| Loola_9927 a întrebat:

Se stie ca in criminalistica se foloseste o metoda de a vedea ultima imagine de pe retina decedatului. Din curiozitate, m-am uitat pe net. n-am prea gasit informatii. Cica probabil se sectioneaza o parte din retina si se developeaza ca un film. acolo se afla si ultima imagine. As vrea sa stiu daca aceasta imagine este clara, cu detalii sau se vede doar ca o umbra, sau mai mult in ceata. Multumesc, TPU.batting eyelashes Dau fundita celui` care reuseste sa raspunda!

Răspuns Câştigător
| trolololo a răspuns:

Nu exista asa ceva. Imaginile sunt prelucrate de creier nu de ochi, folosind semnale electrice. Încearcă tu sa developezi asa ceva. Probabil ai văzut prin CSI.
Sistemul vizual funcționează aidoma unei camere foto/video digitale : imaginea trece prin ochi(cornee, retina etc) apoi ajunge pe retina, care e ca un senzor foto. Retina transmite informația electric la creier care o prelucrează și astfel vedem imaginea.

6 răspunsuri:
| cosmasavoare a răspuns:

laughing Ma faci sa rad. dupa cum spunea si Trololololo imaginea este memorata d creier, poate prin prizma unor semanle electrice sa incere sa sustraga din creier, dar aici vb deja de SF asa ca nu se poate asa ceva MIT BUSTEDbig grin

| Loola_9927 explică (pentru cosmasavoare):

Ma bucur ca te-am facut sa razi. Te-am binedispus. laughing
Mercii de raspunsuri, oricum.
Chiar vroiam sa stiu si eu daca e adevarat.thinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-ai cum. tu vrei sa omori pe cineva? big grin

| Loola_9927 explică (pentru anonim_4396):

Mai stii`?! devil
=]]. glumesc, nu. :*

| adyytza06 a răspuns:

E un mit!

| xandu a răspuns:

E imposibil sa recuperezi ultima imagine de pe retina. Doar in filme e posibil happy