E ca și cum un om s-ar așeza pe un cântar cu un alt om în spinare, de ce s-ar aștepta cineva ca acel cântar să arate mai puțin decât greutatea celor doi?
Dacă cel de deasupra îl trage de păr în sus pe cel de dedesubt ar trebui să arate cântarul mai puțin?
Cantarul va arata tot 50kg, dar pe jos va fi plin de apa, ai grija sa nu aluneci.
Nu se compenseaza nimic, apa in care stai va apasa pe cantar cu greutatea ei, plus a ta.
Si mie imi place cum arati, dar mai pune si tu un pic pe tine.
Ce semnificatie are noul look, fata de acel templu odios? Dupa o perioada de: z:o:m:s, se va intampla ceva important?
De unde stii ca in realitate cantarul simte greutatea suplimentara atât timp cât aceasta plutește la nivelul apei?
Atat timp cat forta arhimedica se opune greutatii sale nu ar trebui sa fie lipsit de orice fel de greutate?
"Ce semnificatie are noul look, fata de acel templu odios? "
Este o clepsidra pe fundal întunecat.
Acum 2 ore | Inferno explică (pentru Dorotheea21):
De unde stii ca in realitate cantarul simte greutatea suplimentara atât timp cât aceasta plutește la nivelul apei?
Daca plutesti, greutatea volumului de apa dislocuit este mai mare decat greutatea ta. Nu asa se echilibreaza greutatea aparenta cu greutatea reala, ca sa nu 'compenseze', si cantarul sa iti arate cresterea cu 50 de kilograme?
Daca nu, inseamna ca gresesc undeva, si asta este. Nu sunt inginera.
Stiu ce este o clepsidra, am intrebat daca are o semnificatie temporala anume.
Sau 'z:o:m:s' nu inseamna si pentru tine: zile, ore, minute, secunde?
Pf, nu stiu sa fiu dragut cu tine. Vrei sa ma scurtcircuitezi sau ce?
Raspunsul anterior era corect.
"Daca plutesti, greutatea volumului de apa dislocuit este mai mare decat greutatea ta. "
Daca e asa atunci inseamna ca te ridici la suprafata.
Daca vrei sa plutesti constant greutatea volumului dislocuit trebuie sa fie egala cu greutatea ta.
Ce semnificatie are faptul ca iti tii mana ca si cand ai fi timida si vulnerabila desi clar nu esti genul?
In primul rand, te rog fa diferenta dintre "masa" si "greutate".
Dupa calculele mele, masa va ramane a rezervorului plin cu apa. De ce? Este simplu. Atata timp cat greutatea ta G cu care esti atras de pamant este mai mica decat forta arhimedica F, greutatea sustinuta de rezervorul tau cu apa nu va afecta masa totala. Sper ca ai inteles ce am zis.
Corect ar fi sa spunem kilograme forta. Nu vreau sa masor greutatea in Newtoni si sa induc lumea in eroare.
"Atata timp cat greutatea ta G cu care esti atras de pamant este mai mica decat forta arhimedica F, greutatea sustinuta de rezervorul tau cu apa nu va afecta masa totala."
Primo, intrebarea era legata de ce anume va indica acel cantar dupa asezarea greutatii. Nu vad legatura dintre raspunsul tau si intrebare.
Secundo, nu este clar la ce te referi cand spui ca greutatea (o forta) "afecteaza" masa. Cum poate o forta sa modifice masa unui corp? In contextul de fata ma refer.
Tertio, nu stiu la ce "masa totala" te referi. Te referi la masa totala a apei? Daca da, atunci evident ca aceasta v-a ramane constanta indiferent daca greutea corpului are valori mai mici sau mai mari decat forta arhimedica. Cantitatea de apa ramane neschimbata.
Tu confunzi termenul de masa cu cel de greutate.
Pe pamant, asupra ta actioneaza gravitatia si asta nu se schimba cand te pui pe cantar. Deci tu tot timpul apesi pamantul cu o forta = G *. Daca cantarul iti afiseaza in kg, atunci inseamna ca este calibrat si iti afiseaza masa deci o inmultesti cu 9.8 m/s^2 ca sa aflii Forta (greutatea). Daca cantarul iti afiseaza in Newtoni sau pounds, atunci nu este calibrat, deci iti afiseaza forta cu care apesi pe el (greutatea) si prin urmare trebuie sa imparti cu 9.8 m/s^2 ca sa aflii masa.
La obiectul de studiu numit Fizică, elevii din România studiază ‘masa unui corp’. Această mărime fizică este asociată proprietăţii de inerţie a unui corp. Cu cât inerţia unui corp este mai mare, cu atât masa acelui corp este mai mare. Unitatea de măsură pentru masă în SI este kilogramul. Tot la acel curs de fizică se spune că măsurarea masei unui corp se face cu ajutorul unei balanţe (cântar) şi a maselor marcate. La cursul de Matematică, se învaţă, în România, că a masura ceva înseamnă a afla de câte ori se cuprinde o anumită unitate de masură în acel ‘ceva’ (lungime, arie, volum, masă etc.). Cu alte cuvinte, cântarul compară, din punct de vedere al masei, un corp cu un etalon.
La fizica, se studiază că masa unui corp este constantă, iar greutatea depinde de latitudine şi altitudine. Unitatea de masură pentru greutate este newtonul (N), greutatea fiind marimea fizică asociată fenomenului atracţiei gravitaţionale exercitată de Pământ asupra unui corp. Instrumentul de măsură pentru greutate este dinamometrul. Concluzie: un cântar măsoară masa unui corp (varianta de studiu propusă de programele şcolare din România).
"Concluzie: un cântar măsoară masa unui corp"
Atata polologhie ca sa tragi concluzia gresita?
Un cantar obisnuit masoara greutatea, greutatea fiind o forta.
Singura diferenta este ca nu o masoara in Newtoni, ci in Kilograme forta.
"Un cantar obisnuit masoara greutatea"
Gresit. Un cantar masoara masa in kilograme, deci cantarul va arata masa celor 2 corpuri.
Btw, aia din poza sigur nu e Dorotheea21
Mai cercetează.
Cantarul măsoară forță cu care un corp apasă asupra lui, nu masa.
Încearcă tu sa te cântărești pe luna, sau in spațiu, că în mod cert ai să obții valori diferite ale "masei". Asta deoarece cantarul nu măsoară masa.
Mai cerceteaza tu, sa vezi cat vei fi de contrazis.