"Refularea sexuala conduce la sublimarea pulsiunii sexuale in cultura" "Impulsia sexuala pune la dispozitia operei culturale o extraordinara cantitate de energie"Froid.Intelegi acum ca nu voi putea ajunge niciodata un mare ginditor?
Am auzit de la cineva ca unii filosofi faceau sex cu discipoli, cica asta ajuta in relatia profesor elev desi erau homosexuali
Întrebarea asta îmi amintește un articol pe care l-am citit de curând.Pe scurt, spunea ca Heraclites, Platon, Descartes, Spinoza, Leibniz, Kant, Schopenhauer nu s-au căsătorit-pentru ei filozofia(dragostea de ințelepciune)implica o aspirație spre asceza. Sartre și Nietzsche au avut relații ambigue cu femeile.Socrate e un caz special s-a căsătorit se pare,din ironie,cu Xantipa(cea mai rea de gura femeie din Antichitate). Despre Aristotel, Hegel și Marx se presupune ca au avut o viata matrimoniala normala Acești ultimi trei filozofi "sunt toți chiar dacă la nivele diferite,filozofi ai dialecticii"(spune Philippe Choulet).S-ar putea sa fie o coincidenta,o legătura clara, concreta nefiind dovedita încă, din câte știu eu...
Tudora_Adi_1991 întreabă: