Salut, Radomire :)
In ciuda faptului ca am avut o copilarie foarte dureroasa, alaturi de tatal meu, citind cartile potrivite, am ajuns sa nu am absolut nici un fel de regret.
Priveste acest video, despre teama, spaima si frica:
http://www.youtube.com/watch?v=v6bjLsQP9_E
Iar de aici, poti sa citesti cartea "Conversatii Cu Dumnezeu", vol.1
Asculta-ti inima. Sigur iti spune ca doresti sa aflii mai multe. Iar gandul, cum nu stie altceva, decat ce a fost invatat de la TV, parinti, scoala, societate, incearca sa se opuna. Priveste in jur. Lumea e destul de pesimista. Gandim prea mult. Dar oferim prea putina atentie sentimentelor.
Iti doresc o zi superba in continuare :)
Daca eu pot sa traiesc fara nici un fel de regret, atunci ORICINE POATE :) Trebuie doar sa isi doreasca suficient de mult, acest lucru
Nu. Orice sustine altceva se minte pe sine insusi.
Citeste aici:
http://www.e-feminin.ro/regretul-si-efectele-sale/
Sa nu iti para rau de ceea ce vrei sa realizezi in viata si sa te mandresti cu realizarile tale.
Ai făcut tu sondaj pe 7 miliarde de oameni să vezi că nu există om care să nu regrete nimic?
Spre exemplu, eu după 22 de ani de existenţă, nu regret absolut nimic.
daca nu ai avea responsabilitati si nu ti-ai complica viata poate e posibil
Daca tu zici ca n-ai avut niciodata un regret oricat de mic ar fi fost el, atunci esti un mincinos!
Nu se poate.Și regretele fac parte din viața noastra.Dar e o povara cumplita sa taraști dupa tine parerile de rau.Memoria devine o adevarata camera de tortura, regretul - un foc care mistuie.
Vine insa o vreme cand ne dam seama ca tot ceea ce regretam va deveni amintire.Este maturitatea.Pentru a ajunge la ea trebuie tocmai sa ai amintiri.
De ce? Chiar îmi cunoşti atât de bine trecutul încât să ştii dacă am avut sau nu vreun regret?
Pe ce te bazezi când îmi spui asta?
Cred ca tot timpul vom regreta unele lucruri, fiindca suntem imperefecti.Trebuie insa sa nu regretam tot ceea ce facem si sa incercam sa traim o viata morala:"Fa orice, dar ai grija sa nu te rusinezi de tine cand te uiti in oglinda"
Absolut, se poate - secretul e sa te descoperi pe tine, sa intelegi cum functioneaza realitatea; practic ce este un regret? cum se formeaza? cum ajungi sa simti asta? in principal e un gand fixat in mintea ta care spune ca situatia prin care ai trecut e asa aiurea incat simti ca regreti experienta pentru ca {aici intra povestea pe care ti-o spui}
initial totul este neutru n-are nici un inteles, tu dai un inteles fiecarei situatii
uite o carte Don Miguel Ruiz - Al Cincelea Legamant
Sa fi nesimtit si sa te uiti mereu inainte fara sa iti pese de cei care cad in jurul tau
Daca tu zici ca nu regreti grasele postite la betivaneala,atunci chiar minti varza! Si nu veni cu sintagma "te ajuta experientele nasoale traite", ca nu merge, te ajuta cand ti le povestesc altii, sa le repeti tu, nu sa traiesti tu hidosenia si teroarea...
Nu.Avem liberul arbitru, iar asta ne face sa mai si gresim, dat fiind faptul ca noi, oamenii, nu suntem perfecti.
Am trăit multe hidoşenii şi am făcut şi mai multe hidoşenii, în special la beţie. Dar nu regret nimic. Prefer să ştiu că am făcut ceva decât să mă întreb cum ar fi fost.
Şi am să mai fac în continuare multe hidoşenii, beast sau treaz, nu contează, dar nu văd de ce ar trebui să regret o decizie luată de mine.
Eu cred ca raspunsul e NU. Poate sa fie DA doar daca traiesti intr-o pestera undeva izolat total de lume si civilizatie, nu ai relatii cu ceilalti, dar si aici cred ca intervin regretele cand omori o insecta sau ceva de genul.
Regretele fac parte din noi si din abilitatea noastra de a ne demonstra ca o anume situatie, cuvant, intamplare etc a lasat urme asupra noastra si ce putem face pentru a le mai diminua.Regretul este, dupa mine, activitatea sufletului atunci cand simte ca i-a scapat ceva "printre degete" si ca nu a luat ocazia atunci cand a venit... timpul trece prea repede in era asta, aproape cu viteza luminii si ne face sa ne incetinim nivelul de reactie la diferite evenimente ale vietii, avem prea multe pe cap, suntem prea ingreunati si ocupati si nu mai vedem esentialul.
Si chiar daca am trai izolati chiar si atunci am fi capabili sa simtim regret din diferite cauze pentru ca atunci vorbim cu noi insine si zgarmam in fiinta noastra cea mai profunda.vom gasi o gramada de regrete ascunse si uitate.
Nu poti trai fara a regreta pentru ca atunci nu ai mai fi capabil sa te bucuri de ceva atunci cand se intampla la timp in viata ta si ii absorbi toate beneficiile in favoarea ta si a celorlalti
anonim_4396 întreabă: