Asta daca nu esti cuminte si nu respecti voia domnului. Ai vazut, mai sus scria ca daca o respecti, primesti bunatati, comori, roade, putere etc. Daca nu, urmatoarele 40 de versete, cu blesteme. Trebuia sa pui partea aia cu canibalismul, e mai macabra. Ca daca nu-l asculti, o sa ajungi asa de sarac, incat cea mai blajina persoana o sa isi manance copiii pe ascuns, de foame. Eh, niste delicati astia care au scris biblia...
Fac pe mine de frica cind citesc...
Au fost bolnavi rau de tot cei care au scris biblia!
Stii ce ma intriga pe mine cel mai mult? Ca exista vocilea alea care vorbesc de iluminare, ca respectand vocea Domnului devii mai intelept, nu mai ai nevoie de comori, de putere, de alte chestiuni de astea materiale. Atunci de ce Dumnezeu ti le promite si te tenteaza cu ele daca nu asta e calea spre El? Aaa?
psiholoaga, am eliminat partea aia cu gandul la cei care iau pranzul la ora asta, in fata computerului.
dorin, copy-paste:
"asta cu ' un verset scos din contextul sau este un pretext' au spus'o niste popi, caci nu aveau nici o explicatie plauzibila.
am scos versetul din contextul sau.si ce'i cu asta? daca il expuneam aici, cu intreg contextul...crezi ca ii diminua sensul asta oribil?
stii la fel de bine ca mine ca, in orice context am integra fragmentul ala, nimic nu il poate transforma intr'un sfat cu profunde&ascunse semnificatii divine, pe care noi, muritorii, nu le putem intelege"
tepes, cum pot echilibra balanta? dupa principiul "dumnezeu blesteama, dar ne si iubeste, ca ne promite multe". hai sa vorbim despre balante. daca omor un om, cate biserici construiesc sa imi echilibrez balanta? e de ajuns o biserica? sau e mult? daca e mult, mai omor 15 oameni, sa fie bratele balantei in echilibru.
viata mea imbelsugata e datorita salariului, ca sunt sanatoasa e pentru ca am gene bune si am grija de sanatatea mea.
"hai sa vorbim despre cum naste o femeie in maternitate, sub asistenta medicala si despre cum naste caprioara vegheata doar de cel de sus. vrei? ai vrea sa suporti o viata ca aceea descrisa de tine dar cu Dumnezeu? sau una ca aceea care o ducu acum? dar fara Dumnezeu?". sincer, nu prea am inteles ideea.adica.imi spui ca e mai bine sa duc viata de acu', imbelsugata, si nu cea din antichitate, chiar daca atunci exista credinta, iar eu acum, n'am nici1 dumnezeu. dar sustii si ca, de fapt, viata imbelsugata e tot de la dumnezeu, doar ca eu nu'mi dau seama. dar nu asta conteaza, dumnezeu se bucura ca eu o duc bine, chiar daca nu-l recunosc pe el ca fiind creatorul tuturor.
asta e? hmmm.si daca asta e ideea, nu prea ma multumeste.semnul meu de intrebare apare atunci cand citesc niste contradictii.
cand mi se spune ca voi primi raiul daca ii urmez sfaturile si ma port exemplar, iar eu ca un bun crestin, nu fumez, nu beau, nu injur(la dracu', iar mi-a cazut tigara'n bere), apoi aflu cu stupoare(daca aflu.)ca dumnezeu e mai pacatos decat noi, cu povestile lui despre cum ala o vinde pe nevasta'sa pe niste animale, cu blesteme, cu indemnul la uciderea aproapelui.asa exemplu ne da el?
Pai cred ca citatele astea se refera la faptul ca purtam asupra noastra pacatul stramosesc.
Da, seamana pentru ca ea de acolo s-a inspirat.insa tine cont de aceasta cugetare : "un verset scos din context, este un pretext! Uite un exemplu: nu zice Biblia"..." uite ca zice [ Psalmul 14 cu versetul 1], dar daca citesti in context cele scrise vezi si cine zice asta! Deci ar trebui sa vezi si in ce context apar aceste blesteme si apoi poti spune si altele!
