April
| April a întrebat:

Se discuta mult si cu vorbe mari despre fericire. Dar nu credeti, oare, ca o fiinta sensibila, ale carei posibilitati egaleaza dorintele sale ar fi o fiinta absolut fericita? Nu se datoreaza, cumva nefericirea noastra departarii dintre dorinte si posibilitatile de a le realiza?

Răspuns Câştigător
| tyana a răspuns:

Ai perfecta dreptate. Fericirea si nefericirea tin doar de noi si cu cat ne fixam obiective mai greu de atins cu atat suntem mai nefericiti.Am dat de multe ori vina pe faptul ca multi oameni incurajaza intr-un fel gresit tinerii cu "nimic nu e imposibil". Eu as reformula aceasta zicala, spunand ca nimic nu e imposibil atata vreme cat dorintele sunt posibile! Nu spun ca nu e bine sa fii un luptator in viata, dar dorintele exagerate si esecurile traite in urma neimplinirii lor, te fac sa fii nu numai nefericit ci si neincrezator in propriile forte.

9 răspunsuri:
| AGGA a răspuns:

Se spune ca "daca nu ar exista fericirea altora, nu ne-am sinchisi de nefericirea noastra", nu cred ca o fiinta care are tot ce isi doreste cum spui tu: "posibilitatile egaleaza dorintele sale" este o persoana fericita deoarece aceea persoana va tinde sa aiba tot mai mult daca vede ca se poate si nu va ajunge niciodata sa fie multumita, in schimb putem sa avem tot ce ne dorim daca incetam sa mai vrem si daca am asculta inainte de a cere, deoarece fericirea nu sta intr-un moment de placere.

Te felicit pentru intrebarile pe care le adresezi (slava Domnului pentru oamnei ca tinehappy.)

| Green a răspuns:

Asa e. Ai dreptate.
Nu m-am gandit niciodata la asta dar chiar asa e. thinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu neaparat. Fericirea si nefericirea nu tin doar de noi si posibilitatile noastre. Chiar daca iti poti permite orice, astfel incit sa fii fericit, apar independent de tine lucruri care iti pot umbri fericirea. Te poti imbolnavi tu, sau se poate imbolnavi cineva apropiat tie, iti poate muri cineva apropiat. Iti poti pierde bunurile intr-un incendiu sau poti suferi de pe urma unei inundatii sau a unui uragan. Se pot intimpla nenumarate lucruri care sint total independente de tine si pe care nu le poti controla sub nici o forma, iar ele nu vor face decit sa confirme regula. Nimeni nu poate fi in totalitate fericit, sau nefericit.

| misiik a răspuns:

Adevarata fericire sta in noi, si in puterea de a gandi, sa nu te lasi in prada nefericiri.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Sa lasam sensibilitatea fiintei deoparte. Intotdeauna mai apar oportunitati si intotdeauna, din pacate, apar si lacune in posibilitatile despre care tocmai vorbeai. Dorintele difera de la om la om. Unii isi doresc bani, altii case, altii copii, altii pur si simplu iubire. Primele sunt imposibil de realizat fara ajutorul divin. Ultima dorinta pe care tocmai am descris-o, este accesibila tuturor. Nimeni nu poate spune ca este imposibil de a iubi. Doar sa vrea acea persoana, si va putea. Omul este inzestrat de Dumnezeu cu putere, iar lui ii apartine numai vointa. Dar vointa ii apartine numai lui, acelui om. Fiecare scop atins este de fapt un moment de fericire. Din punct de vedere al lui Simone de Beauvoir, fericirea este motivatia pe care viata si-o da ei insasi. Ce frumos! Vorbe mari despre fericire? Iti dezvalui eu una: "Fericirea se naste numai din intelegere. Fericirea nu se pierde, nu se castiga, ea doar exista." (Teodor Mazilu)

| Hombre a răspuns:

Fericirea absoluta nu exista indiferent cate posibilitati am avea.Permanent se invirte ceva in jurul nostru si ne-o stirbeste. Sigur ca departarea unor dorinte greu de realizat te face nefericit, dar oare nu tocmai alegera nesabuita a acestora ca "tinta" si lipsa bucuriei lucrurilor marunte care te inconjoara te aduce aici? Ieri a fost o vreme urata si rece, cerul plumburiu m-a facut posac si cineva mi-a spus ca ghiocei infloriti din gradina va speria uratul si azi va fi soare. A avut dreptate, e soare si ma simt mult mai bine.

| Razvan a răspuns:

Cand zici "fericire" nu ai cum sa te raportezi in general.Trebuie sa studiezi fiecare persoana in parte ca sa vezi ce ii lipseste ca sa fie fericita.Sau ce are in plus si nu e fericita.Si eu zic:"Daca as avea asta ce fericita as fi". Numai ca atunci cand am jucaria in mani ma plictisesc repede de ea si realizez ca am facut eforturi pentru a avea ceva care e de departe ce parea a fi.Incerc sa fiu mai selectiva data viitoare chiar si in gandirea dorintelorhappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga April,
potirealiza toate cele ce poftesti, insa vei ramane un nefericit da chiar foarte Inavutit indiferent cu ce fel de...
Insa NICIODATA nu vei fi fericit daca nu esti cu Adevarat Liber, si Suveran!
Nu sunt suverani cei ce stapanesc ci acei ce sun LIBERI si nu asupritorii unora insa asupriti de chiar poftele lor satisfacute azi insa altele maine!
petru borodi/Cluj

aqualuna
| aqualuna a răspuns:

"Cine e sărac în dorinţe, e bogat în mulţumiri"(P Charron). Ca să atingi fericirea totală, desăvârşită, ar trebui să nu-ţi doreşti nimic, să te mulţumeşti cu ceea ce ai, atât cât este, dar asta ar însemna să fii asemenea sfinţilor, ori un supraom, o fiinţă ieşită oricum din tiparele umanului...imposibil pentru cei mai mulţi dintre noi.Pe unii, visele aproape imposibile îi îndeamnă să lupte până la reuşită, chiar dacă iniţial nu păreau destinaţi succesului, la alţii este exact invers, iar uneori, când reuşeşti, îţi dai seama că nu este ceea ce îţi doreai cu adevărat, mi s-a întâmplat şi i-am dat dreptate lui Oscar Wilde-"Atunci când zeii vor să ne pedepsească, ne îndeplinesc rugile"... Fericirea e mai bună în doze mici, e mai înţelept s-o cauţi în bucuriile mărunte de fiecare zi, asta-i concluzia la care am ajuns după atâţia ani.