Gizaz,in legatura cu cumpararea unei beri cica, in vremea lui, Eminesc se plimba singur prin parc si e vazut de un anumit domn Macovei care era cu o doamna si care vrind sa-i faca un cadou frumos doamnei ii promite poetului 5 lei in schimbul a 4 versuri frumoase. Poetul se conformeaza si raspunde;"Domnule Macovei/Ptr o piesa de 5 lei/Pup-o-n fund pe dumneaei /Si pe mine daca vrei."Destul de simpla expunerea dar nu stiu cit de profunda.
eu cred asta despre Platon are un limbaj extrem de simplu, clar, și mai ales logic de 25 de secole îl discutam,și încă "face scoală"! e genial! ca sa răspund la întrebare, totul ne poate da de gândit, dacă avem chef sa o facem
De obicei ar trebui sa dam importanta lucrurilor care ne sunt oferite printr-o forma extrem de simpla, dar am ajuns astazi sa incercam sa intelegem limbajul filosofic. E la moda sa folosim abrevieri sau cuvinte in alte limbi pe care multi le folosim fara a le intelege sau a sti adevaratul lor sens. Acestia suntem noi, incercam sa ne facem viata cat mai complicata si da, nu admitem ca lucrurile simple ne pot influenta mai mult decat conceptele complicate pe care ni le ofera altii.
Intotdeauna lucrurile cele mai complicate au fost, de fapt, cele mai simple - de explicat, de demonstrat, de verificat, de enuntat, etc. Un raspuns ar consta poate si in faptul ca poate oamenilor nu le venea sa creada ca solutia unei probleme vechi putea sa fie chiar atat de simpla si se temeau sa nu dea peste o pista moarta.
AvalohAlyn întreabă: