anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Selecția artificială făcută de oameni cât și modificările genetice sunt un lucru care există deja de mult timp. De la labradorul vecinilor care te latră fără motiv la porumbul din amestecul cu legume mexicane congelate.

Modificarea genetică există acum și la oameni, desigur e un început timid, dar va evolua. Scopul principal al acestor modificări este de a reduce sau chiar elimina riscul unor boli.
Să zicem că aveți posibilitatea de a edita ADN-ul astfel încât copilul să se nască cu o șansă minimă spre zero de a face Sida sau diabet. Desigur, poate nu ar fi făcut oricum, n-ai de unde știi. Ați face acest lucru copilului vostru? Dar... dacă ați putea să editați ADN-ul astfel încât copilul să fie mai înalt sau să aibă o anumită culoare a părului sau o inteligență deosebită, ați face-o? Este asta mai puțin moral sau chiar imoral?

Mai este și argumentul, complet real zic eu, că acest lucru va face diferența dintre bogați și săraci și mai mare. Desigur aceste intervenții costă/vor costă de la un milion de dolari în sus. Deci pentru majoritatea persoanelor e doar o întrebare ipotetică. Dar gândiți-vă că miliardarii pământului vor putea să își optimizeze viitoare odraslă astfel încât să fie imună la boli cât și să aibă un fizic și intelect grozav. Genetic care apoi se va transmite mai departe. Deci bogații nu vor mai avea acces doar la o casă mai mare decât săracii, ci la un ADN mai bun...
Recomand vizionarea episodului despre Modificarea Genetică CRSPR de pe Zaiafet. De acolo vine întrebarea.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut.
Ce sa mai zic...deja ai spus totul, sunt de acord cu ce spui si sunt de parere pe langa asta, analizand tot "pachetul", aceasta tehnologie este mai mult pozitiva decat negativa. Aceasta tehnologie ar veni la pachet cu multe alte descoperiri stiintifice care ne.ar putea ajuta si mai mult sa intelegem anumite ramuri ale medicinei pe viitor. Referitor la intrebarea daca as face o astfel de procedura pentru copilul meu, daca as avea banii aceia incat sa imi permit pierderea lor temporara (deoarece copilul devenind destept din fabrica va avea succes pe viitor iar acea suma va fi un castig minim pentru el) iar tehnologia ar fi sigura intr.un procentaj de peste 90% as fi de acord sa semnez contractul fara remuscari.
Foarte buna intrebarea.

45 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Harfagre):

In secolele 7-8 erau Avarii, La sfarsitul secolului 8 Germanii Si Bulgarii colaborand au anihilat Avarii impartind teritoriile intre ei : Transilvania - la Bulgari, Pannonia la Germani.
Din punct de vedere economic Pannonia fiind campie e mai ideala pentru agricultura, si in special pentru cel mai important factor economic : COMERT. Transilvania e pretuita pentru muntii strategici.

Răspuns utilizator avertizat
| Freya1 a răspuns (pentru Harfagre):

Păi cu cat e mai retras în munți cu atat e mai greu sa trăiești.
Eu acum stau la 100/100 si ceva km de oras fara sa pun distanță din sat până unde locuiesc ca e ceva.Intr-adevar nu am vecini la km distanță dar nu sunt nici într-un sat la 10 km de oras si este foarte greu daca nu muncești.Asa,sa ai o căsuță de vacant la care sa te duci după o săptămână de stat la oras si muncit la oras e super ok, dar sa stai si sa trăiești din ce poti sa faci acolo e dificil.
Bunicul iubitului meu a stat la 100 si ceva de km de oras (ma refer aici la orașe mari, nu tentative de oras) si din sat in mute încă 20 de km de nu mai bine.El era ultima casa si primul lui vecin era de la 2 la 5 km distanta.A avut pădure, teren si animale dar înafara de perioada lui ceausescu, cand vindea carne, lapte etc nu a putut face nimic de acolo.Nu ajungeau nici medici la ei, iar cei ce mai urcau la pădure le mai lăsau din cand in cand provizii. Bunica era paralizată la pat iar el (chiar daca respect bătrâni nu am cum sa ma abtin) era un om cu probleme mentale cred, ca altfel nu stiu de ce ar fi refuzat să o duca pe săracă femeie intre oameni sa o ajute si pe deasupra o mai si bătea.Acolo a si murit singura ca el fugea câteodată câteva zile prin sat.

| Freya1 a răspuns (pentru relian):

Pai si eu ce am zis? Nu ca bolile sunt oricum înăuntrul tău sau in jur, sau ca mai bine ai inventa tratamente ce sa omoare microbi sau ciupercile ca sa ne însănătoșim daca se poate?
Nu am zis altceva.

Răspuns utilizator avertizat
| sabin89 a răspuns:

Până la urmă întrebarea ta despre clonare s-a transformat în una de istorie - istoria poporului român, cu ceangăi, ruteni, saşi etc happy

| Emma30555 a răspuns (pentru Harfagre):

Dacă trăiești la tara, din ce sa obți acei bani? Sau tu vorbești despre o viata ideala din punctul tău de vedere? Dacă ai meserie banoasa trebuie sa sta la oraș și eventual sa te retragi la tara când ai timp dar dacă stai permanent la tara ce munca trebuie sa ai ca să te poți întreține și sa ai și un confort?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Emma30555):

Să presupunem tongue că aș avea un site, pe care aș vinde diverse componente mai mult decât necesare, unor clienți din Canada, Japonia, Germania, UK, Australia etc. Să mai presupunem că aș fi avut doar doi clienți din România în ultimii 6 ani, din care ultimul ar fi fost în urmă cu peste 4 ani. Sunt componente scumpe, iar România e o țară săracă, nu prea e nevoie de ele.

Care e problema dacă aș sta la țară? În oraș nu am 6 camere, la țară le-aș putea avea. În oraș nu prea pot să am 5.000 mp de teren în jurul casei, la țară cred că i-aș putea avea. Iar cei 3-4 kilometri de pădure care s-ar afla între sat și autostradă, ar fi de neprețuit, chiar dacă aparține statului sau altcuiva.

Răspuns utilizator avertizat
| Emma30555 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ar fi nicio problema dacă ție îți place și îți dorești și mai ales îți permiți.

Răspuns utilizator avertizat
| Emma30555 a răspuns (pentru Harfagre):

Pai mai ai nevoie și de socializare și de putina distracție din când în când dar nu obligatoriu, căci fiecare simte în felul lui lucrurile astea

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Harfagre):

O demonstratie despre "Viabilitate". Stii cine au cea ma mare viabilitate, adaptare?
-> Romii. Se adapteaza pretutindeni, isi fac rost de cele necesare in toate conditiille.
O provocare: Incearca sa pacalesti un rrom la bani.
Mi-a iesit din cap sa mentionez asta data trecuta