Unul din simboluri este reprezentarea celui de-al treilea ochi, acel "ochi" spiritual cu care poti vedea dincolo de perceptiile celor 5 simturi, fizic pozitionat unde isi pun indienii acea bulina pe frunte;
ochiul vulturului - reprezinta acea profunzime a vederii, focalizarea in detaliu;
ochii din umbra - exprima idea de a fi urmarit
mai era expresia ""banul e ochiul dracului";
ochiul ca observator
Oau. Mereu imi faci o placere deosebita. Imi place de tine, nu lasi de la tine, tot mai sus.
Insa dragul meu, am sentimentul ca tragi greu la intrebarea asta. Ai sufletul greu, nu iti place intrebarea, ce se intampla?
Nici mie nu imi prea venea sa o pun.
Imi place intrebarea, sentimentul posibil sa provina din ne-claritatile mele legate de ideile pe care le aduce intrebarea la suprafata
ma bucur ca-ti aduce placere modul meu de manifestare >
Exact de asta imi facea placere, cum nu renunti tu cand descoperi neclaritati.
Te referi la ochiul lui Osiris de pe bancnota de un dolar?
http://revolutiaiubirii.files.wordpress.com/2010/11/illuminati-dollar.jpg
Nu ma refer la ceva anume, ci la subiect in general. Sunt multi ochi desenati in diferite mesaje, cu origini diferite. Cautam.
Apropos de ce crezi ca e ochiul lui Osiris si cine e Osiris?
Nu vad semn ca e piramida lui Osiris.E vreun semn? Si nu-mi amintesc prea clar decat de constelatie, oricum, nu prea mare lucru.
Da-i un sarci pe guagal si aflii cine e Osiris
Eu vreau sa stiu cum intelegi tu, nu unii de pe google. De ce ma expediezi? O fi iedera aia de vina?
Ochiul a fost folosit ca simbol dintotdeauna si de toata lumea, cu diverse semnificatii in functie de epoca in care a fost folosit, de cultura si de civilizatia in care a fost folosit. Gasesti mai jos cateva, si daca dai o cautare pe google dupa "simbol ochi" poti gasi si altele. O zi buna!
http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/10072/ochiul-oglinda-sufletului.html
http://www.doxologia.ro/......t-acceptat
Clasica expediere. E ca in politica, dai indicatii, altii "munceste" si tu esti cel care a rezolvat problema. Bine, lasa ca vine altul. Cine ma ajuta?
Adresele, cand nu era atitudine politica, veneau doar ca anexa, ca la sfarsitul cartii, materiale studiate. Oricum multumesc pentru nimic. O zi buna!
Ti-am dat adresele pentru ca este destul de mult si nu are sens sa dau aici cu copy-paste si nici sa-ti redau franturi din amintiri. Daca lenea e prea mare pentru a da un click pe un link pe care oricum il puteai gasi si fara sa pui intrebarea aici, fara placere pentru nimic!
Ma refeream ca nu sunt obligata sa fiu Mafalda in stil romanesc si sa te cercetez ce simti si gandesti. Si ...restul nu-ti spun, nu-mi amintesc oricum, iti dau un link.Deci cu placere pentru nimic. Ca in politica.
Mafalda nu, poate doar triu-liu-liu pandele
Aha. Acum ti-am vazut punctul. Vezi, e asa o democratie ca sunt multi. Nu ochi. Schite de ochi, puncte in frunte cum zicea dragul meu Shammal.
Probabil te referi la ochiul acela intr-un triunghi. El provine de la biserica, in unele biserici poti vedea acel ochi in piramida care reprezinta ochiul atotvazator a lui Dumnezeu.
AvalohAlyn întreabă: