Fireşti şi necesare ar fi lucrurile de bază, cele fără de care nu putem supravieţui-aerul, apa, hrana, adăpostul, hainele, cele fireşti dar inutile apar atunci când ne dorim mai mult de la cele dintâi, lucruri care ne fac plăcere dar nu sunt vitale, sucuri în loc de apă, case mai confortabile, haine mai elegante, bucate mai rafinate, etc. Cât despre cel de-al treilea tip-ştiu, din prefaţa Poemului Naturii de Lucreţiu, că Epicur considera drept nefireşti şi inutile dorinţele de mărire, de avere, de faimă. Interesant e faptul că Epicur socotea că prietenia şi arta fac parte din prima categorie, în timp ce familia ar fi intrat în cea de-a doua...
Firesc si necesar mi se pare sa ai unde locui, sa ai ce manca si sa fii iubit. Nefiresc si nenecesar este sa iti faci colectie de masini scumpe in timp ce alti mor de foame. Iar firesc dar nenecesar... fiecare om are ciudateniile lui, obsesii, vicii. Asta este doar parerea mea.
Firesti ar putea fi dragostea necesare hrana, nenecesare placerile de zi cu zi un hamburger un suc chestiile astea iar nefiresti nu stiu nu imi vine nimic in minte acum.
Firesti si necesare.as zice aimentatia. Firesti dar nu necesare.intemeierea unei familii. Nefiresc si nenecesar mi se pare adulterul. din moment ce ai o nevasta pe care tu ai ales'o nu e nici firesc si nici necesar sa adaugi a3a persoana in ecuatie. doar punctul meu de vedere
afrodita3333 întreabă: