Mass media e in slujba banului nu a cetateanului.degeaba sunt informat asupra unor hotarari ce se iau, si care imi influenteaza viata, dupa ce au fost luate, fara sa pot eu ca cetatean sa am o influenta oarecare asupra schimbarilor ce au loc.massmedia manipuleaza constiinte de oameni simpli si politici, publicand chestii mai mult sau mai putin adevarate, pe bani. iar pe mine personal nu ma ajuta cu nimic.
Tema?
Nu era deloc! Mass media ne formeaza ca om, negativ si pozitiv. Nu ar trebui sa fim atat de influientati de mass media, caci manipularea este destul de ridicata, ca cel putin la noi in tara. Dar si pozitiv, caci cu ajutorul atator canale, emisiune, cursuri de cultura, de arta si stiinta, ne ajuta sa ne formam ca noi. te ai gandit cum ar fi fara sa auzi informatiile de toate zilele la un radio? Sa citesti un ziar? Ar fi extrem de greu. de fapt noi ne'am obisnuit cu aceste lucruri si n-i se par normale si indispensabile. Si sunt deacod, mijloacele mass media in secolul nostru au devenit cu adevarat indispensabile. Sper ca te'am ajutat, pa pa
Lumea nu era cum este acum, era mai putin dezvoltata. Noi avem nevoie de informatie, fie ca este rea sau buna. De asta omul este o fiinta rationala, pentru a face diferenta intre adevar si minciuna, intre bine si rau.
'' Adevărul este o torţă care străluceşte în ceaţă fără să o risipească. '' Cine vede aceea torta este cu adevarat intelept.
Intr-o societate tribala sigur nu ai nevoie de mijloace de comunicare in masa. Dar evoluand se schimba lucrurile. Inca de pe vremea lu Stefan Cel Mare, acele focuri de pe dealuri care avertizau aparitia armatei turcesti, pentru militarii din cetati reprezentau mijloace de atentionare si prevenire. Dar pentru taranii razesi oare nu reprezentau un mijloc de comunicare in masa? Primitiv, ce e drept...
Mijloacele de informare in masa fac parte din viata de zi cu zi, fiind informat corect poti la randul tau, ca individ, sa reactionezi corect.
Societatea in sine nu ar putea functiona fara aceste mijloace de informare.
Aceste mijloace de informare pot ajuta la corectarea anumitor decizii gresite la toate cele trei nivele (legislativ, executiv si judecatoresc). Fiind a patra putere in stat, in mod normal ar trebui sa asigure echilibrul celorlalte trei. Din acest motiv puterile politice duc o lupta permanenta pentru a putea controla sau a avea alaturi aceste mijloace de informare in masa.
Lumea era neinformata.
Desi daca ma gandesc oare cum e mai bine. sa fi prost informat(pentru ca astfel de informatii primim cel mai des) sau sa nu ai aceste informatii?
Daca nu era mass media noi nu mai eram informati cu ceea ce se intampla azi in lume
Voi a-ti auzit de secta "amish" din SUA. ei au anumite reguli. si inca supravituiesc! Ce mai ziceti acum?
@dorinaugustin...Esti atat de naiva. Daca o sa urmaresti cu atentie, ei evita pe cat posibil folosirea directa a utiliatilor si a utilajelor tehnice moderne, dar le folosesc indirect. Materialele textile pe care le folosesc la imbracaminte sunt produse de fabricile societatii moderne, cuiele, materialele de constructii, metalul folosit in gospodarie, combustibilii etc
Beneficiaza de paza si justitie, politia si procuratura folosind tehnicile moderne.
Inchipuieti ca fara mass media nici nu ar fi fost cunoscuti ca exista. Daca li s-ar face o nedreptate lumea nu ar putea lua pozitie decat afland tot din mass media ce se intampla.
Eu cred ca si soarta pieilor rosii ar fi fost alta daca la vremea respectiva mass media ar fi functionat ca in zilele noastre.
Mass media are din pacate si un rol negativ in educatia copiilor care sunt lasati de parinti in fata televizorului si astfel ajung sa isi inceapa viata sexuala la varste cat mai fragede, sau devin violenti (la scoala, acasa etc) si tot asa. Nici desenele animate aparute acum nu mai sunt ca cele de pe vremea mea ca sa zic asa (desi am doar 24 de ani), foarte multe sunt pline de violenta.
Iar mass media poate fi folosita si pentru a induce populatiei o anumita stare (de ex stare de panica acum cu gripa porcina si vaccinurile).
Era insa setea de cunoastere vine deodata cu omul, e in natura lui, de aici si toata evolutia noastra si implicit a mass-mediei. Ea are deopotriva un impact pozitiv si unul negativ. Si e bine. exista un echilibru, invatam din ambele
Cred ca mass media ne bombardeaza zilnic creierul cu mesaje subliminale. you tube e plin de exemple.personal cred traiam intr-o lume mai buna fara tv, ziare etc...cu toate astea sint un mare consumator