Ce contraziceri? Ce nu intelegi? Cei buni vor merge in cer, iar cei rai vor ajunge in iad.Simplu,nu?
Din partea celor necredinciosi nu gasesc decit neintelegere pentru ca nu pot patrunde cu mintea prin tot ce vrea sa simbolizeze biblia.Ei iau tot ce scrie acolo si ii traduc insemnatatea numai la ce inteleg ei cuvint cu cuvint.
Dragă NICU,
Care este contrazicerea în textul prezentat? Dacă dorești o explicație mai clara a textului, explică mai exact în ce fel se contrazice textul cu pricina? Evrei 9:27.
Dragă NICU,
Sunt dispus să discut orice subiect biblic care ridică pentru tine un semn de întrebare, cu o singură condiție! să păstrezi un limbaj civilizat ca orice om care are respect de sine și de interlocutori. Având un dialog civilizat putem afla dacă biblia se contrazice sau nu. Dacă accepți condiţiile poți începe cu versetul de faţă '' Evrei 9:27 ''
Draga Nicu, daca... daca ai fi citit si alte versete din cartea in care nu crezi ai fi aflat ca exista doua (2) morti. Prima moarte este comparata de Hristos cu un somn: Ioan11, 11. Dupã aceste vorbe, le-a zis: "Lazãr, prietenul nostru, doarme: dar Mã duc sã-l trezesc din somn." 12. Ucenicii I-au zis: "Doamne, dacã doarme, are sã se facã bine." 13. Isus vorbise despre moartea lui, dar ei credeau cã vorbeste despre odihna cãpãtatã prin somn. 14. Atunci Isus le-a spus pe fatã: "Lazãr a murit."
De aceasta moarte vom "beneficia" majoritatea pamantenilor pana la a doua revenire a lui Hristos (vezi crezul ortodox).
Apoi vine a doua moarte, aceia care se mai numeste si MOARTEA VESNICA: Apocalipsa 20, 12. Si am vãzut pe morti, mari si mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Niste cãrti au fost deschise. Si a fost deschisã o altã carte, care este cartea vietii. Si mortii au fost judecati dupã faptele lor, dupã cele ce erau scrise în cãrtile acelea.
13. Marea a dat înapoi pe mortii care erau în ea; Moartea si Locuinta mortilor au dat înapoi pe mortii care erau în ele. Fiecare a fost judecat dupã faptele lui.
14. Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
15. Oricine n-a fost gãsit scris în cartea vietii, a fost aruncat în iazul de foc.
Intradevar cei alesi vor trai vesnic iar cei ce l-au respins, negat sau inchinat cum au vrut ei vor avea parte de a doua moarte, cea vesnica, prin ardere (de aici si imaginea iadului). Cofuzia ta consta in negrea celei de a doua morti sau neintelegerea naturii primei morti.
"NEANICU explică:
draga danut! imi poti spune de ce atunci cind a inviat cristos de ce nu au inviat si altii.
Isua a inviat pe multi:Marcu 5, 39. A intrat înãuntru, si le-a zis: "Pentru ce faceti atâta zarvã, si pentru ce plângeti? Copila n-a murit, ci doarme."
40. Ei îsi bãteau joc de El. Atunci, dupã ce i-a scos afarã pe toti, a luat cu El pe tatãl copilei, pe mama ei, si pe cei ce-L însotiserã, si a intrat acolo unde zãcea copila. 41. A apucat-o de mânã, si i-a zis: "Talita cumi", care, tãlmãcit, înseamnã: "Fetito, scoalã-te, îti zic!" 42. Îndatã fetita s-a sculat, si a început sã umble, cãci era de doisprezece ani. Ei au rãmas încremeniti.
Ioan11, 11. Dupã aceste vorbe, le-a zis: "Lazãr, prietenul nostru, doarme: dar Mã duc sã-l trezesc din somn."
14. Atunci Isus le-a spus pe fatã: "Lazãr a murit."
43. Dupã ce a zis aceste vorbe, a strigat cu glas tare: "Lazãre, vino afarã!"
44. Si mortul a iesit cu mâinile si picioarele legate cu fâsii de pânzã, si cu fata înfãsuratã cu un stergar. Isus le-a zis: "Dezlegati-l, si lãsati-l sã meargã."
Dar si o data cu Jertfa Sa pe cruce au inviat destui care sa fie martori ai acestui Sacrificiu:"Matei 27, 50. Isus a strigat iarãsi cu glas tare, si si-a dat duhul.
51. Si îndatã perdeaua dinlãuntrul Templului s-a rupt în douã, de sus pânã jos, pãmântul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat,
52. mormintele s-au deschis si multe trupuri ale sfintilor care muriserã, au înviat.
53. Ei au iesit din morminte, dupã INVIEREA LUI, au intrat în sfânta cetate si s-au arãtat multora. "
Cititul este o activitate "josnica" pentru multi "intelepti" care isi expun neputintele prin diverse metode, de exemplu un limbaj vulgar si imbecil de scursura a prelungirii Ferentarilor sau Crangasilor.
are dreptate @fumaretul,cam asa înțeleg și eu chestia asta cu a doua moarte:pentru creștini omul este format din corp și suflet(bine,și voință,și sentimente,etc-astea nu mai știu unde intra). Deci exista o moarte a corpului-fizica, și una a sufletului păcătos(îndepărtat de Domnul)-puțin simbolica, zic eu.Pentru cei care se întorc spre Domnul în viata asta,nu exista practic decât o singura moarte, cea spirituala, cea pentru care s-a sacrificat Iisus(dacă citești mai departe ți se explica).
@NICU da,am senzația ca e ceva mai complicat:nu te supăra,dar te ajuta sa citești despre subiectul pe care îl discuți:nu au fost făcuți sfinți ( ) cei doi tâlhari,ci doar unul dintre ei.Cel care a certat pe celalalt spunând"Nu te temi tu de Dumnezeu, că ești în aceeași osândă? Şi noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău. (iar apoi)zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta."Tâlharul răstignit care se întoarce spre Dumnezeu, acceptându-și greșelile și rugându-l totuși sa îl ia cu el este "dragoste pentru dușmani", aplicata.Pentru ca vezi tu,scopul lui Iisus e sa ne mântuie pe toți,nu sa ne răzbune. Cine a mai înviat? noi credem ca atunci când Iisus a ajuns în iad, a "făcut curățenie "pe acolo, ca sa zic asa.Toți cei care se găseau pe acolo au fost iertați. Iisus a înviat, dar nu ca sa traiască pe Pământ.De ce te-ai aștepta ca cei pe care i-a înviat sa rămână pe aici?(rugăciunea adevărată e s t e cea a sufletului sincer în fata Domnului )
Sorry,eram obosita, cred, și nu am dus ideea până la capăt:""Tâlharul răstignit...este "dragoste pentru dușmani",aplicata,pentru ca ești chiar tu." chestia asta"ce e aia Tatăl nostru, pentru ce "din păcate, nu am înțeles-o. Dacă te referi la rugăciune, este rugăciunea mea preferata și cred ca se explica foarte bine ea însăși.
Dupa judecata de apoi nu va mai fi "rau" pe pamant. Lumea va fi dominata de armonie. - Marea lupta, E.G. White
Nu e nicio contrazicere. Cei din iad nu mor din nou, rămân acolo pentru eternitate. În plus, în iad nu sunt curve, ci doar FOSTE curve, care acum se prăjesc în ulei încins. Aşa că ia-ţi gândul de la prostii.
Fizic vom muri doar o data, fiindca mostenim efectul pacatului lui adam.sa nu mancati de acolo,ca negresit veti muri.dar este scris; sa nu va temeti de cel ce va poate omora trupul,ci temeti-va de cel ce va poate omora trupul si sufletul in focul cel vesnic. dupa judecata va fi moartea a doua, cea spirituala, cand fiecare va merge la stapanul ce a slujit in aceasta viata.din cauza ca nu ai citit decat un verset nu crezi tu.
hircioage, nimeni nu s-a prins
dear wales, este o contrazicere biblia toata,vrei sa discutam pe aceasta tema?
Ema, stiu ca esti o credincioasa,nu intrece masura,nu vreau sa ai cetatenie norvegiana
draga danut! imi poti spune de ce atunci cind a inviat cristos de ce nu au inviat si altii?
iar celor din morminturi, viata daruindu-le?
cui i se daruie acea falsitate de viata oameni buni? voi care sunteti legati la ochi, cind a inviat cristos, cine a mai inviat? puleaaaaaaaaaa! au fost ridicati in rang acei 2 talhari, ce dracu minte poti avea sa faci 2 criminali sefi de breasla la sfinti? cred in dumnezeu, dar in dumnezeul meu, imi fac rugaciunile sufletului meu, nu cele tiparnice, ca degeaba te dai cu curu si capul d epamint la matanii daca nu spui din suflet rugaciunea, ce e aia tatal nostru, pentru ce? imi cer mii de scuze crestinilor, nu m-am inspirat din nici-o publicatie ateista sau alte secte religioase, eu sunt Nicu!
O zi buna!
Dl Nicu crezi cumva in reincarnare? de te deranjeaza versetul Evrei 9:27.
Da, versetul ala spune clar ca NU exista reincarnare ciclica.
anonim_4396 întreabă: