Întreab-o pe Marie Curie daca dincolo de mintea isteață nu ar fi avut și o perseverenta de invidiat, ce ar fi realizat... Și atunci vei avea răspunsul.
Nu, singura rațiunea nu e suficientă. E o armă, dar ca o pușcă fara gloanțe. Fara alte trăsături de caracter, nu face mare lucru. Cine știe cate minti ilustre se pierd din cauza lipsei de caracter.
Rațiunea are că antonima nebunia. Iar că sinonime mintea și caracterul.
Mintea, da, nu și caracterul. Tocmai de aceea am adus-o in discuție pe Marie Curie. Femeia aia daca nu avea o perseverenta și tenacitate ieșită din comun, nu ar fi ajuns unde a ajuns. Ca sa înțelegi, aduc în discuție doar un aspect din viața ei: prin miinile ei au trecut tone de minereu, pentru a izola radiul, substanța ce a descoperit-o. Asta înseamnă o muncă colosala. Munca de jos. Putini ar fi fost în stare să o facă.
Degeaba ai minte, daca nu ai caracter. Eu am minte. Puteam sa ajung ceva la viața mea. Dar am fost delăsător in școala. Toată mintea mea a fost degeaba, atîta timp cît nu am vrut sa învăț.
Rațiunea nu este o arma este ceea ce ar trebui des folosit, dar rațiunea trebuie sa fie confirmata de dovezi empirice
Iti dai seama ca nu este o arma, nu? Si nici nu ar trebui perceputa asa vreodata. Inafara de asta, cati oameni vezi tu care chiar isi folosesc ratiunea?
Este o afirmație cu care sunt de acord într-o anumită măsură. Rațiunea poate fi o armă puternică pentru om, deoarece ne permite să luăm decizii bune și să rezolvăm probleme de manieră logică și eficientă. Totuși, trebuie să recunoaștem că rațiunea nu este singura armă a omului și că emoțiile și relațiile interumane pot avea, de asemenea, o mare influență asupra modului în care ne comportăm și luăm decizii.
ChristinaO întreabă:
xFaith întreabă:
SamsungElectronics întreabă: