Vad ca ai dat funda unui raspuns eronat.
Stelele cazatoar sunt micrometeoriti ce se aprind in contact cu atmosfera.
Sunt meteoriti care se aprind la intrarea in atmosfera. nu sunt stele, soarele e o stea si orice stea e un soare.
Daca ar fi meteoriti, probabil ca ar influenta mult Pamantul. Raspunsul este bun in aparenta, de fapt sunt micrometeoriti nu meteoriti.
"Daca ar fi meteoriti, probabil ca ar influenta mult Pamantul. Raspunsul este bun in aparenta, de fapt sunt micrometeoriti nu meteoriti."
De fapt pe astia mici ii cheama "meteori". Intamplarea face ca in noaptea asta sa poata fi obserate multe "stele cazatoare" asa ca. bafta la dorinte )
Nu am timpul necesar sa iti scriu eu. Apelez doar la definitia din dex
MICROMETEORÍT s. m. particulă meteorică din spațiul cosmic, de dimensiuni foarte mici. (< fr. micrométéorite, engl. micrometeorite
METEÓR, meteori, s.m. 1. Fenomen atmosferic de natură apoasă, electrică sau optică. 2. Fenomen care constă în apariția, pe bolta cerească, a unui punct luminos (reprezentând corpuscule cosmice pătrunse în atmosfera terestră) care se mișcă cu mare viteză, lăsând uneori o dâră care se stinge după scurt timp; stea căzătoare. [Pr.: -te-or]. - Din it. meteora, ngr. metéoron, fr. météore, germ. Meteor.
Pe scurt, meteorii nu se mai numesc si micrometeoriti. Nu toti micrometeoritii creaza acea "stea cazatoare". Ma rog sunt rpea obosit la ora asta. Nu o lua in nume de rau, nu am nimic cu tine.
Se vede ca esti mai obosit.
Citeste definitia pe care mi-o dai:FENOMEN atmosferic. Asa se numeste fenomenul.
Dar acele particule sunt meteoroizi.
Cand meteoroizi intre in atmosfera, ei se aprind, acest fenomen poarta numele de meteor.
E ca si diferenta dintre asteroid si meteorit. Asteroidul este obiectul care pluteste in spatiu, el devine meteorit cand intra in atmosfera unei planete.
"Stele cazatoare" -denumire populara, in realitate e ce a spus Inferno. Mai concret;
Meteoriți pietroși, sau "aerolitici", care sunt cei mai comuni și sunt formați din piroxen, olivină și plagioclazi, minerale silicioase și o oarecare cantitate de nichel-fier. Aceștia se subdivid în:chondrite, achondrite.
Meteoriți feroși, sau "siderolitici", care sunt compuși în cea mai mare parte din aliaje nichel-fier.
Meteoriți micști, sau "pietroși-feroși", ca de exemplu pallasitele, sunt rari și conțin amestecuri de silicați și aliaj nichel-fier.
Stii care este asemanarea intre ortografia limbii romane si stelele cazatoare? ca toata lumea stie ca eXista dar rar se remarca!
LisaJulie întreabă: