| TamplaruAnisoara a întrebat:

"Singura armă a omului este Rațiunea" Adrian Sonca Sunteți de acord?

9 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Întreab-o pe Marie Curie daca dincolo de mintea isteață nu ar fi avut și o perseverenta de invidiat, ce ar fi realizat... Și atunci vei avea răspunsul.
Nu, singura rațiunea nu e suficientă. E o armă, dar ca o pușcă fara gloanțe. Fara alte trăsături de caracter, nu face mare lucru. Cine știe cate minti ilustre se pierd din cauza lipsei de caracter.

| TamplaruAnisoara explică (pentru cristi202):

Rațiunea are că antonima nebunia. Iar că sinonime mintea și caracterul.

| cristi202 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Mintea, da, nu și caracterul. Tocmai de aceea am adus-o in discuție pe Marie Curie. Femeia aia daca nu avea o perseverenta și tenacitate ieșită din comun, nu ar fi ajuns unde a ajuns. Ca sa înțelegi, aduc în discuție doar un aspect din viața ei: prin miinile ei au trecut tone de minereu, pentru a izola radiul, substanța ce a descoperit-o. Asta înseamnă o muncă colosala. Munca de jos. Putini ar fi fost în stare să o facă.
Degeaba ai minte, daca nu ai caracter. Eu am minte. Puteam sa ajung ceva la viața mea. Dar am fost delăsător in școala. Toată mintea mea a fost degeaba, atîta timp cît nu am vrut sa învăț.

| RAY a răspuns:

Rațiunea nu este o arma este ceea ce ar trebui des folosit, dar rațiunea trebuie sa fie confirmata de dovezi empirice

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu

| IceRope a răspuns:

Nu. Este doar una dintre arme.

| EliLeli a răspuns:

Iti dai seama ca nu este o arma, nu? Si nici nu ar trebui perceputa asa vreodata. Inafara de asta, cati oameni vezi tu care chiar isi folosesc ratiunea?

| pombar a răspuns:

Cea mai puternica arma a omului este sfidarea

| manuemanoil a răspuns:

Este o afirmație cu care sunt de acord într-o anumită măsură. Rațiunea poate fi o armă puternică pentru om, deoarece ne permite să luăm decizii bune și să rezolvăm probleme de manieră logică și eficientă. Totuși, trebuie să recunoaștem că rațiunea nu este singura armă a omului și că emoțiile și relațiile interumane pot avea, de asemenea, o mare influență asupra modului în care ne comportăm și luăm decizii.