Daca ma imbratiseaza moartea, o voi saruta pe frunte
imi va fi mama duioasa si voi purta a ei vestminte
Dar daca ea azi ma respinge, si imi spune altadata
voi face nunta cu iubirea, din viata mea imbalsamata
Desigur, temerea de "moarte" ( in fapt o mult fireasca trecere) este aceia care a sadit/mentine spaoima sau uneori groaza de aceasta inchipuire( omenesca, sau doar omeneasca(?) de altfel)
In Fapt ( de noi neanteles/admis) toate fiintarile au ratiune( zic/sustin eu) est posibil ca putine/multe/toate fiintarile sa-si puna intrebarea (este/ce este "moartea")
Vedeti Domniile Voastre,
pentru mine este Vierea ( Viata Absolutului, in care toate Fiintarile au viata lor) si atunci nu pot a avea temerile celor ce in loc de Viere sau/si in chiar Viere vin si interpun( pe diverse considerente) "moartea", producand/aducand/inserand o fantasma, "moartea"
Sunt prea aproape de fireasca-mi trecere in alta ipostaza ( desi nu etatea decide) multi ani petrecuti ma face sa inteleg/stiu ca oricand poate sa intervina ( putini oameni ating varsta mea) si stiu ca nu voi mai trai ( de-si este posibil) atat pe cat deja am stat pe aci (ar insemna sa ating 140 de ani, cam mult rar)
apoi,
de origine sunt Maramuresean deci dintre Dacii Liberi care, asa precum toti Tracii credeau in eternitate nu in "moarte" pe care o desconsiderau, considerand ca este momentul de reinviere ce aduce trecrea din aceasta ipostaza!
Poate (?!) veti fi surprinsi sa stiti ca in fapt, niciodata dupa ce la 10 ani am avu un grav accident(aveam o stare apropiata de " moarte") nu am inteles/admis frica de a trece de pe aci. Nu arare ori ma amuza "Frica de Moarte"
Da draga April,
Ilustrul Eminescu ca d altfel multi Ilustrii Oameni nu putea sa nu fie preocupat de problematica/meandrele Egzistentei!
Cert am invatat mult de la Domniile Lor, ( nu nu cat as dori! ) si-i consider Mintea Ilustrilor Ganditori ca fiind Mintea mintilor Omenirii, si-i admir considerandu-i mai presus decat geniile apartinatoare altor profesii/arte decat Maestrie a Domniilor Lor care au stapanit Majestoasa Arta a Intlegerii Filosofice, in care de fapt toate meseriile au logica si chiar initierea-n lucrare!
Apoi, ( nu-i asa am si eu dreptul sa-mi placa Fruosul implicit Iscusinta/ Priceperea )
nu pot sa nu remarc ca pe cat de placute ( mie, poate si altora) va sunt parte dintre temele intrebarilor pe care le puneti, dumneavastra April, raspunsul ( dat mie azi) frumos deci placut imi este, si pentru ca doriti ( persitati si va fi bine)sa intelegeti un om atat de greu de inteles/patruns/admis precum eu sunt!
Da e usor ca intalnind oameni sa-i tii minte ( fata/numele/trasaturi de caracter ) insa doar daca poti sa le Patrunzi Sufletul poti sa spui : ""Il cunosc desi nu am putut sa-l intalnesc niciodata, aici ""
stiu ca o sa citeasca si altii de aceia sa nu se supere daca voi intelege/admite/considera( poate cu un aparential subiectivism)
ca :: Am citit si am gandit raspunsurile Domniilor Voastre, desi placte-mi sunt toate, cel mai temeinic, si inca si patrunzator si-n spiritul celui care intreaba a fost a lui April!
pertu borodi/Cluj
P. S. dar cine stie veni-va unul poate mai bun
M-a strigat cineva? Apăi dacă nu e moartea, e viaţa. Aşa se explică voturile primite de Băsescu din partea morţilor.