Din contra, informația e mai accesibilă ca în trecut, dar adevărata dilemă e că astrofizica sau mecanica cuantică nu au aplicații empirice, deși metodogia ştiințifică e aceeaşi aplicată.
Eu cred ca prea multi se axeaza pe controversatul citat:"Crede si nu cerceta".
Culmea ironiei ca astia spun ca in biblie scrie asta
Pai sunt cam tot aia de zic ca Pamantul e plat.
Exprimarea e gresita.
Problema e daca nu crezi o teorie demonstrata. Sa nu crezi teorii e prefect normal, nici macar in comunitatea stiintifica nu crede toata lumea toate teoriile.
Problema mai mare e ca in ziua de azi cunoasterea nu mai este accesibila oricui si asta e o problema atat a cercetatorilor cat si a publicului. Daca in trecut rezultatele cercetarii puteau fi transformate in produse de uz casnic sau civil pentru beneficiul oamenilor acum e mai abstracta. faptul ca mai aflam cate ceva despre univers sau particule subatomice nu poate fi tradus in ceva palpabil si este extrem de greu de explicat chiar si unui om care stie putina fizica. Concluzia e ca daca esti mai neinitiat in domeniu trebuie sau sa te pui sa depui efort ca sa intelegi cercetarea sau sa accepti rezultatele iar cum efortul necesar e mare..ramane credinta.
Cred ca e recomandata treaba? absolut deloc dar cand oamenii se pun sa citeasca articole singuri si nu cred ce li se zice te alegi cu antivaccinisti si uleiuri esentiale.
PS: cred ca esti unul dintre principalii reprezentanti ai curentului de "stiinta ca o reigie" de pe platforma asta.
Nu, ştiința lui Descartes are la bază empirismul, dar empirismul nu e musai totul. Medotogia știifică începe cu anumite ipoteze şi se termină cu validarea, invalidarea rezultatelor. Doar că nu orice experiment poate fii făcut de-acasă, de exemplu în domeniu mecanicii cuantice se folosesc tehnologii de ultima oară pentru a se demonstra sau invalida anumite supoziții. În acceleratoarele de particule fizicieni "bombardează" atomi şi observă rezultatele, tehnologia nucleară are la bază mecanica cuantică de exemplu.
Ce are Biblia cu fizica cuantică, evoluția şi Big-Bang? Mai apoi există dovezi care susțin atât Big-Bang cât și evoluția biologică. Sau îmi aduci dovezi alternative pentru specia și extinția viețuitoarelor precum şi alte teorii alternative pentru apariția şi exitiderea universului. Ideea e că modelele pe care fizica și biologia le oferă acum despre lumea înconjurătoare sunt cele mai realiste și singure, deoarece au la bază anumite observații mai mult sau mai puțin empirice. Explică-mi de ce preferi heliocentrismul în defavoarea geocentrismului?
Eu vreau prin empirism sa cunosc absolut tot,da fizica cuantica este demonstrata stiintific,nu la asta ma refer,la unele particule, The Inexplicable Universe- Unsolved Mysteries = aici se afirma ca electronul, protonul nu au fost demonstrate empiric, e o mini serie de doc, vezi si tu
Asa cum religia este deseori folosita pentru a manipula si stiinta este folosita uneori pentru asta, depinde de interese.