Pământul se învârte în jurul Soarelui. La fel şi Plimbărescu, că tot are chef de plimbări.
Soarele nu se misca planeta se invarte si in jurul soarelui si in jurul ei sa zic asa adica sti tu in jurul axului
Pamantul nu se invarte in jurul soarleui ci traverseaza o traictori circulara pe orbita in forma unui cerc ce inconjoara soarele.de asemenea, se roteste timp de 24 h in jurul sau.
Vrei sa te convingi ca sondajul, care spune ca 40% din romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului, este adevarat? Eu as crede fara a mai verifica.
Pamantul se invarte in jurul Soarelui si Soarele sta pe loc am zis sa raspund si eu app cati ani ai tu?
Acelasi raspuns ca toate de pana acum si din partea mea, dar uite o curiozitate ce reiese din sondajul tau:
In afara de Cretaker, el e sarcastic, 100% dintre romani sustin ca pamantul se invarte in jurul soarelui si tot 100% dintre romani nu mai au incredere nici macar in ceea ce vad, cu ochii lor, zi de zi, de cand s-au nascut. Caci, desi cu totii sustinem ca pamantul se invarte in jurul soarelui, in fiecare dimineata vedem soarele miscandu-se de la est la vest.
Chestia asta trebuia intrebata pe strada ca pe aici majoritatea sunt intelectuali, pe la tara pe undeva
Nu mai credeti mincinile stiintifice. Soarele se invarte in jurul pamantului conform Bibliei si biblia este cuvantul lui Dumnezeu. Va indoiti de cuvantul lui Dumnezeu?
În astronomie, heliocentrismul este teoria că Soarele este centrul sistemului solar.
În istorie, heliocentrismul s-a opus geocentrismului, teorie ce punea Pământul în centrul universului. Distincția între Sistemul Solar și Univers nu a devenit clară decât în perioada modernă, dar este importantă în ce privește controversa între cosmologie și religie). Grecul Aristarh din Samos, în secolul al III-lea î. e. n., a fost primul care a sugerat că Pământul se rotește în jurul Soarelui care stă fix. Abia 1800 de ani mai târziu însă, în secolul al XVI-lea, preotul, matematicianul și astronomul Nicolaus Copernic a prezentat un model matematic complet al unui sistem heliocentric, mai târziu extins și perfecționat de Johannes Kepler.
Dezvoltarea heliocentrismului
Pentru oricine privește cerul, pare clar că Pământul stă pe loc și toate celelalte se rotesc în jurul acestuia o dată pe zi. Observând mișcările corpurilor cerești o perioadă de timp mai îndelungată, acestea apar în toată complexitatea lor. Mișcarea soarelui este mai lentă într-o anume perioadă a anului; planetele au mișcări similare, dar uneori pare că ele se întorc din drum și se mișcă în sens opus o vreme. Pe măsură ce aceste mișcări au fost mai bine înțelese, a fost nevoie de descrieri din ce în ce mai elaborate ale acestora, dintre care cea mai cunoscută o reprezintă sistemul ptolemeic, formulat în secolul al II-lea, și care, deși astăzi este considerat incorect, calculează pozițiile corecte ale planetelor cu un grad moderat de precizie, deși cerința lui Ptolemeu ca toate epiciclurile să nu fie excentrice cauzează probleme inutile pentru mișcările lui Marte și, mai ales, ale lui Mercur. Ptolemeu însuși, în lucrarea sa Almagest arată că orice model pentru descrierea mișcării planetelor este doar o unealtă matematică, și că, de vreme ce nu există o modalitate de a ști care este modelul adevărat, ar trebui folosit cel mai simplu model care calculează numerele corecte.
Discuții filozofice
Argumentele filozofice ale heliocentrismului implică afirmații generale că Soarele se află în centrul universului sau că unele planete, sau chiar toate, se rotesc în jurul Soarelui, cu argumente ce susțin aceste afirmații. Aceste idei pot fi găsite într-o serie de texte sanscrite, grecești, arăbești și latine. Puține dintre aceste surse, însă, au dezvoltat tehnici de calcul al unor consecințe observaționale ale ideilor heliocentrice pe care le propuneau.
M-ai dat gata cu intelectualismul. Arunca un ochi la categoria "Dragoste si sex" de exemplu, sa vezi explozii de inteligenta.
Aici e usor sa cauti pe Google inainte de a raspunde, dar stai la poarta unei universitati si intreaba, sa vedem cati stiu asta?
Am auzit si eu de sondajul acesta, si ma gindeam sa pun intrebarea aici. Interesant e ca aici nu prea e conform cu ce zicea acel sondaj. Insa cred totusi ca e adevarat ce zicea, intr-o tara in care, pe cind eram in ultimii ani de liceu, 90% din clasa mea nu stia tabla inmultirii! Oare era un caz singular? Nu as crede.
Ce raspuns as putea sa dau, dupa majoritatea care spune ca Pamantul se invarteste in jurul Soarelui, dupa anonimul care-mi zice clar, cu citate, ca e plat si - se stie!- orice tava, aruncata dupa cineva, se invarteste, dupa Bent care pare ca isi cauta un punct de sprijin fiindca e treaba miscatoare cu planetele si dupa ce Parintele(cum sa nu-i asculti vorba, ca-i adevarata?!?)incearca sa faca "Sa fie lumina!"?
In timp ce sapam la buncar/piscina/gaura neagra sau ce era...imi mai aruncam cate un ochi pe tup si acum, decretez:
Oamenii se invart in jurul funditelor si nu Soarele in jurul Pamantului!
Clar!
Mda. Chiar daca nu suntem un popor atat de inteligent, bine macar ca suntem amuzanti. I love you românule. A, oare de ce ii zice sistem solar? Ca e pamantul biblic plat? Sau ca e cerul "priponit"? Bine ca in noaptea de Înviere nu se zice... Veniti de va luminati! Sau asta e rau?
Invers, Pamantul se invarte in jurul soarelui.Mai vrem sa se invarte si soarele pentru noi, prea multe vrem, nu meritam)
Noi vedem ca soarele se invarte in jurul pamantului dar cum omul este in general o fiinta "sucita" este clar ca totul este pe dos. :
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: