| punkbuster9988 a întrebat:

Stiinta e limitata de cunostintele noastre si nu poate explica totul. Daca noi am putea explica toate misterele vietii atunci ce rost ar mai avea viata? Vi s a intamplat vreodata ceva iesit din comun pentru care nu vi s a dat nicio explicatie?

Răspuns Câştigător
| SonicAndrei a răspuns:

Da, există ceva necunoscut de om. Eu mă tot gândesc la ceea ce se numește "de ja vu". Eu cred că omule călătorește în timp și spațiu cu mintea în timp ce visează (sau așa ceva), iar nouă ni se par niște vise simple. De multe ori mi s-a întâmplat așa ceva (mă refer la de ja vu). Inclusiv creierul omului e necunoscut, la fel și timpul care merge cu viteza luminii (e o teorie a mea, iată de ce: )

Lumina merge cu 300000 km/sec. Pe Pământ parcă merge cu infinit/oră, dar de la Soare la Pământ face 7-8 minute. Deci, dacă mergem pe Soare vom vedea ce s-a întâmplat acum 8 minute. Iar dacă mergem la 1 milion de ani lumină de Pământ (și ne-am uita spre Pământ cu un super-telescop) am vedea Pământul cum a fost acum 1000000 de ani. Deci putem spune că timpul nu există. Viteza gândului e cea mai rapidă, deci avem acces la informații din toate timpurile.

Eu nu înțeleg unele lucruri :
—Pui un lucru într-un loc și îl găsești altundeva.
—Faci un lucru (mănânci, te joci, conduci, scrii...) dar în acest timp te gândești la altceva și totuși le faci pe toate perfect.

Sper că răspunsul meu te-a ajutat.

| punkbuster9988 explică (pentru SonicAndrei):

Ideea ca datorita vitezei gandului am avea acces la informatii din toate timpurile e de a dreptul geniala.Ar explica rostul multor ciudatenii din vise.

11 răspunsuri:
| Iadhira a răspuns:

Buna! Mi s-au intamplat destule lucruri, insa nu obisnuiesc sa le dau importanta pentru ca ar disparea farmecul. Daca se va gasi momentul potrivit pentru a afla ceea ce s-a intamplat de fapt, voi fi norocoasa. Dar cum se spune, ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se implineasca. Unele mistere ar fi bine sa ramana nerezolvate. Probabil ca se intampla pentru ca e ceva firesc si intervin in cursul vietii noastre, nu pentru ca am conta (fiindca s-ar putea sa fim insignifianti), ci pentru ca trebuie. Iti doresc o zi buna!

| mdaria a răspuns:

Sunt multe astfel de intamplari, insa mintea noastra incearca sa le incadreze in ceea ce stie deja. Datorita cunostintelor pe care le acumulam de la nastere si le denumim experienta incercam sa incadram tot ceea ce ni se intampla in ceea ce stim deja, nu acceptam altele. Din acest motiv suntem atat de limitati. Cei care au iesit in afara gandirii de turma experimenteaza cu totul alte lucruri - gen teleportare...

| RAY a răspuns:

In primul rand natura a creat totul, stiinta se ocupa cu decoperirea naturi, natura nu este limitata ea este minunata si haotica, poate tehnologia momentan este limitata dar in viitor cine stie, viata nu are vreun rost, nu mi s-a intamplat, mereu caut o explicatie rationala

| ErrorFound a răspuns:

Adica dupa tine rolul vietii este sa aflii? Iti spun eu ca niciodata nu se vor descoperi toate secretele vietii.
Daca prin absurd s-ar intampla acest lucru, rolul vietii ar fi sa te distrezi. big grin
Stiinta doar face lumea un loc mai bun prin tehnologie si alte lucruri, iar scopul vietii cred ca ar fi popularea universului/distractia sau mai stiu eu ce...

| anonim_4396 a răspuns (pentru ErrorFound):

Viata in sine nu are scop, she just exist

| ErrorFound a răspuns (pentru anonim_4396):

Exact. Oamenii, de-a lungul timpului au incercat sa dea acelasi scop oricarui om (slujirea unei divinitati), dar de fapt, frumusetea vietii consta in libertatea de a-ti crea propriul scop.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scopul vietii nu este doar sa aflii, trebuie sa si te distrezi, sunt in continuare multe de vazut si multe de facut.

| blue0or0pink a răspuns:

Da

| Doru_4231 a răspuns:

Dap chiar mi s-a intamplat... jucam footbal cu prietenii ca de obicei pe strada. Dupa ce ei au plecat eu m-am dus sa imi iau mingea de pe drum si dintr-o data STOP-ul din fata portii mele incepe sa danseze Gangnam Style. Fara glume! De obicei eu am vedeniii noaptea.SA mentionez ca era ora 22:37