DESPRE CIFRA 3
Cifra 3 :
* Sfanta Treime
* Cei trei crai de la rasarit din crestinism
* Cele trei ursitoare din mitolgia greaca
* Cele trei graţii
* Cele trei incercari ale voinicului din basmele populare
Cifra 3 :
Trei este cifra " perfecta " in gastronomie. Trei sunt mesele principale ale zilei si toti sunt sunt felurile de mancare de baza ale pranzului. Pentru a respecta bunele maniere la masa, trebuie sa stii sa folosesti cel putin trei tacamuri : lingura, cutitul si furculita. Iar la o masa echilibrata are trei feluri de bauturi : un aperitiv, o bautura care insoteste felul principal si una de desert sau un digestiv Daca ne-am dori cu dinadinsul, am putea cauta si gasi inca de trei ori trei exemple de acest fel. Preferam sa inchinam de trei ori paharul.
Cifra trei apare in cultura universala ca un fel de semn magic, plin de ascunse intelesuri cabalice si tainice legaturi mistice. Pitagora definea cifra trei ca semnul echilibrului perfect al stabilitatii. Cel mai elocvent exemplu este Sfanta Treime, echilaterala Divinitatii, in care cele trei elemente constitutive sunt in raport de egaliate perfecta si interdependenţă. Magii de la Răsăarit au fot trei, muschetarii trei, iezi din capra cu trei iezi la fel, tenorii trei.
Wow, acum daca incep cu 3 nu mai termin...
deci vezi si tu ce-i legat de 3, altfel o sa-mi ia ore doar sa enumar ce-i evident (e dupa 2, primul dupa negarea lui 1 ca principiu suprem, adica semnifica restabilirea normalului, renasterea; orice are nevoie de 3 puncte de sprijin ca sa stea in picioare, deci e legat de stabilitate; apoi ai triada Dumnezeu, Isus si Duhul sfint, dar si cele 3 parti ale omului, suflet spirit si trup, si de aici incolo nu se mai termina, sunt atitea intelesuri legate intre ele ca practic descrierea semnificatiei lui 3 nu poate avea sfirsit).
Cifra trei semnifica un fund de fata mare, doua testicule, barba lui Gigi Becali si o pasare cu apripi mari (cocor sa zicem).
Este pur si simplu o cifra...Semnifica exact acelasi lucru ca si cifra 5 sau 7 sau 13 sau numarul 666 sau 58087402. E o cifra
DESPRE CIFRA 3
Cifra 3 este cel mai des folosita in basme si povesti pentru ca el este cel mai des intalnit si cel mai des flosit de viata de zi cu zi. Este cifra la care se gandeste cel mai des omul, de aceea este cel mai frecventat numar un basme si povesti.
Intr-o poveste este de ajuns trei oameni ca sa poata scote in evidenta ce e mai bun si cel care este mai bun si viteaz. ex: din trei feciori de imparat, cel mai mare se credea cel mai puternic si el invinge pe oricine dar a pierdut lupta cu balaurul. Al doilea fiu, cel mijlociu se credea mai puternic si mai periculos decat fratele lui mai mare dar si el a pierdut lupta. Cel de-al treilea fiu, cel mai mic dintre ei, in ciuda faptului ca el era cel mai mic si cel mai badjocorit dintre fii, el avea intredere in el si asta conta cel mai mult. cu curajul lui si voita lui a invins blalaurul cu toate ca el era cel mai mic.
Cifra 3 :
Numarul trei s-a bucurat de multa atentie din partea oamenilor dintotdeauna si de pretutindeni. In mitologia greaca a zeului Poseidon ridica apele marilor sau facea sa se cutremure pamantul cu ajutorul unei furci cu trei dinti numita trident.
Toate templele din antichitate cuprind grupuri de trei motive decorative: trei lei, trei serpi, trei coloane... Piramidele au fete triungiulare, iar ca sa se exprime o multime nefinita de lucruri, egiptenii repetau de trei ori hieroglifa prin care notau acea multime.Si in povesti apare frecvent numarul trei : trei zane, imparati care aveau trei feciori, soacre cu trei nurori.
TREI. Defineste echilibrul si suficienta. Trei puncte sunt minimul suficient pentru definirea unui plan geometric sau pentru a face un scaun stabil. Cifra 3 a imbracat foarte repede semnificatia "perfectiunii divine" si a desavarsirii. In cea de a treia zi a creatiei, Dumnezeu a facut sa apara lucruri, care impreuna cu celelalte lucrari din primele doua zile, au completat elementele strict necesare vietii. De fapt, zilele creatiei merg in serii paralele de cate trei. Ziua a patra, a cincea si a sasea, complecteaza simetric lucrarea lui Dumnezeu din cea dintai, cea de a doua si cea de a treia zi (In domeniul Luminii apar "luminatorii"; in spatiul Cerului apar vietuitoarele si din Pamant apar animalele terestre). Cifra trei este asociata si cu Invierea, caci in cea de a treia zi a iesit la iveala pamantul de sub acoperisul de ape si a dat nastere la belsugul de vegetatie, ca un prim salt de la materia moarta la cea vie.
silviutzu17 întreabă: