| moonY a întrebat:

seamana cu blestemul mamei omida?! si totusi sunt fragmente din biblie.
"Cu femeie să te logodeşti şi altul să se culce cu ea; casă să zideşti, şi să nu trăieşti în ea; vie să sădeşti, dar de ea să nu te foloseşti"(acum inteleg din ce cauza exista adulterul)
20. Să trimită Domnul asupra ta blestem, tulburare şi necaz în tot lucrul mâinilor tale pe care te vei apuca să-l faci, până vei fi stârpit şi până vei pieri curând, pentru faptele tale rele şi pentru că M-ai părăsit;
21. Ba să mai trimită Domnul asupra ta ciumă, până te va stârpi de pe pământul în care mergi ca să-l stăpâneşti;
22. Să te bată Domnul cu oftică, cu lingoare, cu friguri, cu aprindere, cu secetă, cu vânt rău şi cu rugină, şi te vor urmări acestea până vei pieri;
23. Cerurile tale, care sunt deasupra capului tău, să se facă aramă şi pământul de sub tine fier;
24. În loc de ploaie, Domnul să dea pământului tău praf şi pulbere, care să cadă din cer asupra ta până te va pierde şi până vei fi prăpădit;
26. Trupurile tale să fie hrană tuturor păsărilor cerului şi fiarelor şi nu va fi cine să le alunge;
27. Te va lovi Domnul cu lepra Egiptului, cu trânji, cu râie şi cu pecingine, de care să nu te poţi vindeca;
28. Să te bată Domnul cu nebunie, cu orbire şi cu amorţirea inimii;
29. Pe dibuite să mergi ziua în amiaza mare, cum umblă orbul pipăind pe întuneric, şi să te strâmtoreze şi să te ocărască în toate zilele, şi nimeni să nu te apere;
30. Cu femeie să te logodeşti şi altul să se culce cu ea; casă să zideşti, şi să nu trăieşti în ea; vie să sădeşti, dar de ea să nu te foloseşti;
31. Boul tău să fie junghiat sub ochii tăi şi să nu-l mănânci tu; asinul să ţi-l ia şi să nu ţi-l mai aducă; oile tale să fie date vrăjmaşilor tăi şi nimeni să nu te izbăvească;
32. Fiii tăi şi fiicele tale să fie date la popor străin; ochii tăi să-i vadă şi să se topească în toate zilele de mila lor, dar să nu ai nici o putere în mâinile tale;
33. Roadele pământului tău şi toate ostenelile tale să le mănânce un popor pe care tu nu l-ai cunoscut, iar tu să fii numai strâmtorat şi chinuit în toate zilele;
34. Din pricina celor ce-ţi vor vedea ochii tăi, îţi vei ieşi din minţi;
35. Domnul te va lovi cu lepră rea peste genunchi şi peste fluiere şi din tălpile picioarelor tale până în creştetul capului tău, de care nu te vei mai putea vindeca;
36. Te va duce Domnul pe tine şi pe regele tău, pe care-l vei pune peste tine, la poporul pe care nu l-ai cunoscut nici tu, nici părinţii tăi, şi acolo vei sluji altor dumnezei de lemn şi de piatră;
37. Şi vei fi de spaimă, de pomină şi de râs la toate popoarele la care te va duce Domnul Dumnezeul tău;
38. Vei semăna multă sămânţă în ţarină, dar puţină vei culege, pentru că o vor mânca lăcustele;
39. Vii vei sădi şi le vei lucra, dar nu le vei culege, nici nu vei bea vin, pentru că le vor mânca viermii;"
deuteronomul

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Asta daca nu esti cuminte si nu respecti voia domnului. Ai vazut, mai sus scria ca daca o respecti, primesti bunatati, comori, roade, putere etc. Daca nu, urmatoarele 40 de versete, cu blesteme. Trebuia sa pui partea aia cu canibalismul, e mai macabra. Ca daca nu-l asculti, o sa ajungi asa de sarac, incat cea mai blajina persoana o sa isi manance copiii pe ascuns, de foame. Eh, niste delicati astia care au scris biblia...

19 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

Fac pe mine de frica cind citesc...
Au fost bolnavi rau de tot cei care au scris biblia!

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Stii ce ma intriga pe mine cel mai mult? Ca exista vocilea alea care vorbesc de iluminare, ca respectand vocea Domnului devii mai intelept, nu mai ai nevoie de comori, de putere, de alte chestiuni de astea materiale. Atunci de ce Dumnezeu ti le promite si te tenteaza cu ele daca nu asta e calea spre El? Aaa?

| moonY explică:

psiholoaga, am eliminat partea aia cu gandul la cei care iau pranzul la ora asta, in fata computerului.

| moonY explică:

dorin, copy-paste:
"asta cu ' un verset scos din contextul sau este un pretext' au spus'o niste popi, caci nu aveau nici o explicatie plauzibila.
am scos versetul din contextul sau.si ce'i cu asta? daca il expuneam aici, cu intreg contextul...crezi ca ii diminua sensul asta oribil?
stii la fel de bine ca mine ca, in orice context am integra fragmentul ala, nimic nu il poate transforma intr'un sfat cu profunde&ascunse semnificatii divine, pe care noi, muritorii, nu le putem intelege"

| moonY explică:

tepes, cum pot echilibra balanta? dupa principiul "dumnezeu blesteama, dar ne si iubeste, ca ne promite multe". hai sa vorbim despre balante. daca omor un om, cate biserici construiesc sa imi echilibrez balanta? e de ajuns o biserica? sau e mult? daca e mult, mai omor 15 oameni, sa fie bratele balantei in echilibru.
viata mea imbelsugata e datorita salariului, ca sunt sanatoasa e pentru ca am gene bune si am grija de sanatatea mea.
"hai sa vorbim despre cum naste o femeie in maternitate, sub asistenta medicala si despre cum naste caprioara vegheata doar de cel de sus. vrei? ai vrea sa suporti o viata ca aceea descrisa de tine dar cu Dumnezeu? sau una ca aceea care o ducu acum? dar fara Dumnezeu?". sincer, nu prea am inteles ideea.adica.imi spui ca e mai bine sa duc viata de acu', imbelsugata, si nu cea din antichitate, chiar daca atunci exista credinta, iar eu acum, n'am nici1 dumnezeu. dar sustii si ca, de fapt, viata imbelsugata e tot de la dumnezeu, doar ca eu nu'mi dau seama. dar nu asta conteaza, dumnezeu se bucura ca eu o duc bine, chiar daca nu-l recunosc pe el ca fiind creatorul tuturor.
asta e? hmmm.si daca asta e ideea, nu prea ma multumeste.semnul meu de intrebare apare atunci cand citesc niste contradictii.
cand mi se spune ca voi primi raiul daca ii urmez sfaturile si ma port exemplar, iar eu ca un bun crestin, nu fumez, nu beau, nu injur(la dracu', iar mi-a cazut tigara'n bere), apoi aflu cu stupoare(daca aflu.)ca dumnezeu e mai pacatos decat noi, cu povestile lui despre cum ala o vinde pe nevasta'sa pe niste animale, cu blesteme, cu indemnul la uciderea aproapelui.asa exemplu ne da el?

daniela
| daniela a răspuns:

Pai daca nu respecti voia lui Dumnezeu atunci meriti tot ceea ce scrie acolo

| Elena1234456 a răspuns:

Pai cred ca citatele astea se refera la faptul ca purtam asupra noastra pacatul stramosesc.

| dorinaugustin a răspuns:

Da, seamana pentru ca ea de acolo s-a inspirat.insa tine cont de aceasta cugetare : "un verset scos din context, este un pretext! Uite un exemplu: nu zice Biblia"..." uite ca zice [ Psalmul 14 cu versetul 1], dar daca citesti in context cele scrise vezi si cine zice asta! Deci ar trebui sa vezi si in ce context apar aceste blesteme si apoi poti spune si altele! happy

| tim a răspuns:

Inca ceva foarte important:Exista un verset in biblie care explica toata biblia. Vreti sa-l stiti?

| tim a răspuns:

Un verset zice:,, Cel ce va adauga sau va scoate..."deci nu zice,, nimeni nu va adauga sau scoate! deci inseamna ca sunt si versete scrise de unu de altu, iar altele scoase.De ce a dat voie Dumnezeu sa se intample asta? Ca sa vada care-s aia destepti si se prind de faza si nu-si pierd increderea in el.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca cineva ne blesteama, sa-l binecuvantam si vom anihila efectul blestemului! Romani 12:14
Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc
Iacov 3:10

... daca te vaccinezi din timp, cu anticorpi blagosloviti,(ca la AH1N1)te imunizezi si gata, anihilezi blestemul prin tactica invaluirii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu asta le invarte de le rupe...aci ne spune sa ne pupam intre noi, aci sa ne omoram. Concluzia mea (de fapt, nu chiar a mea): God is a dj.
http://www.youtube.com/watch?v=6hcfxm8wM0A

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia pune si fagaduintele, si fericirile si toate promisiunile pe care domnul si le tine in veci, echilibreaza balanta si putem vorbi in numele domnului, amandoi. pune viata ya imbelsugata si sanatatea, si succesul, si faptul ca esti cu cei dragi, in balanta cu reversul medaliei, si sa discutam.hai sa vorbim despre cum naste o femeie in maternitate, sub asistenta medicala si despre cum naste caprioara vegheata doar de cel de sus. vrei? ai vrea sa suporti o viata ca aceea descrisa de tine dar cu Dumnezeu? sau una ca aceea care o ducu acum? dar fara Dumnezeu? ai grija ce gandesti si fa abstractie ca te-am intrebat.nu astept nici un raspuns.iti doresc sanatate, si viata lunga.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unde exista credinta Dumnezeu iti va da si minte iar sufletul este mai pur si mai curat, sinceritatea de multe ori te face sa te simti om iar umanitatea vine doar de la Dumnezeu, nimeni nu iti va putea da aceasta senzatie de bine si implinire.
Sufletul dragi mei vine din gradina raiului, Adam a fost primul care a primit darul suprem "suflarea", apoi Eva a cazut in capcana diavolului asa cum faci si tu acum si ne pui sa muscam din mar.(am vorbit metaforic, se vede?batting eyelashes)
Trebuia sa-mi justific si eu avatarulhee hee...adio!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

" Blestemat să fie rodul pântecelui tău şi rodul pământului tău, rodul vacilor tale şi rodul oilor tale; "
E deja prea mult, nu am ajuns pana acolo niciodata, sa blestem pe cineva pentru orice rau facut mie sau familiei mele.Merg intr-o razbunare pana la un atac direct la persoana, dar "rodul pantecului" sau e nevinovat, si chiar daca are niste gene alterate ar trebui sa astept macar pana imi greseste. straight face
Nu inteleg de ce ai postat intrebarile, recunosc ca eu le-as fi postat de dragul unui scandalhee hee dar niste copii si oameni maturi taraiti de mici la biserica vor avea cele mai bune argumente pentru ca preotii recunosc ca se indoiesc de ce scrie in biblie.Ai sa vezi daca ai sa mergi la vreo slujba ca preotul iese si incepe sa argumenteze unele citate de parca s-ar indoi de ce a citit mai devreme.
Acum stiu cum sa atrag si enoriase tinere"blestemata va fi oja de unghiile vostre si vopseaua din parul vostru, sa va creasca parul de pe maini intr-o ora cat ar creste in 3 saptamani... daca nu mergi la Sf.biserica si nu te inchini in fiecare seara"(daca mai vrea cineva texte sa ma contacteze la adresa veveve. texte/noi/bisericesti.cash)hee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Astea nu-s citate dintr-o biblie, cel putin nu din una normala. Oricum ideea e alta nu exact ce scrie.,, vei sa dii vi si nu le vei manca rodu, vei zidi case si nu le vei locui"pai normal si logic pana reusesti sa faci niste bani ai vreo 30-40ani apoi pana o faci mare casa mai trec 10, apoi dai coltu si e clar, n-o vei locui.Cu via tot asa, ideea e sa nu te imbuibi ca nu ai timp de multe lucruri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da seamana cu blesteul ei dar totusisuntcate
va fracmente din biblie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As dori sa imi faci un sex oral happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

MoonY as vrea sa pot vb mai multe cu tine, unde te pot contacta?