stiai sa scrii si sa citesti. Dupa ce termini toate clasele uni isi aleg o slujba dar cea mai aleasa este cea de avocat sau judecator big grin si pentru astea doua trebuie sa faci facultatea de drept big grin. Si trebuie sa mergem la scoala ca sa fim mai destepti big grin daca iti zice cineva pe strada,, ohh ba cat face 56 +56 ca eu am uitat '' si tu zici,, Nu stiu '' sper sa nu ajunga nimeni asa tongue eu mereu invat pentru scoala si sunt a doua cea mai desteapta din clasa big grin

Răspuns utilizator avertizat
| naty_4590 a răspuns:

La prima intrebare raspunsul este ''da'' si la nr 2 inveti sa numeri sa citesti sa vb corect ce este in corpul tau si cum functioneaza organizmul despre Romania si relieful ei si multe alte chestii educative si importante pentru cunostinta si lectura ta

| mylittleangel a răspuns:

Pai... da este importanta pentru minte unui omm...si mergem la scoala ptk asa suntem nevoit.si cel mia important la scoala inveti despre ce te inconjuara

| Stefy_6741 a răspuns:

In primul rand inveti cum sa te comporti in comunitate asa ca nu mai ura scoala ca n-o sa ma intreaca nimeni niciodata la urat scoala

Întrebări similare