Inca ceva foarte important:Exista un verset in biblie care explica toata biblia. Vreti sa-l stiti?
Un verset zice:,, Cel ce va adauga sau va scoate..."deci nu zice,, nimeni nu va adauga sau scoate! deci inseamna ca sunt si versete scrise de unu de altu, iar altele scoase.De ce a dat voie Dumnezeu sa se intample asta? Ca sa vada care-s aia destepti si se prind de faza si nu-si pierd increderea in el.
Daca cineva ne blesteama, sa-l binecuvantam si vom anihila efectul blestemului! Romani 12:14
Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc
Iacov 3:10
... daca te vaccinezi din timp, cu anticorpi blagosloviti,(ca la AH1N1)te imunizezi si gata, anihilezi blestemul prin tactica invaluirii.
Dumnezeu asta le invarte de le rupe...aci ne spune sa ne pupam intre noi, aci sa ne omoram. Concluzia mea (de fapt, nu chiar a mea): God is a dj.
http://www.youtube.com/watch?v=6hcfxm8wM0A
Ia pune si fagaduintele, si fericirile si toate promisiunile pe care domnul si le tine in veci, echilibreaza balanta si putem vorbi in numele domnului, amandoi. pune viata ya imbelsugata si sanatatea, si succesul, si faptul ca esti cu cei dragi, in balanta cu reversul medaliei, si sa discutam.hai sa vorbim despre cum naste o femeie in maternitate, sub asistenta medicala si despre cum naste caprioara vegheata doar de cel de sus. vrei? ai vrea sa suporti o viata ca aceea descrisa de tine dar cu Dumnezeu? sau una ca aceea care o ducu acum? dar fara Dumnezeu? ai grija ce gandesti si fa abstractie ca te-am intrebat.nu astept nici un raspuns.iti doresc sanatate, si viata lunga.
Unde exista credinta Dumnezeu iti va da si minte iar sufletul este mai pur si mai curat, sinceritatea de multe ori te face sa te simti om iar umanitatea vine doar de la Dumnezeu, nimeni nu iti va putea da aceasta senzatie de bine si implinire.
Sufletul dragi mei vine din gradina raiului, Adam a fost primul care a primit darul suprem "suflarea", apoi Eva a cazut in capcana diavolului asa cum faci si tu acum si ne pui sa muscam din mar.(am vorbit metaforic, se vede?)
Trebuia sa-mi justific si eu avatarul...adio!
" Blestemat să fie rodul pântecelui tău şi rodul pământului tău, rodul vacilor tale şi rodul oilor tale; "
E deja prea mult, nu am ajuns pana acolo niciodata, sa blestem pe cineva pentru orice rau facut mie sau familiei mele.Merg intr-o razbunare pana la un atac direct la persoana, dar "rodul pantecului" sau e nevinovat, si chiar daca are niste gene alterate ar trebui sa astept macar pana imi greseste.
Nu inteleg de ce ai postat intrebarile, recunosc ca eu le-as fi postat de dragul unui scandal dar niste copii si oameni maturi taraiti de mici la biserica vor avea cele mai bune argumente pentru ca preotii recunosc ca se indoiesc de ce scrie in biblie.Ai sa vezi daca ai sa mergi la vreo slujba ca preotul iese si incepe sa argumenteze unele citate de parca s-ar indoi de ce a citit mai devreme.
Acum stiu cum sa atrag si enoriase tinere"blestemata va fi oja de unghiile vostre si vopseaua din parul vostru, sa va creasca parul de pe maini intr-o ora cat ar creste in 3 saptamani... daca nu mergi la Sf.biserica si nu te inchini in fiecare seara"(daca mai vrea cineva texte sa ma contacteze la adresa veveve. texte/noi/bisericesti.cash)
Astea nu-s citate dintr-o biblie, cel putin nu din una normala. Oricum ideea e alta nu exact ce scrie.,, vei sa dii vi si nu le vei manca rodu, vei zidi case si nu le vei locui"pai normal si logic pana reusesti sa faci niste bani ai vreo 30-40ani apoi pana o faci mare casa mai trec 10, apoi dai coltu si e clar, n-o vei locui.Cu via tot asa, ideea e sa nu te imbuibi ca nu ai timp de multe lucruri.