April
| April a întrebat:

Se spune ca privighetoarea isi strapunge pieptul cu un spin cand isi canta cantecul de dragoste.Sa fie suferinta o mai profunda inspiratoare de arta decat fericirea? E mai impresionant un cantec trist decat un chiot de bucurie? In ce masura cel care canta ajunge la sufletul celui care asculta?

Răspuns Câştigător
emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Tristetea are o alta vibratie. Ea provine din iubire neimpartasita si din dezamagire. Este durere sufleteasca si lacrima grea. O poate intelege doar sufletul care are aceeasi traire. La fericire meditam mai putin. O simtim si gata. Suntem in al noualea cer. Tristetea in schimb atarna greu in noi si ne cere multa meditatie. Ii cautam cauzele, ii cautam sursa si remediile. Nimeni nu este pe deplin fericit. De aceea un cantec trist ne aduce putina alinare. Ascultandu-l, ne simtim intelesi si mangaiati sufleteste. "Fiecare isi stie sufletul lui. Si nu e fericire in niciunul." (Ileana Vulpescu)

4 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Iti raspund conform trairilor mele. Eu sunt mai fericit din cauza ca sunt trist. Si eu fac la fel. Pentru a ajunge la o anumita profunzime in ganduri si sentimente ma ranesc intentionat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O traire intensa are de transmis mult mai multe, iar un chiot de bucurie nu intrece in intensitate o anumita tristete.

| anad a răspuns:

Legenda despre pasarea spin deschide cartea"Pasarea Spin ~Colleen McCullough" dar nu spune ca este privighetoarea:"Exista o legenda despre o pasare care canta o singura data in viata, mai dulce decat orice alta vietate de pe fata pamantului. Din momentul in care-si paraseste cuibul, cauta un copac cu spini, si nu-si gaseste odihna pana nu il afla. Apoi, cantand printre ramurile salbatice, ea se arunca singura in spinul cel mai lung si ascutit.Si in extazul mortii, ea se inalta deasupra propriei agonii, scotand un tril mai dulce decat al privighetorii sau al ciocarliei. Un cantec al carui pret suprem este insasi existenta. Intreaga lume inmarmureste ascultandu-l si Dumnezeu in paradisul sau zambeste. Pentru ca ceea ce e mai bun in viat noastra se obtine numai cu pretul unei dureri existentiale…ori cel putin asa spune legenda." Sper sa nu supar.Intrebam doar.

April
| April explică:

Anad, nu e nicio suparare.Personal recunosc ca nu am citit cartea despre care spui si care pare tare frumoasa.In schimb am citit o legenda despre privighetoare anume.In Kahlil Gibran.