| RAY a întrebat:

Sinteza proteinelor vine din alimentatie?

Studiile au aratat ca atunci cand sunt urmate diete bogate in calorii, majoritatea greutatii acumulate (65%) este grasime, 15% este lichid intracelular, si ce ramane sunt muschi. Se pare ca 25% din cresterea musculara vine din sinteza proteinelor, restul vine din proliferarea celulelor satelit aflate pe tesutul muscular.

55 răspunsuri:
| MedionTcO a răspuns:

Si crezi ca proliferarea celulelor satelit, nu s-a format tot cu ajutorul alimentelor? Logic ca sinteza proteinelor vine din alimentatie.

| RAY explică (pentru MedionTcO):

Nu am inteles eu prea bine asa e, Adaugarea de tesut adipos datorita cantitatilor mari de mancare ingerate, duce la catabolism, si la unele dereglari hormonale care promoveaza catabolismul de ce?

Atunci a consuma mai multe proteine este o solutie sau indiferent de cate proteine bagi in tine tot 25% va fi?

| MedionTcO a răspuns (pentru RAY):

Raspund prima data la prima intrebarebig grine ce? Suprasoliciti corpul.
Daca consumi proteine in cantitati mari, excesive chiar, iti afectezi corpul, organele lui mai exact, precum rinichiul. Un consum excesiv de protein forţează eliberarea calciului din oase, pentru că aciditatea crescută, provocată de digestia şi absorbţia proteinelor.

Pe rand e tot timp, eu credeam ca daca manci mult nu se va arde masa musculara decat daca manci putin

Nu neaparat, tu crezi ca sportivii mananca putin? Trebuie sa stii ce sa mananci, nu sa flamanzesti.

Categoric manca mult, dar si ard, gandeste-te la simona halep cate calorii arde ea pe meci

Pai tocmai de asta mananca mult. Isi permit sa manance deoarece ard apoi calorii in cantitati mari.

| AndreiWeisz a răspuns:

Vai de zilele mele ce citesc aici laughing Celule satelit aflate pe tesutul muscular? Care sunt alea ma intreb laughing Celule satelit exista in sistemul nervos eventual, muschii nu au "celule satelit". Lichidul intracelular nu se modifica in functie de cate calorii mananci, alta prostie. Daca mananci sare cu kila eventual il poti modifica sau daca te deshidratezi in ultimul hal, altfel nu are nicio relevanta. Exista un metabolism bazal al fiecaruia dintre noi, un numar de calorii necesare doar pentru ca organismul sa functioneze IN REPAUS, fara a face nimic, procesele fiziologice de asemnea consuma energie. Asta e, in medie, in jur de 1400 kcal pe la femei si vreo 2000 kcal pe la barbati, cu variatiile personale, desigur. Daca tu ai o alimentatie hipercalorica, conteaz ce introduci in plus. Daca sunt lipide, da, ele vor fi acumulate sub forma de tesut adipos. Proteinele nu devin grasime oricat ai vrea, organismul isi ia cat are nevoie, restul va fi eliminat sub diferite forme. Glucidele in plus vor fi stocate ca glicogen in muschi si ficat, iar daca si aceste depozite sunt depasite, atunci se acumuleaza ca tesut adipos.
Sinteza proteinelor e o alta poveste, nici nu prea are legatura cu muschii. Ceea bagi tu proteine "pentru muschi" la sala, sunt in general proteine deja facute, nu se mai sintetizeaza nimic. Sinteza de proteine din organism are loc la nivel celular si doar asa functioneaza organismul, prin intermediul proteinelor. Orice proces din organism care implica stimulari, inhibari ale unei functii sau controlul acestora se face prin proteine. Aceste proteine se sintetizeaza din aminoacizi. Exista aminoacizi esentiali, pe care organismul nu ii poate sintetiza, ce vin strict din alimentatie si aminoacizi ne-esentiali pe care organismul ii poate sintetiza oricum, daca nu sunt introdusi prin alimentatie. Deci sinteza de proteine din organism nu prea are multa treaba cu slabitul si ingrasatul, e un proces care sta la baza functionarii organismului, proteinele sunt "mesagerii" in corp.

| RAY explică (pentru AndreiWeisz):

