| Alphawolf a întrebat:

Se spune ca Dumnezeu este etern. In cazul Lui nu poti sa-ti pui intrebarea, cum a aparut, sau cum s-a format? Puteti sa intelegeti eternitatea?

Răspuns Câştigător
| Adyna_2391 a răspuns:

Nu, dar cu siguranta mi-as dori sa o inteleg:*

17 răspunsuri:
| JeSa a răspuns:

"mih33, Se spune că Dumnezeu este etern" - aşa este; adică Dumnezeu este - fie complet în afara timpului(atemporal), fie a existat şi va exista întotdeauna. Deci, Dumnezeu nu poate nici să intre şi nici să iasă din existenţă; creează şi susţine toate lucrurile. Materia, spiritul şi orice alt gen de lucruri, care există, depind toate - în ceea ce priveşte existenţa lor - de El/Dumnezeu. Şi, desigur, aduce totul la existenţă şi menţine în existenţă lumea creată.

| Hombre a răspuns:

Stiu ca exista eternitatea dar nu o pot patrunde.

April
| April a răspuns:

Ca sa inteleg eternitatea experimentez un mic exercitiu:ma uit plina de compasiune la o furnica ce mi se iveste in cale si pe care o pot strivi, din intamplare, cu piciorul si-mi spun;"Doamne, cat e de mica si ce putine zile are!"; imi ridic apoi privirea spre cerul instelat al noptii si-mi spun, cutremurata:"Doamne, cat de neinsemnata sunt in acest infinit Univers si ce putine sunt zilele mele in raport cu vesnicia! Milenii au existat inaintea mea, milenii vor fi dupa mine!"...Si astfel inteleg CLIPA furnicii si ORA mea in raport cu ETERNITATEA!

| AvalohAlyn a răspuns:

Eternitatea sugereaza inca o data puterea Creatorului, puterea superioara si inteligenta,''mintea inteligenta care nu poate fi patrunsa, deslusita de noi simplii oameni''

| Alphawolf explică:

@syme
Daca timpul are un inceput, si este conditionat de lucrurile temporale, daca timpul este conditionat de spatiu, si invers, spatiul este conditionat de timp, mai tare ma afund in ceata si eternitatea imi este si mai greu de imaginat.
Sa trag concluzia ca Big Bang-ul(acea energie condensata) este creat de Dumnezeu, si spatiul nu exista, el a fost format de acea explozie, sau ca spatiul era doar un punct iar explozia a creat volumul? Daca nu cunoastem cum s-a format acea energie condensata sau ce s-a intimplat in momentul Big Bang-ului este oare normal sa ne raspundem cu ceva care este si mai greu de inteles? Daca imi imaginez ca noi facem parte dintr-un univers 3D iar Dumnezeu face parte dintr-un univers 4D, pe care noi nu putem sa-l intelegem, tot nu pot sa-mi imaginez eternitatea. In cazul ca Dumnezeu exista, El nu are nevoie de spatiu si timp, nimic nu-L afecteaza, nu asteapta nimic, si nu stiu cat de tare exagerez spunind, El este nimic, la puterea mea de a intelege(3D) Intrebarea mea este: crezi ca Dumnezeu care nu are nevoie de timp si spatiu, poate avea ganduri sau calitati negative precum: gelozia, mandria, furia, razbunarea, pedeapsa?

| Alphawolf explică:

@syme
Eu cred ca imaginatia si intelegerea sunt nedespartite, au nevoie una de alta.
In cazul oamenilor ai perfecta dreptate dar eu am scos in evidenta aceste ganduri negative deoarece ele se inteleg in unele pasaje biblice, care sunt inspirate de Binele suprem. Daca stau si ma gandesc Dumnezeu este: spatiu, timp, energie, gaura neagra, materie, bine, rau, etc, deci nu are nevoie de nimic, nu asteapata nimic, nu-i lipseste nimic, El este totul. La acest Dumnezeu, dupa puterea mea de a intelege, nu se potriveste caracterul Dumnezeului biblic.

| syme a răspuns:

Mih33,
Dacă Dumnezeu nu există, atunci sigur nu-ți poți pune întrebarea „cum a apărut?" ori „cum s-a format?".
Dacă în schimb există, atunci îți poți pune întrebarea însă răspunsul pe care-l vei primi va fi că „El nu a apărut" și „El nu s-a format". Pentru că dacă El există, atunci El este cauza suficientă și necesară a universului (timpului și materiei în sine). Chiar ideea la care ne îndeamnă teoria Big Bang este de luat în seamă: timpul în sine a avut început. Se pare că, dacă lăsăm la o parte sfera religioasă și ne îndreptăm spre știință, aceasta nu lasă nicio posibilitate de început pentru Dumnezeu: pentru că însuși timpul a apărut la rândul lui (și de fapt este o imposibilitate logică infinitatea timpului).
Așa că da, putem înțelege eternitatea. Atât doar că nu o putem înțelege dacă ne gândim la ea ca la o minge de fotbal - limitată în timp și în spațiu.
Dacă vrei să discutăm mai mult pe tema asta, sau ai nevoie de detalii suplimentare, îți aștept răspunsul.

| syme a răspuns:

Mih33,
Mă îndoiesc că ne putem imagina un electron sau chiar o particulă subatomică. Mă îndoiesc că ne putem imagina chiar și o gaură neagră (cu excepția faptului că ne putem gândi la o gaură care este neagră happy ). Faptul că unele lucruri ni le imaginăm mai greu sau chiar deloc nu înseamnă că nu le putem înțelege. Este drept că imaginația este un element pozitiv când vine vorba de înțelegere (și ușurează mult înțelegerea), dar nu cred că este un element care să condiționeze înțelegerea în mod absolut.
Referitor la întrebarea ta. În primul rând ideea de gând negativ este cam nelalocul ei în contextul de care vorbești. Pedeapsa și celelalte nu sunt în mod necesar gânduri negative - la urma urmei care este criteriul după care ai făcut împărțeala. A tolera un ucigaș este un gând mai negativ decât a-l pedepsi (care este un gând pozitiv în acest context) chiar și în cazul oamenilor. Și mă gândesc că ai tendința să integrezi toleranța în mod absolut în rândul gândurilor pozitive. La urma urmei nu putea fi la fel de bună întrebarea ta dacă se referea efectiv la gânduri, fără a le categorisi în categoria de pozitiv și negativ?

soothe
| soothe a răspuns:

Nu prea.

| AGGA a răspuns:

Unele lucruri nu trebuie explicate pentru a le intelege.
Cred ca intrbarea ta este mai degraba una retorica.

| AGGA a răspuns:

Draga anonim oricine ai fi tu daca nu sti ce inseamna retoric te rog informeazate, si da uite ca mare noroc am ca reusesc sa inteleg lucruri fara ca cineva sa mi le explice sa iti spun si de ce, pentru ca nu caut un raspuns dincolo de bariere, eu personal am convingerile mele si cred ca nu ne este permis sa cunoastem totul adica doar gandeste-te ce ar inseamna sa cunosti ziua in care urmeaza sa mori, sunt lucruri pe care nu ne este permis sa le cunoastem sau cel putin nu inca. Ti-am raspuns doar pentru ca nu imi place sa las lucrurile nelamurite desi sunt de parere ca tu trebuia sa raspunzi la intrebare si nu la comentariul meu.

| RainDrop a răspuns:

Nu, dar, nu vreau sa-L ofensez, dar El ce facea inainte de creerea Terrei?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@ Anita,

Mare sansa ai daca tu poti intelege lucruri neexplicate... Suntem unii mai neajutorati, ce sa-i faci... Si ce inseamna retoric?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un lucru tare inaxcesibil mintii este eternitatea. Mai bine asa. Ce nu stii, nu te doare(in cazul acesta).
Da, cred in ea. M-am intrebat de multe ori despre proveninta lui Dumnezeu. Nu mai stiu prin ce clasa, mi-am intrebat profesorul de religie despre Nasterea Domnului. Mi-a dat un raspuns care nu m-a multumit, dar era profesor si am zis sa tac.
Asa cum stiinta nu poate explica,, nimicul`` din care ne-am creat, religia lasa pe seama eternitatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ai avea credinta, nu ti-ai pune intrebarile acestea.

| luetA a răspuns:

Cum pot sa inteleg ceva care nu exista?

| paula_2063 a răspuns:

Astea is intrebari fara raspuns