| GolopențaAdrian a întrebat:

Solul câți litri de apă poate să absoarbă pană ajunge la saturație?

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pamantul ar fi capabil sa absoarbe intreaga cantitate de apa de pe planeta noastra si tot ar mai ramane loc, ar ramane nesaturat.

| GolopențaAdrian explică (pentru Bula):

Daca e asa atunci de ce se fac inundatii?

| Salontanul a răspuns (pentru GolopențaAdrian):

Simplu: cantitati de apa mari, in scurt timp pe suprafata mica produc inundatii. Altfel, sunt suprafete imense unde n-a mai ploat de ani de zile si care ar fgi in stare sa absoarba cantitati uriase de apa.

| GolopențaAdrian explică (pentru Salontanul):

Adevarat!

| Bula a răspuns (pentru GolopențaAdrian):

Inundatii se fac atunci cand solul nu este capabil sa absoarbe intreaga cantitate (locala) de apa, care ramane- si se deplaseaza in alta parte pe suprafata solului.
Pana la urma, apa orise va absorbi in pamant, ori se va evapora in atmosfera.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Depinde cât este de uscat, cât este de permeabil.

| GolopențaAdrian explică (pentru sadrian46):

Da si pana la urma se satura si se face inundatie

| Dismally a răspuns:

Nu ai cum sa calculezi asa ceva, conteaza si cat de uscat este si tipul solului: nisipos, argilos etc.

| 54kuv a răspuns:

Sunt departe de a fi geolog dar din cate stiu sunt mai multe tipuri de sol si fiecare are proprieteti diferite.
e ca si cum ai spune... in cat timp poti invata o strofa de 4 randuri? (insa nu specifici daca intrebarea o pui intr-un bar la sat, intr-o sclasa de olimpici, la o universitate sau intr-o gara)

| GolopențaAdrian explică (pentru 54kuv):

Ma refer in general la precipitatii

| 54kuv a răspuns (pentru GolopențaAdrian):

Din pacate nu-ti pot da un raspuns. pot scpune doar, ceea ce probabil stii si tu ca e o diferenta intre nisip si cernoziom, sol drept sau panta. sSi cam atat.
Nu vreau sa par mai priceput decat sunt iar in domeniu asta am citit cate ceva acum ceva ani in urma insa nu de ajuns sa raspund mai specific.
Imi pare rau ca nu pot ajuta