Pana la urma avem nevoie de suplimente de proteine sau nu? arderea masei musculare este posibilia daca bag multe calorii? eu stiam ca la infometare se arde masa musculara

| AndreiWeisz a răspuns (pentru RAY):

Cum sa se arda masa musculara daca bagi multe calorii? laughing care ar fi logica? Masa musculara nu prea se arde, e foarte greu sa faci asta. Prin infometare, corpul recurge la rezervele de tesut adipos, protejeaza pe cat posibil rezervele de proteine si prin urmare, muschii. In caz de infometare severa (inanitie) da, corpul va consuma si din rezervele de proteine, deci si din muschi. Dar nu vad de ce ar vrea sa faca cineva asa ceva.

Tu crezi ca daca consumi 3000 de calorii din carne pe zi nu te vei ingrasa?

Putin probabil. Fiind baiat, probabil metabolismul tau bazal e pe la 2000 de kcal deja, 1800 daca esti mai slabut. Plus efortul fizic si intelectual pe care il mai depui, ajungi pe la 2500-2600 lejer pe zi. 3000 de kcal doar din carne e foarte ok, nu te ingrasi.

Fi serios pai ce se intampla cu caloriile? unde dispar? daca persoana aia are un metabolism de 1500 de calorii ce intampla cu restul de 1500?

Vorbim de tine, esti baiat, doar daca ai 1, 60 si 50 de kg poti sa ai un metabolism bazal de 1500 de kcal. Ai lejer inspre 1800, calorii ce se consuma dupa cum ti-am zis, pentru intretinerea functiilor vitale. Asta e daca nu faci nimic efectiv 24 de ore. Se consuma calorii si pentru activitati fizice si intelectuale, deci ajungi lejer la peste 2000 kcal. Daca faci sport zilnic, ajungi la mai mult de atat.

Si restul de 1000 de calorii ce se intampla cu ele? nu se metaboliseaza ca grasimi de fapt

Nu sunt 1000, tu iei totul la limita inferioara. Sunt sa zicem vreo 300-400 kcal. Avand in vedere ca sunt foarte multe proteine in carnea de pui, probabil ca in primul rand vor avea efect pe tesutul muscular si lipidele ca tesut adipos daca necesitatile au fost satisfacute. Restul de proteine ce raman, vor fi eliminate.

Proteinele sunt eliminate, de ce ar elimina organismul uman proteinele si nu lear converti in grasimi? la carnivore cum e organismul lor elimina toate proteinele? daca nu faci sport de ce organismul ar face masa musculara nu are sens, 2 in usa dieta lor este bogata in proteine dar rata obezitati este mare pai de ce nu sunt slabi?

Mama ce le confunzi...E simplu, incearca sa intelegi. Proteinele, iti repet, nu inseamna doar masa musculara. Marea parte a proteinelor din corp nu au treaba cu muschii, au functii de mesageri intra- si intercelulari. Corpul are niste necesitati proteice DOAR pentru a sustine aceste functii + pentru sustinerea masei musculare. Muschii nu ii folosesti doar la sala, ii folosesti in absolut orice miscare. Cand mergi, cand mananci, chiar si cand respiri. Prin urmare, corpul isi va lua cat care nevoie din proteine (in general, sa stii ca nu prea saturam niciunul dintre noi corpul in proteine prin alimentatie). Daca ai reusit sa faci asta, sa il saturi, proteinele in plus vor fi eliminate sub diferite forme. Proteinele nu au si functie de protectie ca lipidele, care se depoziteaza ca tesut adipos. Nici ca glucidele, fara de care neuronii sau eritrocitele nu ar putea functiona si ai muri in scurt timp. La carnivore e la fel, sunt tot mamifere. Carnea nu e doar proteina, apropo, o alta chestie. Daca nu faci sport, corpul nu "face" masa musculura, o intretine pentru activitatile de zi cu zi. Se consuma calorii mergand, respirand, absolut orice activitate consuma calorii, implica un efort. Americanii nu au o dieta bogata in proteine, nu stiu de unde ai scos-o pe asta. Americanii baga fast food la greu care da, contine si proteine, pe langa o tona de lipide, de aditivi, de potentiatori de gust etc. Ca sa nu mai zic de glucide, la ei pana si apa are ceva arome dulci, apa simpla cam greu gasesti. Nu mananca toata ziua piept de pui la gratar si sunt obezi.

