anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiinta si tehnologia progreseaza in ritm ametitor. Nu este nevoie sa dau exemple, ca sunt prea bine cunoscute. Ceea ce in urma cu cateva zeci de ani era considerat de domeniul fantasticului astazi este o realitate. Cine s-ar fi gandit atunci ca se va putea vorbi candva despre spatiu cu 11 dimensiuni sau ca particulele elementare ar fi formate din niste corzi mici care vibreaza? Cine s-ar fi gandit in urma cu o suta de ani ca va ajunge omul sa aiba televizor in casa sau, mai nou, toate electronicele astea care ne sunt acum atat de familiare? Acum, ce sa zicem despre viitor? Este logic sa conchidem ca stiinta si tehnologia vor continua sa progreseze. Cam la ce "minuni" credeti ca ne putem astepta in urmatorii cativa zeci de ani? Credeti, de exemplu, ca vor fi invinse bolile? Toate. Ar fi prea frumos sa fie adevarat. Dar procesul imbatranirii (si chiar moartea)? Stiu, toate aste par de domeniul imposibilului, dar, cum am zis, si alte lucruri au parut candva imposibile si totusi au devenit posibile. Si daca se vor invinge acestea trei - boala, batranetea si moartea - ce implicatii ar putea avea acest lucru asupra vietii, asupra societatii? Va trebui oprita inmultirea? Sau va trebui sa fie obligatorie eutanasierea la o anumit prag de varsta? Sau ce?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
22 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Stai linistit, totul evoluiaza.Au aparut vaccinuri antigripale.Rezultatul? Evoluarea gripei banale in cea mai periculoasa forma.Deci sa nu te mire cumva daca descoperim in timp ca evoluiaza si doamna cu coasa.De fapt face parte din viata si e dreptul ei.

| sabin89 a răspuns (pentru harciog):

Cum? Cand lumea ne e deschisa, a gandi socoti ca pot ca medicina, biologia si genetica sa se impiedice de un virus?
(evolueaza, nu evoluiaza).

| shadovv a răspuns:

Ai grija ca teoria corzilor inca nu e dovedita! Nu stim daca sunt 11 dimensiuni sau daca corzile chiar exista la nivel subatomic.

Cat despre nemurire... sa speram ca daca se inventeaza nu va fi precum in filmul "In time". Totusi eu cred ca nu vom putea ajunge la nemurire din cauza termodinamicii, entropia creste!

| RAY a răspuns:

Stiinta este viitorul si mereu va vi, nu prea cred de astea

| sabin89 a răspuns (pentru RAY):

Despre stiinta vorbim. Medicina, biologia, genetica...ce sunt? Nu sunt stiinte?

| RAY a răspuns (pentru sabin89):

Ba da

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stai tu linistit ca asemenea minuni vor fi disponibile doar pentru aia pe care-i da banii afara din casa pe fereastra. Si asta nu doar la incipitul unei asemenea ere pentru omenire.winking
Oamenii de rand vor muri in continuare. Vor trece revolutii, secari de oceane, eruptii de vulcani, etcetera pana va ajunge omul de rand sa aiba parte de "elixirul vietii". Bine, eu am gandit acum intr-un mod defavorabil.

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum? Crezi totusi ca oamenii bogati vor ajunge la "elixirul vietii"?

| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

Doar DACA s-ar ajunge la acest "elixir" atunci intr-o prima faza cred ca doar acesti oameni isi vor permite, iar faza asta s-ar putea sa tina o vreme. Mda, ceva de genul asta, imi dau doar cu parerea. Realitatea(daca va avea loc) poate sa difere considerabil.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deja sint rezolvate multe din acele probleme, dar nu sint la indemina omului de rind.Si acum exista o mina de "NEMERNICI" care au decis ei ca planeta este prea populata si ca in 25-30 de ani va trebui injumatatita populatia.Nu se apeleaza la eutanasiere ci planteaza in mod voit virusi care raspindesc boli fara leac pentru omul de rind.Au fost prinsi cu mita in sac cei de la OMS de catre o ziarista austriaca.Cu toate astea, tehnologia de azi, nu va mai fi de nici un folos, in urmatoarele secole.Va fi demult depasita si uitata.Numai bine.

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Care multe probleme sunt deja rezolvate dar nu sunt la indemana omului de rand? Eu vad ca si oamenii mari se inbolnavesc si mor ca si oamenii de rand. Ronald Reagan a suferit de Alzheimer la fel ca si bunica, ca sa dau numai un exemplu.

| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

Sabin,cred ca nu ai citit atent tot ce am scris.Si nici nu cred ca stii cum se pune problema, acolo.Reagan,...Obama,crezi ca au vreun cuvint in fata celor care descopera toate cele? Nici macar nu incearca sa miste un deget contra lor. Orice virus(boala) descoperita, are deja antidotul.Nici nu se face publica o boala pina cind nu exista antidotul.Iti dai seama ce s-ar intimpla daca Reagan sau bunica ta ar fi tratati si restul nu? Totul este tinut sub secret si ai sa vezi in curind si alte boli "nevindecabile"; asa cum am spus, se urmareste injumatatirea populatiei planetei sau cel putin reducerea cu 30-40 %.Nu vreau sa fac o prelegere acum si nici sa ocup spatiul, oricum nu ne ajuta pe nici unul.Sintem niste buruieni pentru acea mina de oameni.Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stai usor tipule.toate se vor intampla, cum trebuie si la timp, nu e cazul sa ne grabim.fiindca timpul curge in defavoarea noastra si daca s-ar opri nu ar fi chiar benefic.deci ia cat ti se cuvine din intervalul tau si restul lasa-l in sama urmatorilor.

| introduaicinumele a răspuns:

Hmm, ultima parte cu imbatranirea, daca ar fi sa traim la infinit, pana ar ajunge pana acolo tehnologia (probabil vom avea nano-boti in organims care ar repara tesuturile si le-ar hrani cu diverse substante), atunci vom avea si alte planete, probabil Marte va fi terraformata (adica se vor creea conditii ca cele de pe Terra, in jocuri am vazut asa ceva, credeam ca asa le-a trecut producatorilor de jocuri prin cap, doar ca dupa 1-2 ani am citit despre asta pe net), asa deci vom avea mai multe planete, si probabil, pe cele pe care viata nu se poate creea, vor fi niste mine, din care roboti ar aduna materiale, si vom avea porturi spatiale, deci problema spatiului de locuit n-ar fi o problema, sau mai bine, poate vom avea contacte cu civilizatii mai avansate - si tehnlogic, si spiritual, deci asta n-ar fi o problema.
Acum, ceva ce chiar se va intampla in maxim 10 ani, toate aparatele din casa vor fi sincronizate intre ele. De p-acum a incept aceasta chestie, de exemplu Google va scoate un dispozitiv (Nexus Q, parca) care va arata pe TV filmele din device-urile Android. Android este un sistem de operare, care este sincronizat cu un cont Google, si toate dispozitivele sincronizate cu acelasi cont, au acele-as numere de telefon in ele, aplicatiile se pot sincroniza si ele etc (desigur, daca utilizatorul doreste acest lucru). In fine, asta este in prezent, in viitor ca ferestre vom avea asa ceva: http://youtu.be/mTVPVobDrms
Doar ca mult mai inteligente, de exemplu niste senzori la intrare in casa, vor da un semnal geamurilor c-am iesit afara, si acestea se vor deschide ca sa aeriseaza camera... nu stiu, asa mi-a venit mie in cap acum, utilitatiile lor ar fi mult mai diverse.
Cei de la Corning (producatorii Gorila Glass, o sticla ce se pune pe smartphone-uri ca sa nu se zgarie) au realizat acest video: http://youtu.be/6Cf7IL_eZ38
Partea a 2a: http://youtu.be/jZkHpNnXLB0

| sabin89 a răspuns (pentru introduaicinumele):

Ideea cu "alte planete" ar putea fi intr-adevar o solutie.

| 0nlyMe a răspuns:

Sunt de acord cu gasirea de leacuri impotriva bolilor, dar nu sunt de acord cu nemurirea(toti suntem datori cu o moarte) si nici oprirea imbatranirii pentru ca fiecare varsta are farmecul ei. Oricine isi doreste sa fie nemuritor in particular, dar cand te gandesti ce implica nemurirea la nivel global te ia durerea de cap si nu mi se pare moral sa ni se ia dreptul de a avea copii doar pentru a trai vesnic la fel cum nu mi se pare moral sa fim eutanasiati(ceea ce nu ne face sa fim nemuritori). Nu trebuie sa modificam cursul vietii.

| sabin89 a răspuns (pentru 0nlyMe):

Nu e vorba daca esti de acord sau nu. E vorba daca va ajunge stiinta sa rezolve problemele alea. Poate ca multi vor zice ca nu sunt de acord cu energia nucleara, cand vad pericolul de razboi care planeaza. Dar pentru asta ea tot a fost descoperita.