Normal.Am mai dat exemplul ăsta o dată. Era o întrebare pe TPU pusă de o fată care spunea că prietenul ei o bate dar ea ţine foarte mult la el. Şi ne întreba pe noi ce să facă. Deşi era logic răspunsul şi anume că trebuia să se despartă de el, toţi cei care i'au spus asta s'au trezit cu câte un stupid şi singura persoana care a spus să'i mai acorde o şansă a primit răspuns câştigător.Lumea e oarbă. Căutăm să ne agăţăm de orice ar fi favorabil cu ce vrem.
Nu neaparat, cautam sa vedem cum gandesc si cei din jurul nostru, felul in care tu te diferentiezi fata de ceilalti, noi perspective, orientari, alternative sau idei prin care nici nu ti-ar fi trecut prin cap. Vrei sa vezi daca esti pe aceeasi unda cu cei de langa tine, sa observi unde te situezi ca perceptie pe scara societatii.
Foarte bine punctat. Punem intrebari la care stim deja raspunsul, dar poate ca ne asteptam ca altcineva sa ne zica o vorba care sa ne mai linisteasca, desi rar se intampla asa ceva...
Ai "punctat " bine dar cred ca mai exista o alternativa si mai si, punem intrebari la care asteptam un "anumit raspuns", raspunsul care sa ne satisfaca eul (personalitatea). Raspunsul pe care deja il avem dar pe care il dorim confirmat.
Aceste actiuni sunt indispensabile site-ului!
Daca nu s-ar cauta nod in papura, site-ul ar stagna si nu acesta este scopul pentru care a fost creat.
Flav, te inseli.Nu cautam nimic.Raspunsul intrebarii il avem conturat. Vream ca ceea ce ne vor spune altii sa coloreze raspunsul asa cum am vrea.
@eluveitie, a dat un exemplu perfect.
@nony - eu am gandit din perspectiva mea. Niciodata n-o sa pun o intrebare, unde, desi ii stiu raspunsul, o sa doresc sa aud alt adevar, o alta modalitate de-a actiona, o deghizare a realitatii sub vorbe. Daca stiu ce am de facut, actionez.
Un exemplu: tu cand pui intrebari de religie, nu cauti nimic? Nu cauti raspunsuri, dovezi din partea credinciosilor?
Sunt unele intrebari pe care le pun, dar cunosc raspunsul, in limitele gandirii mele. Dar, de asemenea, as dori sa cunosc si cum gandeste cel de langa blocul meu, cel ce merge pe celalalt colt al strazii. Exemplul dat de eluveitie nu este concludent, acelea sunt intrebari date de copile, imature, starnite din cadrul dragostei, unde vorbeste naivitatea, neexperienta de viata, teribilismul si imaturitatea. Ma intreb, cate intrebari o sa vezi de la persoane insurate: ''sotul ma bate, ce sa fac?'' Lol, pe site-ul asta am vazut si categoria asta, dar astea fac parte dintr-o categorie pe care nu doresc s-o comentez.
Cine cauta alte alternative, ocolind realitatea si adevarul e un om slab. Si daca nu il vei scoate din lumea lui roz, va ramane slab pentru toata viata.
WhatheWow întreabă:
AvalohAlyn întreabă: