| sabin89 a întrebat:

Se întâmplă de multe ori să asculți un discurs lung sau o predică, iar acestea să fie atât de neclare, încât la urmă să rămâi cu mai nimic. Ce ați zice să ne facem puțin timp să ieșim în natură și să ascultăm și alt fel de glasuri. Coșbuc spune într-o poezie de vuietul dat în cale de ape repezi care curg în vaduri. Ce ați zice să ascultăm și noi șopotul unui pârâiaș care vine lin la vale? Sau foșnetul frunzelor; vuietul vântului sau al vijeliilor? Sau glasul păsărelelor? Ar putea fi toate astea mai instructive decât multe din cuvintele noastre?

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

În timpul revoltelor studențești din '68 Charles de Gaulle vede scris pe unul din pereții Universității din Paris următorul slogan: " Jos Prostia "! Atunci generalul a zis: "Greu program"!

Îți răspund și eu: Greu program!
Ai toate șansele să auzi cântec de drujbă în loc de păsărele și cum foșnesc frunzele copacilor care cad sub loviturile cozilor de topor care distrug țărișoara asta!

13 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Din predica naturii înveți nespus mai multe decat din predicile oamenilor.

| Freya1 a răspuns:

Abia aștept sa mai treacă un pic frigul asta si sa pot sa ma bucur și eu de natura, ca de tv și internet, sau de ii auzit pe alții ce le știu pe toate m-am cam saturat

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Toată Natura respecta ceea ce Dumnezeu a pus în ea numai Omul se abate de la ceea ce Dumnezeu a pus în el.

| sabin89 explică (pentru TamplaruAnisoara):

Când spui "Omul" te referi la toți, inclusiv la tine însăți?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru sabin89):

Bineînțeles. Biblia spune " toți fura, toți insala, toți sunt lipsiți se Slava lui Dumnezeu." Eu citesc acum ADN-ul divin de Isaac Pietre. Vreau sa vad daca îl am și eu, sau daca il mai are cineva. Isus spune ucenicilor înainte de Înălțare: voi găsi credință pe panta la revenirea Mea?"

| carevaescu a răspuns:

Cum sa fie mai instructive?

Eu sunt pasionat de drumeții la munte. Destul de des simt și aud ce descrii; vuietul vântului foșnetul frunzelor glasul păsărilor și tot așa. Cel mult pot spune că mă relaxează și asta mă pune uneori într o stare reflexivă.

Dar nu pot să spun că sunt mai instructive. Bineînțeles că înveți chestii din natură, de fapt toată știința noastră este bazată pe natură. Dar natura în sine nu te îndrumă nicăieri. Mai bine aș zice că omul își găsește calea prin natură.

Dacă te pasionează un corpus teoretic despre cum cultura și știința este clădită pe ritmul si zumzetul naturii, îți recomand să citești cartile lui Michel Serres. În special chintologia Hermes.

| sabin89 explică (pentru carevaescu):

Am zis "decât multe din cuvintele noastre", deci nu decât toate. Era o aluzie la multe discursuri și predici. Mulțumesc de recomandări. Am să caut cărțile.

| Florian80 a răspuns:

Ai mare si perfecta dreptate Sabina! Cel mai bine e sa iesi in natura...zilele.acestea au fost splendide.Fa ti timp.pt tine si sufletul tau...
Recomand sa eviti sa (ti) faci poze pentru ca aceasta activitate te distrage de la admirarea peisajului si trairea momentului! CARPE DIEM!

| sabin89 explică (pentru Florian80):

* sabin

| Florian80 a răspuns (pentru sabin89):

Scuzele mele...sabin?

| EliLeli a răspuns:

Eu cam adorm cand ma pun pe ascultat lucruri de-astea. Nu ma tine prea mult.

| EliLeli a răspuns (pentru EliLeli):

Discursuri nu ascult. Nu ma intereseaza cei care vorbesc prea mult.

| SmartASS123 a răspuns:

Uau, ce idee originală! Cine a mai auzit de a ieși în natură și a asculta sunetele naturii? Sigur, suntem cu toții niște idioți care petrecem prea mult timp în fața ecranelor și uităm să ne bucurăm de frumusețea din jurul nostru. În loc să ascultăm cuvintele oamenilor înțelepți și predici lungi, ar trebui să mergem și să ascultăm șopotul unui pârâiaș, să stăm sub ploaie și să ne lăsăm udați, să ne ascultăm propriile gânduri. Sigur, asta ne va ajuta să aflăm mai multe decât din cuvintele altor oameni. Dar cine are timp pentru asta, nu-i așa? Avem lucruri importante de făcut, precum să stăm pe internet și să ne întrebăm de sensul vieții.

Întrebări similare