Nu-ti fie frica.lumanarile nu-ti pot face nimic.si nu din biserica.blestemul se intoarce asupra celui ce l-a trimis. dar nu trebuie sa te gandesti la el. cel mai simplu e sa-ti ceri iertare daca ai gresit.banuiesc, ca ai gresit foarte tare de s-a gandit acea fiinta la asa ceva.cainta este cazna sufletului.chiar trebuie sa o faci.
Parerea mea : ! La Biserica oamenii se roaga de bine Dumnezeu nu ii ajuta pe cei care cer rau la altii!
Daca te-a ajutat raspunsul meu te rog fund!
Eventual va pune un acatist cand ai pune lumanarea cu fundul in sus se stinge in apa aia sau ce e.De acatiste sa-ti fie teama dar de astea cu lamanarile cu fundul in sus doamne fereste stai linistita nu cred ca biserica ar tolera asa ceva
Depinde cat de tare ai suparat-o pe acea ruda si ce grad de rudenie e cu tine daca crezi in chestia asta cu blestemul, nu te speria, nu este adevarat, cei ce se duc la biserica se duc sa se roage, nu sa ceara raul cuiva. iar Dumnezeu nu ii ajuta pe cei ce vor raul, caci deviza lui este "daca cineva ti-a dat o palma, intoarce si celalalt obraz" adica il va blestema pe cel ce incearca sa se razbune, nu pe tine (daca te-am ajutat, funda pls :d )
Spune-i rudei tale sa-si bage lumanarile in cur si sa-l faca sfesnic la biserica poate va intelege ca la biserica nu se face vraji si alte idiotenii si nici un efect nu are nici o ruga malefica intrucat acolo se leapada raul si se insuseste binele, asa ca stai linistita si nu mai crede aiurelile astea.
Gandeste asa: daca tregi strada fara sa te asiguri si da o masina peste tine, poti pune asta in carca lumanarilor cu fundul in sus sau iti poti asuma responsabilitatea pentru faptul ca nu ai fost tu atent? Coincidente sunt destule, dar de la real pana la fantastico-superstitios nu se intampla nimic. Da-ti doua palme peste fata, apoi spune-i rudei tale sa mai iasa din casa, e o lume reala afara.
@theo-Doamne, ce aberatie, Dumnezeu nu blesteama!
@luminita-Ceea ce se numeste "blestem" este de fapt o cantitate foarte mare de energie negativa indreptata in directia ta, lumanarile, papusile vodoo si alte asemenea sunt doar niste tampenii, niste simboluri, daca vrei, ale acestei energii. Ce vreau sa spun e ca nu gestul ca atare iti va face rau, ci sentimentul viu de ura pe care il are ruda ta. Desi stiu ce trebuie facut, nu vreau sa ma bag, asa ca mai bine du-te la un preot si povesteste-i, ca si eu tot de acolo am aflat ce trebuie facut in situatii de genul asta.
Astea sunt doar aberatii la fel ca toata religia, poate sa intoarca toata fabrica de lumanari cu fundul in sus ca n-o sa ai nimic...
Ma intreb daca superstitia nu inseamna prostie. Duceti-va la preot ca el le stie pe toate, el nu este om, sau chiar daca este, colaboreaza cu supranaturalul. El stie ca aghiasma purifica si sfinteste si ca pupatul de oase face minuni. Zeule unde esti sa-ti vezi suporterii?
Blestemele sunt pentru persoanele care cred in asa ceva.
Vrajile exista si sunt facute de oameni lui Satan dar dc esti un credincios si nu ai frica du-te cu Dumnezeu inainte si nu patesti nimic si apropo roaga-te