| Hăgiul a întrebat:

Sentimentele omului nu sunt decat o reactie chimica. Exista o iubire mai presus de ceea ce intelegem noi? Daca da, poate avea forma?

P. S. nu vreau sa discriminez pe nimeni, dar raspunsurile legate de Dumnezeu le stiu si eu, as dori ceva mai inteligent...

9 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Singurele iubiri (atasament) sunt bunicii, parintii si copiii si partial partenerul de viata, toate astea scade in intensitate odata cu imbatranirea. Daca ai vreo 90 de ani (daca-i traesti), atat de ruginite-ti arcurile, suruburile si uscat creierul incat de iubire nici vorba, esti o umbra care abia mai behăie nestiind nici unde merge, nici de ce pleacă.

| foca_3903 a răspuns:

Complicata intrebare ce vrei tu de fapt? o iubire mai presus de ce intelegem noi? daca exista? mmm nici nu m-am gandit vreoadata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate ca sentimentele (printre care si cea mai pura iubire, da da) si se reduc doar la reactii chimice. Poate ca nu exista nimic inaltator sau misterios in natura lor. De ce insa ar trebui sa ne alarmeze ca cauza lor este banala, cand efectul si sentimentul in sine ne face sa traim momente atat de frumoase?

| DorelSudoru a răspuns:

Totul este legat de felul in care functioneaza creierul uman si subconstientul...Noi inca nu intelegem aceste lucruri si le numim sentimente

| blondissima a răspuns:

Ma amuza cand o intrebare contine si raspunsul, dar o sa incerc sa-mi dau cu parerea ...Nu sunt de acord cu prima afirmatie, sentimentele nu sunt reactii chimice ci produc reactii chimice, caci daca ar fi cum spui tu le-am putea fabrica si controla. Am putea alege si pe cine si cat sa iubim. Si daca dragostea exista si sub forma pura, cand este mult mai mult decat putem pricepe inseamna ca nu stim nici ce nici cum este. Traim in relativitate si nu putem intelege absolutul.

| Hăgiul explică:

Blondissima, lasa-ma sa nu cred ca exista relativitate decat in creierul nostru. Cumva trebuie sa ne eliberam si sa vedem totul obiectiv, astfel vom reusi sa prindem si absolutul.

| blondissima a răspuns:

Cum poti sa vezi ceea ce nu exista ''aici''? Cum ai putea sa-ti imaginezi ceva de ''inimaginabil'' pentru mintea noastra? Nu poti! Dar eu te las sa incerci.winking
P.S. De ce nu m-ai contrazis la faza cu sentimentele?

| Hăgiul explică:

Blondissima, nu te-am contrazis pentru ca eu stiam ca sentimentele vin din hipotalamus care degaja niste substante. Cel putin asa am citit candva.
Sentimentele pot fi controlate, crede-ma. Dar de fabricat, nu poti constient. Sunt ca adrenalina, nu le poti fabrica decat in momentul in care se intampla o actiune specifica.
Uite, ca sa-ti demonstrez ca putem intr-un fel sa vedem ceea ce nu este "aici", exista o reprezentare a cubului in 4D conceput pe baza gandirii.

| blondissima a răspuns:

Hăgiul, chiar si adrenalina este produsul circumstantelor in care ne aflam, actiunea specifica despre care vorbesti, si produce reactii chimice. Dar, acum te las. Nu-i gresit sa visam!