| Seven07 a întrebat:

Se spune ca iubim o data in viata, o singura iubire .....cat de reala e chestia asta?

25 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Este una dintre generalizările prosteşti-arogante. Falsă, evident.
Unii pot iubi o dată, alţii de o mie de ori, alţii deloc, alţii pe toţi şi permanent... Ţine de fiecare şi de interpretări.

| Bacemi a răspuns:

Intotdeauna este o iubire mai draga sufletului tau, poate prima, poate cea pe care o traiesti acum.
Dar asta e din cauza unor naivitati implicate ori sperante mai mari.
Mai degraba tind sa cred ca toate iubirile sunt la fel de intense. Momentul in care ne raportam la ele ne face sa le vedem diferit.
Conteaza, insa, bineinteles si nivelul de iubire pe care suntem dispusi sa il oferim in cadrul acestor relatii.
Unii ofera mai mult mai tarziu si atunci o iubire tarzie va fi acea,, unica'' iubire.
Altii traiesc de la inceput cu dorinta asta de a iubi si a fi iubiti si atunci nu se schimba intensitatea. Poate doar cunostintele. Capeti mai multa experienta.

| darrio2007 a răspuns:

Foarte reala. Oricate relatii vei avea in viata prima dragoste nu se uita niciodata.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Normal ar fi sa ai o singura iubire, cea care sa devina sotia ta. Incercarile de dinainte nu cred ca vor mai conta atat de mult, dupa ce gasesti aleasa, pe care trebuie s-o iubesti toata viata.
Frazele astea cu 'o singura iubire', 'prima iubire', te pot face sa fii nehotarat in dragoste, si sa devii curvar fara sa vrei, intorcandu-te de N ori ca 'pe aia am iubit-o cel mai mult, asta nu ma cunoaste', renunti la actuala. Treci la fosta, iti aduci aminte de ce ai parasit-o. Cunosti pe alta, dar zici ca nu te implici prea tare, ca aleasa ta e de fapt alta fosta, pe care n-ai mai vazut-o de 10 ani, da stii ca inca o mai iubesti. Si asa iti trece viata, cu 'relatii' de 2 bani, si iti da lectii unul de 12 ani, indragostit de o colega de clasa.
Sentimentele nu sunt cu dus-intors, despartirile sunt definitive. Restul tine de obsesia/prostia fiecaruia.

| suffarstar a răspuns:

Depinde,pentru unii e adevarata chestia asta, pentru altii, nu.

| OOOLEOOO a răspuns:

Iubirea de sine, restul este atractie sexuala...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atat de reala incat e falsa.fiindca de la 9 ani la 25 am iubit sublim, de multe ori, iar de atunci pana acum iubesc normal si firesc o sangura fimeie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, se refera la faptul ca in viata prima iubire este cea mai importanta. Chiar daca ai avut 50 de relatii tot prima, cea adevarata, va ramane mereu cea mai importanta.
Poate parea ciudat dar nu este, in general argumentul asta este complicat.
Sper ca am fost destul de clara happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde...(de la persoana la persoana)-ce fel de persoana suntem si ce fel de persoana iubim, de ''conjunctura'' vietii...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu n-am iubit niciodata si nici n-am de gand. laughing Si nici n-am nevoie sa fiu iubit. Vreau doar liniste in viata. Nu-mi mai trebuie altceva. Asa ca poti considera desfiintata vorba ca se zice/se spune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iubirea divina este neconditionata.asa ar fi normal sa fie si intre oameni. Dumnezeu ne iubeste pe toti. Treaba cu o singura iubire in viata vine din egoism, posesivitate. Daca privim problema din perspectiva omului de rand atunci privim si la egoismul si posesivitatea lui. I schimb daca privim la omului lui dumnezeu acesta va sti cum sa aprecieze fiecare persoana in parte, unde nu este loc de comparatii, posesivitate, egoism.doar iubire pentru toti. Acum depinde cum vezi tu lucrurile, asta tine de fiecare.asa cum orice om din Viata noastra reprezinta o lectie de viata de ambele parti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sau o singura data in viata iubim foarte intens si consideram aia iubire adevarata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand fac sex parca as face cu mine. cand iubesti pe cineva acel cineva iti este de ajuns. ''iti este de ajuns'' e ideea, de fiecare data cand simt dorinta ma gandesc doar la un moment in care m-am simtit implinit. poate o ora. simt ca am iubit o singura data pentru ca am avut un apogeu cand inima mea a fost plina.
dar am simtit cand acea persoana m-a dat jos din brate, impresia ca ea mi-ar fi fost de ajuns ma face ca un copil care a primit pentru prima oara un lucru, acel apogeu si de acum trebuie sa il caute toata viata avand impresia ca l-ar vindeca

| TOOL a răspuns:

Nu prea reala din moment ce nu te mai gandesti la ea, nu mai vorbesti cu ea, o sa apara alta, si totul o sa se schimbehappy

| RobertFHC a răspuns:

E normal sa nu uiti prima iubire, dar daca o sa ai parte de o ALTA care te iubeste mai mult, atunci o s-o iubesti si tu si mai mult, mai mult decat prima iubire.

| Seven07 explică:

Fratilor prin raspunsurile voastre ati oferit confuzie in creierul meu mic, nu inteleg, poti iubii de mai multe ori, sau nu, e gresit sa iubesti o persoana... indiferent de ce a facut sau nu

| NOname a răspuns (pentru Seven07):

Nu e greşit să iubeşti, iubirea e frumoasă şi înălţătoare, iertarea la fel...şi da, unii pot iubi de mai multe ori.
Nu e vreo regulă generală (cum afirmă unii).

| anonim_4396 a răspuns (pentru Seven07):

Daca tii cu infrigurare sa ceezi ca doar pe ea/el il poti iubi o viata si pe nimeni altcineva(asta se numeste posesivitate, pasiune, egoism) atunci in sufletul tau nu poate intra altcineva dar nici fericit nu poti fi(intodeauna vei cauta sa privesti doar la comparatii-asta este iubirea egoista-viata e plina de culoare, dorma, aroma.suntem unicati)-daca alegi sa vezi ca iubirea este peste tot in toti, vei reusi sa iubesti asa cum nu ai crezut ca e posibil(vorbesc de iubirea libera, fara granite sau garduri-egoism, posesivitate-fii liber, gandeste liber. daca tragi draperia va intra o raza, doua de soare-daca deschizi fereastra vei simti cum tot soarele iti intra in camera goala si lipsita de caldura.
Daca sa o ierti sau nu, asta tine doar de tine.de puterea ta de a merge mai departe langa acea persoana, daca va repeta greseala de dinainte.
Asta banuiesc ca o vei stii doar tu.
Iubirea e precum soarele, sa alegi sau nu sa iubesti este precum fereastra inchisa sau nu.
Tine doar de noi cum vrem sa ne traim viata si langa cine.
Daca poti iubi de mai multe ori? Da.infinit de multe ori. tine doar de noi pana unde vrem sa mergem si unde vem sa ne oprim.
Tu alegi sa tragi draperia sau sa deschizi fereastra.succes.

| d33a15 a răspuns:

Se spune ca prima dragoste nu se uita niciodata.dar poti iubi de mai multe ori in viata.nu e o regulawinking

| SteinZer0 a răspuns:

Reala. Nu e vorba de prima, ci de acel "suflet pereche".

| CrissNico a răspuns:

Da cred ca este reala chestia asta... se spune ca iubim o singura data in viata cu adevarat oricat am incerca sa uitam pe cineva nu vom putea, as vrea sa pot...
Da deci parerea mea este ca acesta afirmatie este realahappy

| lollipops a răspuns:

Depinde ce hormoni functioneaza mai intens. Nu e adevarat ce se zice, e vrajeala de 2 lei.

| Stefania1Stefy a răspuns:

Este reala deoarece mereu iti vei aminti de prima dragoste. mereu iti vei aminti de prima persoana care te-a facut sa te simti mai bine, aceea persoana este foarte speciala si inca este.

| Cata240 a răspuns:

Foarte bun raspunsul tau vrumvrum.

| SpiritLibeR a răspuns:

BA E CEA MAI REALA CHESTIE doar trebuie sa gasesti aleasa!