E adevarat ce spune vechea legenda a cutiei Pandorei in care a ramas doar speranta de unde s-a ajuns si la dictonul"Speranta moare ultima". Dar haide sa privim altfel lucrurile si sa nu ne mai gandim la ziua de maine si sa ne legam speranta de bine de ziua de azi.ACUM SI AICI e taina fericirii noastre.In mainile noastre se gaseste doar o singura clipa cea de ACUM. Iar ea nu se va mai intoarce vreodata! Fie o traiesti, fie o lasi netraita! Asadar de ce sa amani pe maine? Traieste azi, acum, traieste total cu pasiune, pretuieste fiecare moment.Nu cauta evenimente majore ca sa fii fericit bucura-te de lucrurile simple. Bucura-te ca azi e o zi insorita, bucura-te ca strazile au fost invadate de florile primaverii, bucura-te ca prin prejma ta trec doua generatii fericite amandoua ca sunt pe lume:o bunica ducandu-si in carucior nepotul... Poate par nesemnificative insa tocmai din asemenea "maruntisuri 'e alcatuita viata. O mare scriitoare, pe care eu o apreciez in mod deosebit si ti-o recomand si tie, spunea:"Iubitorul de frumusete sfarseste prin a o gasi peste tot!"...Asadar, de ce sa amani pe maine? Traieste si te bucura azi.Si nu te ingrijora ca nu ai facut nimic notabil... Faptul ca traiesti, ca existi pe aceasta mica planeta albastra e in el insusi o dovada ca esti importanta pentru existenta...nimic nu e intamplator in Univers si tu esti unica, rostul tau e de a pretui viata unica ce ti s-a dat...Nu fi trista si nu astepta ziua de maine spre a fi fericita... Bucura-te azi...
K "asa-i viata"!
Traim de azi pe maine, samd. Trece timpul cumva, dupa acea trecem si noi.
Problema este numai: cu ce ne petrecem timpul si ce rost are ce facem?
Razi azi ca maine nu se stie.Traieste clipa si nu astepta sa vina ''maine''. Probabil esti prea credul.
"...ci doar am sperat ca maine va fi mai bine..." pentru ca se spune: Speranta moare ultima!
Ca sa poti face faţă la problemele din viata trebuie sa vezi totdeauna jumatatea plina a paharului. Cum te-ai simti daca in fiecare zi te-ai amagi ca maine va fi mai rau? Iti spun eu. Ai deveni EMO
Firea romanului e de a face "haz de necaz"... suntem printre putinele popoare care ar putea rade in fata mortii... Oricum... daca reusesti sa-ti repeti ceva destul de des ajungi sa crezi... si... s-ar putea chiar sa fie bine...