Repet proteinele ingrasa sau nu? de ce ar elimina organismul proteinele? americani consuma multa carne si sunt obezi, hai sa vedem de china astia au fost slabi pana a venit moda fast food la ei, romanii consumau mai putina carne inainte de 89 ia vezi cati bonavi erau, aici nu-i vorba ca carnea e rea si ca totul inseamna calorii si se depune ca grasimii daca mancam prea mult, daca eu consum 1500 de calorii pe zi si manc 3000 indiferent de macronutrient ma voi ingrasa singurul adevar e ca proteinele tin de foame, cu ele nu scade masa musculara si ca ele prin converie se ard mai mult decat alti macronutrienti, adica pana in 25% pierzi prin metabolizare depinde de ce manci

Vietnam 0.5% rata obezitatii 70% carbo
Laos 1.2% 76%
Madagascar 2.1 78%
Indonezia 2.4% 73%
China 2.9% 61%
Japonia 3.1% 58%
Corea de Sud 3.2% 63%
Statele Unite 33.9% 49%
Arabia Saudita 35.6% 64%
Egipt 30.3% 73%

Omule ma doare capul, tu nu vrei sa intelegi ce iti spun laughing Carnea nu inseamna doar proteine. Americanii nu mananca carne, mananca carne cu o tona de paine, sosuri pline de chimicale, branze topite, chestii semi-preparate. Carnea plina de aditivi si conservanti nu e totuna cu carnea de casa, nu are aceleasi valori nutritive. Proteinele nu se ard! Nu vrei sa intelegi de nicio culoare laughing Se ard glucidele in primul rand, dupa rezervele de tesut adipos si abia la final proteinele, in inanitie, adica cand deja esti cu adevarat subnutrit, ceva ce vezi pe la copiii din Africa si alte tari extrem de sarace. Proteinele nu ingrasa, repet. Sunt student la medicina, stiu ce iti zic, nu mai corela procentul de persoane obeze cu consumul de carne, nu are legatura. Poti sa fii vegetarian si sa fii obez.

Normal ca poti fi vegetarian si obez, indiferent de ceea ce manci poti fi obez daca ai o dieta bogata in acel macronutrient dar in tariile unde se manca multi carbo populatia este mai sanatoasa dupa cum vezi in acel grafic, vreau sasi spun ca proteinele se convertesc in grasimi nu se elimina nu ar avea sens

Cum sa nu se arda? daca bag un snitel acum de 200 de calorii organismul nu va arde enrgia aia, repet la carnivore cum e? de ce ursi care au o dieta bogata in proteine au multa grasime inainte de hibernare?

Snitelul ti se pare ca e proteina pura? laughing Il bagi prin pesmet si ou. Eu iti explic ca rezervele de proteine nu se ard, sunt ultimele care ajung sa fie arse. Ursii hiberneaza datorita depozitelor de grasime, nu de proteine.

Desi animalele carnivore nu au depozitate grasimii? ursi manca multa carne organismul lor o depoziteaza ca grasime

Proteinele nu sunt grasime, m-am saturat sa iti zic laughing e biochimie de baza, o faci si in liceu.

Am spus eu asa ceva? eu am spus ca proteinele se convertesc in grasime daca manci prea multa, cum naiba proteinele sa fie grasime

http://www.scientia.ro/......lorie.html

http://www.diabetesforecast.org/......-fats.html

Proteins in food are broken down into pieces (called amino acids) that are then used to build new proteins with specific functions, such as catalyzing chemical reactions, facilitating communication between different cells, or transporting biological molecules from here to there. When there is a shortage of fats or carbohydrates, proteins can also yield energy.

Unde zice acolo ca se convertesc in grasime? Zice ceea ce iti zic de 15 minute, elibereaza energie atunci cand nu mai sunt glucide si grasimi pe care le poti folosi (inanitie se cheama). Citeste ceea ce iti scriu, incearca sa intelegi laughing Ai citit ceva pe undeva si nu e corect, asta e tot. Nu o mai sustine una si buna.

Da prima oara se folosesc ca energie asta aam spus si eu dar daca manci prea multe se convetesc in grasimi https://ketoschool.com/the-science-behind-fat-metabolism-60f7a3f678d0