| Stell99 a întrebat:

Se pare ca istoria noastra trebuie rescrisa.
Devenim din ce in ce mai prosti din cauza alimentatiei noastre.
Guvernele ne introduc substante chimice in alimentatie.
Substante chimice care ne indobitocesc.

În ciuda dezvoltării tehnologiei fără precedent, inteligența oamenilor scade în mod dramatic. Aceasta este concluzia cercetătorilor extrasă din mai multe studii efectuate de-a lungul timpului. Această idee este cu atât mai interesantă cu cât trebuie să ne gândim că oricum omul se îndreaptă spre autodistrugere și din această cauză teoria specialiștilor pare convenabilă.

Gerald Crabtree, genetician la Universitatea Stanford, este de părere că scăderea dramatică a inteligenței umane este reflectată de anumite mutații genetice. Capacităţile noastre cognitive şi emoţionale sunt alimentate şi determinate de efortul combinat a mii de gene, iar atunci când unele dintre gene suferă modificări dramatice și ireversibile, inteligenţa umană se reduce la scară largă.


„Dacă un cetățean obișnuit din Atena antică ar apărea brusc în societatea modernă, el ar fi unul dintre cei mai inteligenți oameni de pe Pământ. Ar avea idei clare pentru orice problemă și mai ales ar fi unul dintre cei mai stabili oameni din punct de vedere emoțional." susține geneticianul.


Un alt aspect incredibil susținut de lumea științei este faptul că cei cu genele afectate grav de mutațiile genetice obțin șansa de a trăi printre cei puternici. Acest fapt încalcă cu desăvârșire teoria lui Darwin, ba mai mult decât atât, aceeași oameni lipsiți de inteligență ajung să dețină controlul în anumite domenii, fapt care nu se întâmpla în trecut.

Cercetătorii au efectuat diverse studii pentru determinarea cauzelor care perturbă și modifică comportamentul normal al genelor umane. Una dintre aceste cauze este o substanţă prezentă în mod agresiv în apă, fluorura, contribuie la scăderea IQ-ului, iar rezultatele, publicate în cunoscuta revistă, Environmental Health Perspectives, sprijină ipoteza unor efecte adverse la expunerea cu fluoridă pentru dezvoltarea neurologică a copiilor. O altă cauză care duce la prostirea în masă a oamenilor sunt pesticidele regăsite în alimentele din ziua de astăzi. Ele atacă decisiv modul de funcționale al genelor. Revenind tot la alimentație, un alt studiu arată o legătură puternică între mâncarea procesată și scăderea dramatică a IQ-ului uni persoane.

19 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Intr-adevar, colorantii sintetici sunt peste tot, pana si in castravetii acri la borcan (pentru ce oare?). Aromele artificiale la fel. Ce-o fi si in concentratul ala de coca cola, naiba stie. Nici faina de grau nu mai e pura; daca te uiti pe lista de ingredienti intelegi. Vinul barem nici nu are lista; o avea si el coloranti? o fi facut, natural, din struguri? - nu stie nimeni. Dar nu discutam numai de alimente. Substante dubioase (vezi triclosanul) sunt si in pasta de dinti, in sapunuri, in detergenti - chestii pe care le folosim curent. Totusi nu stiu daca e corect sa spunem ca "guvernele le introduc ca sa ne indobitoceasca (cu referire la cele din alimentatie)", pentru ca si guvernantii consuma tot asa ceva. Oricat ar avea ei sursele lor de aprovizionare (ferme particulare), tot nu pot evita mereu produsele din comert. Poate sa fie o alta explicatie, care noua ne scapa deocamdata. Nu stiu.

| AnaBejenaru a răspuns:

Prostii,nu știu,se exagerează foarte tare cu aceste lucruri.
În schimb,sunt de acord cu faptul că tehnologia a luat o mare amploare, noi, oamenii, gândim prin intermediul ei, fapt ce duce direct la îndobitocire.

| Stell99 explică (pentru AnaBejenaru):

Sunt curios de cand ai devenit tu geneticiana.
Nu pot sa imi dau seama cum de iti permiti sa faci afirmatii fara dovezi laughing

| CatalinVictor1985 a răspuns (pentru AnaBejenaru):

Dar cancerul si diabetul ce-l ofera fabricantii si restul otravilor care sunt bagate in mezeluri ce spui. Tot tehnologia este de vina sau politicienii care-i obliga pe acesti fabricanti sa ne distruga. E asa cum am spus suntem prea multi pe acesti pamant si puterile incearca sa ne distruga. Si in loc sa distruga ce e prost distruge la invalmaseala. Ne baga toate mizeriile in mancare si nu tehnologia este de vina

| AnaBejenaru a răspuns (pentru Stell99):

Dovezile le întâlnești la tot pasul.

| Stell99 explică (pentru AnaBejenaru):

"Dovezile" sunt in capul tau!
Nu esti in masura sa contrazici un genetician.
Si sunt sigur ca nimeni de pe acest site nu are cunostinte solide in gentica pentru a face acest lucru.

| doctorandus a răspuns:

However, other scientists remain sceptical. "At first sight this is a classic case of Arts Faculty science. Never mind the hypothesis, give me the data, and there aren’t any," said Professor Steve Jones, a geneticist at University College London.

http://www.youtube.com/watch?v=Qr2bSL5VQgM

| T0T a răspuns:

Eu nu aș zice că alimentele sunt un factor atât de puternic în sănătatea creierului nostru pe cât activitățile noastre. Ia uite cum ne-a acaparat tehnologia, cum la fiecare întrebare(chiar și la ce mâncare prefer) căutăm răspunsul pe google sau descărcăm aplicații care ne organizează căci noi nu mai suntem în stare. Uite cum sistemul de învățământ perpetuează teoretizarea materiei în loc să o prezinte cât mai logic. Învățăm formule, definiții pe care nu le înțelegem dacă nu facem un efort noi înșine în mod personal căci la școală profesorul nu va avea timp și va străbate prea repede materia ca să mai poată să o dezvolte suficient de mult și pentru toți. Acasă noi normal că deși avem acest mijloc de informare de care cei dinaintea noastră nu beneficiau, îl putem folosi și e natural să îl folosim pentru a ne distra gen filme, seriale, jocuri. În trecut erau doar cărți sau jocuri în aer liber(în majoritatea cazurilor) iar pe acele cărți nu puteai să îți creezi profil de Facebook și să urmărești pagini care mai mult te îndobitocesc. Alimentația nu zic, e cum e, de asemenea suntem mai expuși la diverse forme de radiații, iar organismul nostru se adaptează însă dacă nu ne antrenăm mai mult mintea și gândirea logică e o problemă. Sunt mai mulți factori iar dacă cei de la conducere nu vor ști să gestioneze aceste schimbări și cele ce vor urma(automatizarea) păi o să devenim legume. Vom avea mașinării în majoritatea cazurilor ce vor lucra pentru noi, roboți care dezvoltă mai multă inteligență artificială decât noi. Cea mai bună metodă ar fi ca tehnologia să fie de asemenea folosită în beneficiu sănătății și alimentației(ar trebui să fie dar oare se vrea?) iar studiul să aibă o perioadă mai mare și să i se schimbe structura așa încât să ne dezvoltăm intelectual și să stopăm efectele astea negative. Dar să știi că asta nu e cea mai mare problemă. Ți se pare că planeta noastră o duce bine? Dacă planeta noastră o duce rău, o ducem și noi rău. Planeta nu va rezista mereu deci trebuie să se caute soluții chiar mai complicate din acest punct de vedere. Probabil urmașilor noștri îndepărtați li se va prezenta viața și mediul pe care îl avem acum ca pe o poveste mai frumoasă decât a lor.

| Holiday a răspuns:

"Devenim din ce in ce mai prosti"

Defineste "prost".

| Stell99 explică (pentru Holiday):

PROST, PROÁSTĂ, proști, proaste, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Om) lipsit de inteligență, fără judecată, fără minte; nătărău, nerod, tont, prostănac. ◊ Expr. Un prost și jumătate = foarte prost. A face pe prostul = a simula prostia. ♦ (Om) care se încrede ușor; (om) naiv, credul. ◊ Expr. A-și găsi prostul = a-și găsi omul pe care să-l poată înșela ușor, pe care să-l poată duce de nas. 2. Adj., s. m. și f. (Înv. și pop.) (Persoană) fără știință de carte; (om) neînvățat, ignorant. ♦ (Om) lipsit de rafinament; (om) simplu, neevoluat. 3. Adj. De condiție socială modestă, din popor, de jos, de rând. ◊ (În trecut) Soldat prost = ostaș fără grad; soldat. 4. Adj. Obișnuit, comun. ♦ De calitate inferioară, lipsit de valoare. 5. Adj. (Adesea adverbial) Care nu este așa cum trebuie (din punct de vedere calitativ, funcțional etc.); necorespunzător, nesatisfăcător. ♦ (Adverbial; în legătură cu verbul „a vorbi") Stricat, incorect. ♦ (Despre situații, știri, întâmplări etc.) Neplăcut, nefavorabil, nenorocit. ♦ (Despre vreme) Nefavorabil, rău. ♦ Nepriceput, nepregătit, neîndemânatic într-o meserie, într-o profesie etc. 6. Adj. Dăunător; neprielnic. ◊ Expr. Glumă proastă (sau de prost gust) = glumă fără haz, care supără, jignește. Vorbă proastă = vorbă îndrăzneață sau injurioasă; p. ext. ceartă. – Din sl. prostŭ.

Substantele chimice din mancare duc la modificarea mutatia genelor si acest lucru duce la scadrerea inteligentei oamenilor.
Marile mase de oameni sunt in acest fel usor de manipulat de guverne cu minciuni si alte bazaconii.
Asa se digera mai usor ineptiile din cartile religioase de copii prostilor care sunt la fel de prosti ca parintii sau in unele cazuri si mai prosti.

Cunoasterea este adevarata putere iar guvernele alaturi de elite din umbra incearca sa ne tina departe de ea.
Daca 5 miliarde de oameni ar avea un iq de 130 am salva omenirea.

| CatalinVictor1985 a răspuns:

Si ne mai miram de ce suntem prosti si nu daraman guvernele mai ales pe cel al Romaniei.

| Bogdan91L a răspuns:

Ai exagerat putin. E posibil rapoartele studiilor cercetatorilor sa fie corect. Exagerat interpretat, atata timp cat nu ai cifre. Unul masoara cu schioapa altul cu micrometrul acelasi material iar rezultatul devine dezastruos. Mozart de exemplu, ar fi fost considerat idiot si totusi nu pare. Un IQ scazut nu inseamna inteligenta redusa. Pot sa fiu supus unui test, cu un rezultat mediocru. Vinea e a cercetatorilor si societatea actuala pentru ca nu recunoaste decat inteligenta de tip logic-matematic, impartind lumea in genii (oameni de succes) si ratati (care nu-i duce mintea). Pe de alta parte e si vina parintilor în creşterea copiilor pentru ca ignora calităţile native ale micuţului şi de a-l forţa să corespundă unor cerinţe pe care ei le consideră corecte.
Societatea te vrea cu IQ ridicat, astfel poti fi un economist bun dar nu esti in stare sa interpretezi un mesaj non-verbal de ex.
In concluzie, daca ai acces la informatii, te rog sa o "filtrezi", sa o gandesti si sa verifici alte surse, era sa te cred.
Respecta comunitatea TPU pentru. ca nu ai adresat nici o intrebare. happy

| Stell99 explică (pentru Bogdan91L):

Nu am exagerat deloc.
Invata sa scrii corect gramatical!
Nici eu nu foloesc semne de punctuatie dar am grija la unele cuvinte.
Se pare ca vorbesti doar ca sa te aflii in treaba.
Ai debitat niste aberatii si cam atat.In rest nimic nou laughing

Voi respecta comunitatea asta cand ma va respecta si ea pe mine.E plina numai de troli si persoane inculte.Te incadrezi perfect aici.
-Coeficient de inteligenta sub 20: persoanele cu acest coeficient de inteligenta sunt persoane care depind de altii, deoarece nu se pot descurca si ingriji singure. Aceste persoane au o deficienta mintala grava si nu percep lumea exterioara

-Coeficient de inteligenta 21-50: persoanele acestea se pot ingriji singure si nu depind in totalitate de alte persoane. Aceste persoane au o deficienta mintala medie.

-Coeficient de inteligenta 51-70: aceste persoane sufera de o usoara debilitate.

-Coeficient de inteligenta 71-80: aceste persoane au un grad minor de dificienta mintala. Se pot descurca in viata, insa nu au abilitati deosebite si nu lucreaza logic.

-Coeficient de inteligenta 81-90: persoanele acestea pot avea succes in meseriile manuale si au o inteligenta usor sub medie. Aceste persoane se pot descurca foarte bine in unele situatii.

-Coeficient de inteligenta 91-100: persoanele acestea au o inteligenta medie. Aptitudini comunicative foarte bune, se descurca foarte bine in multe situatii. De asemenea, aceste persoane pot avea abilitati tehnice foarte bune.

-Coeficient de inteligenta 101-110: aceste persoane se situeaza usor peste media de inteligenta. Se descurca foarte bine in situatii solicitante, se bazeaza pe logica si pe matematica. Pot avea succes in multe meserii si profesii.

-Coeficient de inteligenta 111-120: persoanele acestea au o inteligenta peste medie.

-Coeficient de inteligenta 121-130: aceste persoane au o inteligenta cu mult peste medie. Aceste persoane pun accentul pe creativitate si pe rezolvarea unor probleme prin folosirea logicii.

-Coeficient de inteligenta 131-140: persoanele care au acest coeficient sunt deosebit de inteligente. De obicei, persoanele cu acest coeficient sunt cercetatori, specialisti in anumite domenii etc. Au un simt al perceptiei foarte bine pus la punct.

-Coeficient de inteligenta peste 140: persoanele care au peste acest coeficient de inteligenta sunt considerate genii.

| T0T a răspuns (pentru Stell99):

Omul cam are dreptate. Uite-te în topul iq-urilor, printre primii din istorie sunt oameni care nu au inovat cu mai nimic știința însă pe de altă parte sunt genii multe care au avut un aport mare în această sferă și ne-au adus în acest prag și nici nu sunt specificați. Ce e drept iq, din punctul meu de vedere, nu reflectă toată inteligența, reflectă doar anumite aspecte ale acesteia. Cum poți crede că o serie de întrebări, indiferent cât de bine sunt puse la punct, spun totul despre inteligența ta? Dar cum rămâne cu inteligența emoțională? Einstein cânta la vioară și muzica îi oferea inspirație, mulți autori scriau sub anumite influențe ca să le vină idei. Logica nu înseamnă tot și nici puterea de a asimila. Contează mult și cum legi diversele părți din creier. Sunt oameni foarte inteligenți, cu scoruri mari de iq care nu ar fi în stare să facă multe lucruri și cum am zis inovarea nu vine neapărat de la cei cu cel mai mare iq, adică nici pe departe.

| Stell99 explică (pentru T0T):

Sunt mai multe tipuri de inteligenta.
Gari Kasparov are un iq de 190 dar este sahist.
Stephen hawking are un iq de 160 dar este fizician.

Fiecare dintre ei este cel mai bun intr-un anumit domeniu.
Iar faza cu iq-ul este valabila in toate cazurile.
Nu ai cum sa ai un iq mic dar sa fi inteligent! Inteligent in ce?
A fi inteligent inseamna sa te descurci in multe situatii.

Nu stiu cum de mam mai obosit sa iti raspund in conditiile in care ma jignesti.

| T0T a răspuns (pentru Stell99):

Cu ce te-am jignit?
Am zis că iq nu reflectă toată inteligența. E normal ca fiind geniu să ai iq peste medie în majoritatea cazurilor însă sunt oameni de exemplu cu iq de 140 ce au făcut mai multe ca oameni de iq 200. Găsești pe net oameni cu iq 200 care totuși deși au ajuns profesori nu s-au remarcat cu nimic în inovare. Deci cui e normal să îi dau credit, nu ăluia de iq 140?

| Stell99 explică (pentru T0T):

Te citez.

Cum poți crede că o serie de întrebări, indiferent cât de bine sunt puse la punct, spun totul despre inteligența ta?

Nu mai avem ce discuta.

| T0T a răspuns (pentru Stell99):

Unde vezi tu jignirea omule în aia?

| Stell99 explică (pentru T0T):

Nu am fost atent si am interpretat aiurea.
Credeam ca te referi la intrebarile puse de mine aici pe TPU.

Întrebări similare