| Kosuchin a întrebat:

Spuneti-mi, cum v-ati imagina viata alaturi de un partener necredincios (ateu, agnostic, etc et )? Plictisitoare, distractiva, monotona,? Dar alaturi de un partener credincios (crestin, evreu, pentecostal, etc etc. ). Faceti exercitiul asta de imaginatie pentru mine =D, nu sariti cu raspunsuri :" eu nu o sa fiu niciodata cu un... ";

Aaah, si argumentati

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi-a taiat @ema cheful de a scrie ceva frumos>:p
Nu am nimic impotriva daca partenera e o persoana care mai da pe la biserica. Avem o problema cand eu vreau sa-mi fac sushi cu orez si somon, iar ea imi tranteste biblia in fata si imi baga citate despre insemnatatea sarpelui.Ma intereseaza sa nu fie bigota, idioata, stupida, narcisista, ipocrita, schizofrenica, alintata crescuta in cusca, in rest poate sa se inchine seara inainte de sex si la capul de stiuca din perete. Poate sa vina si cu ochii vineti de la aghiasma, nici eu nu vreau intrebari cand vin cu arcada sparta de la box, eu ma vad intr-o relatie echitabila unde ateul si crestinul pot petrece clipe minunate.
Ce ne-am mai fi distrat ema daca nu erai maritata day dreaming

28 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Un crestin autentic nu poate sa taca cand este vorba despre credinta lui.Nu cred ca ar putea fi fericiti impreuna, fiecare mergand pe alt drum.Cred ca trebuie sa aiba aceleasi prioritati, aceleasi valori ca sa fie cu adevarat fericiti.2 Corinteni 6:14,, Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi.Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul?,,

| EmaS a răspuns:

@Fanaticdupatine
Nu ma refeream la sotul ateu,ci la ea ca si crestina.Din punctul lui de vedere cred ca nu ar prea avea de ce sa se planga ar avea langa el o femeie cinstita, gospodina, de casa cu frica de Dumnezeu.Ma refeream la ea ca poate ea doreste sa mearga la Biserica si tu la un club sau la discoteca.Si de aici ar incepe neintelegerile.Cred ca este mai bine cand doresc sa mearga impreuna in acelasi loc.Sau tu ai fi dispus sa o insotesti la Biserica?

| EmaS a răspuns:

@Fanaticdupatine
Un crestin adevarat nu are relatii in afara casatoriei.

Apache
| Apache a răspuns:

...chiar NU mi-ar pasa daca respectiva persoana ar fi credincioasa sau atee! ...ma inteleg cu ea? asta e tot ce conteaza!

| ramona30 a răspuns:

La mine a fost simplu ca sotul e la fel (ateu). Am scapat de cateva griji, fara cununie religioasa, fara botez la copil. Dar in afara de cele doua evenimente majore chiar nu are importanta intr-o relatie culoarea religioasa.

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Ştii, asta chiar nu ar conta deloc. Dai o importanţă mult prea mare acestui lucru. Unul din cei mai buni prieteni ai mei este ateu şi chiar niciodată nu m-am gândit la el din punctul ăsta de vedere. La fel cum nu te vei gândi din punctul de vedere al religiei nici despre persoana iubită. Nu cred că credinţa în ceva influenţează atât de tare caracterul.

| Dmonik a răspuns:

Sa stii ca-i bun exercitiul asta! Acum e tardiv, dar cred ca daca aveam si eu un mic habotnic acasa, respecta cu strictete litera cartii si ma scutea de o gramada de lucruri pe care le fac cu mare neplacere...
Cat timp liber sa ies cu fetele la cafea as fi avut, in timp ce el era plecat la slujba...cata coliva as fi mancat duminica, cand el s-ar fi intors de la biserica...
Imi dau lacrimile de ciuda, de ce naiba nu m-am maritat cu un popa?

| Dmonik a răspuns:

Acum, nu pot sa-mi imaginez cum e sa fii casatorita cu un necredincios, cum ai spus tu, fiindca eu chiar sunt casatorita cu un plictisit de credinta crestin-ortodoxa. Si tu ce vrei? Sa afli detalii picante din casnicia mea? tongue Pas!

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Cred ca este o viata ca a oricarui cuplu, sotul unei prietene nu crede in Dumnezeu si au o relatie cat se poate de ok, ea nu incerca sa il convinga sa creada si el nu incearca sa o convinga sa nu mai creada. Deci nu cred ca poate fi asa de rau...doar ca sunt de evitat discutiile pe subiect.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

N-am nici o treaba, ma adaptez oricarei situatii big grin
Ateii sunt si ei oameni, se distreaza, iubesc, asculta muzica...mai beau un pahar de vin cu mine laughing
De cele mai multe ori, ei se distreaza mai mult decat credinciosii, pentru ca nu au restrictii, de nici un fel!
Daca ar fi credincios, ar conta destul de mult cum isi manifesta credinta! ( unii sunt chiar exagerati )... oricum ar merge singurel la Biserica si ar tine singurel toate posturile de peste an big grin

| AndrogynBeauty a răspuns:

Chiar dacă nu pun botu' la nicio religie, asta nu înseamnă că nu cred în existenţa unui Dummezeu. Doar că n-are nicio legătură cu personajele descrise în scrierile teologice, ci mi-l imaginez ca pe o forţă, o energie care a creat Universul, poate a fost acel declanşator al Big Bang-ului. Din această perspectivă, dacă partenera mea ar fi ultra-religioasă cred că ar ieşi scântei, pentru că nu-mi plac oamenii uşor de prostit. De fapt, nu cred că aş putea duce prea departe o relaţie cu o persoană care îşi dedică timp maimuţărelilor (după mine, no offence) dogmatice.
Dacă, să zicem, ar fi doar puţin credincioasă, adică n-ar merge la biserică, n-ar spune rugăciuni şi mai ştiu eu ce, dar ar crede într-o poveste religioasă, atunci cred că aş încerca să-i deschid ochii, arătându-i inadvertenţele religiei sale şi interesele mercantile care contribuie la menţinerea şi progaparea ei. Bănuiesc că într-un final aş reuşi s-o fac să înţeleagă că, chiar dacă există un Dumnezeu, acesta n-are legătură cu vreo scriere sau vreo practică religioasă.

| DorelSudoru a răspuns:

Conteaza religia?

| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

Păi, dacă ne potrivim la caracter şi ne plac aceleaşi lucruri, nu văd de ce nu am convieţui în armonie doar pentru că este ateu, agnostic ş.a.m.d/creştin, evreu ş.a.m.d. Mă rog, atât timp cât nu încearcă să-mi argumenteze motive legate de religie şi atât timp cât nu încearcă să mă converteze la religia lui.
Sunt o femeie liberă şi încăpăţânată şi tind să cred că am dreptul să-mi aleg credinţa şi să-mi aleg modul de viaţă în care vreau să trăiesc.
Deci, atât timp cât nu începem cu discuţii legate de acest subiect, vom putea trăi ok.
Oricum, cine dracu' se mai gândeşte la religie? =/
Probabil vom avea alte lucruri cu care să ne ocupăm timpul laughing

| carpediem a răspuns:

Nu e nevoie sa-mi imaginez. Nu fac nici un exercitiu pentru tine. Crezi ca sunt vreun zombi sa fac ceva pentru tine. Alaturi de un etc, etc e o viata reala, cu urcusuri si coborasuri. Ce sa argumentez? Fa tu un efort de imaginatie(pentru tine) si imagineaza-ti. Nu stiu ce am azi. Sunt incisiv.

| Andrei7520152 a răspuns:

Am o amica apropiata care e profund religioasa. Ne intelegem bine, vorbim despre cam orice (mai putin probleme religioase). E o persoana placuta. ca si prieteni suntem ok. sincer, nu prea cred ca as vrea mult, pentru ca stiu ca totul s'ar duce naibii

| caractere a răspuns:

@carpediem esti nef*tut?

| GyeBaek a răspuns:

Interesanta,oricum eu o sai respect religia(oricare ar fi ea)dar totusias incerca sa o aduc la religia mea.

| Măcrin a răspuns:

Distractivă!
eu vreau o fată cât mai desfrânată, destrăbălată, noncomformistă...
cu una credincioasă ce aş face? dragoste pe intuneric?

| muzicalBoX a răspuns:

Cred ca interesanta si deloc plictisitoare.Vom putea sa dezbate multe teme.

| Asdfasdefta a răspuns:

Nu ar fi vreo problema legata de noi, ci de casatoria noastra. Ma intreb in ce religie s-ar realza " ritualul"hee hee.

| herbalist a răspuns:

Pai cred ca nu poti avea o viata normala langa o persoana de alta religie sau atei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Faptul ca este ateu sau credincios nu-l face sa nu mai fie om. Nu as vedea o viata diferita, doar m-as adapta. Daca este ateu/ credincios nu incerc sa-i schimb gandirea, ci i-o respect.Lasand ceea ce crede el despre Dumnezeu, sigur ne-am distra.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Confesiunea religioasa n-are nimic de a face cu asta. Din moment ce accept sa am o casnicie cu ipochimenul, crezi ca n-am luat deja in calcul toate aspectele?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daca nu stii sa iubesti? cum o sa fii tu cuuuu? niciodata.in schimb tu esti rational.problema e ca p.a nu stie carte si nici la scoala nu merge.cu inima e alta vorba pe care nu ai cum s-o cunosti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Costi, sa stii ca nu dau doi bani pe religia/nonreligia celei care imi va fi partenera de viata. Consider ca intr-o relatie totul tine de domeniul COMUNICARII! Nu vorbesti, nu dezbati, nu scoti la iveala ceea ce te macina, toate astea duc indiscutabil la MARELE ESEC! Daca nu stii sa faci in asa fel, incat sa inspiri incredere partenerului de viata, se duce dracu' toata povestea.
Eu iubesc toate femeile, dar putine stiu sa fie FEMEIE CU ADEVARAT.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Ema si daca ies eu sau ea la club, care e problema? tu crezi ca eu pun sechestru pe viata privata a partenerei cand intru intr-o relatie? eu zic sa incerci si o relatie cu un ateu sa vezi ce libera ai sa te simti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eucosti, una normala, daca n-am aduce in discutie atatea ''filozofii''. Suntem asa de complicati, precum ne e si viata..., daramite sa-ti mai dau si argumente precise, despre ceea ce te intereseaza!
Numai bine, sa fii fericit!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ema te dai de gol in privinta gandurilor tale ascunse, m-am referit la libertatea de a trai fara sa te frece cineva la cap cu telefoane inutile, tu nu poti sa iesi undeva cu un amic si sa va distrati fara sa ajungeti la sex? imi plac crestinii!batting eyelashes