| sabin89 a întrebat:

Ştiinţific, filosofic... Cum se explică dragostea asta a noastră pentru muzică? Începând din fragedă pruncie
https://www.youtube.com/watch?v=VlPdfLr1FSo
şi continuând până la adânci bătrâneţe
https://www.youtube.com/watch?v=0Jb6NixZKaY

Răspuns Câştigător
| Dorotheea21 a răspuns:

De ce creierului ii plac anumite culori?
Poate ca muzica este sonorul din culori.
Un blog mi-a spus ca muzica este doar 'o recompensa a creierului', iar Estetica muzicala, o disciplina, nu stie sa raspunda. /am un prieten care este la UNMB, si pe care de cate ori il prind, il asasinez cu astfel de intrebari. laughing
Sunt curioasa ce raspunde TPU. happy

| sabin89 explică (pentru Dorotheea21):

"Sunt curioasa ce raspunde TPU."
Degeaba, nu mai răspunde nimeni. Probabil e o întrebare prea grea. happy
Dar, apropo, cimpanzrii or avea şi ei într-o oarecare măsură înclinaţie spre muzică? Bine, nu cât noi, dar undeva...pe drum către noi.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru sabin89):

Nu stiu. Nu am citit nimic despre animale. Poate pentru ele muzica este doar un zgomot. Auzisem ca pentru plante are un efect benefic, era vorba de muzica clasica, dar nu imi pot da seama cum se intampla lucrul acesta.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru sabin89):

Ma face sa rad baietelul de aur al TPU care a pus acum o intrebare despre numen, la conversatii.
O sa iasa niste discutii despre qualia si Camera lui Mary, mai stinse decat ce este acum la intrebarea ta despre muzica. laughing Pacat ca o sa fiu plecata toata ziua, asa ceva trebuia urmarit. Cu popcorn. happy
Noapte buna.

6 răspunsuri:
| raicard a răspuns:

Cei care scriu nu stiu despre muzica, cu exceptia a ceea ce le invata inimile lor, sau putin mai mult.Nascut in muzica, unde muzica este acasa, iar natura este un concentrat, iar armonia se insinueaza in suflet cu prima melodie pe care mamele o canta la leaganul copiilor lor, el isi simte dreptul si scrie fara studiu, ca miezul ii dicteaza, acele lucruri care par adevarate si nemaiauzite pana acum, dar totusi urgente pentru ca muzica si drama muzicala sa se ridice din nou din cercul imitatiilor in care geniul rataceste astazi fortat, blocat de profesori si traficantii dinoteaza, iar stapanii si traficantii de note se abtin de la aceste pagini. Nu sunt pentru ei.Ele sunt pentru putinii care in arta simt ministerul si intentioneaza imensa influenta pe care ar exercita-o asupra societatii, daca cladirea si venalitatea nu l-ar fi redus la un mecanism servil si la amuzamentul patronilor bogati.
Pentru cine vede mai mult decat nu o combinatie sterila de sunete, fara intentie, fara unitate, fara concept moral!
Pentru intelectuali, chiar daca au vreunul, care nu au reinventat gandul pentru materialism, ideea pentru forma, zic ca exista o filozofie pentru muzica, ca si pentru toate celelalte expresii ale vietii si afectiunilor intime pe care le stapaneschappy
Pentru sufletele "virgine" care spera si iubesc, care se apropie de venerarea lucrarilor cu adevarat mare, care se plang de ultimul gand, care cauta un refugiu in armonie atunci cand au un suflet in lacrimi si o mangaiere, o credinta atunci cand doare o indoiala - tanarului necunoscut, care poate intr-un colt al pamantului nostru, se agita, in timp ce eu scriu, sub inspiratie si transforma secretul unei epoci muzicale in sine. Poate cu un suflet atat de impietrit, paginile urmatoare nu vor reveni deloc inutile.
Ei vor pune pe calea conceptului regenerator si vor convinge cel putin din ce in ce mai mult ca, fara un concept regenerator, muzica poate sa apara artificiu mai mult sau mai putin incantator, fara a atinge inaltimea deplina a destinelor sale; ei vor incita sa indrazneasca, vor da, daca nu este altceva, un confort pentru indelungatele necazuri pe care cei putini nascuti sa le creeze au intotdeauna insotitori in mersul vietii.Cine aude toata sfintenia Artei pe care este chemat sa o trateze, are nevoie, in aceste vremuri de prostitutie si scepticism, ca o voce sa se ridice pentru a protesta pentru el si sa strige incredere.Nu există lipsă de oameni puternici printre noi. Datorita acestei atmosfere de materialism si proza care agraveaza sufletele tinere, o raza de incredere si poezie lipseste pentru a le dezvalui caile viitorului.
Celor care repeta intelepciunile nastere le lipseste amintirea pe care un filosof i-a fost spus in fiecare dimineata de catre cei care l-au trezit...
Ridicati-va, dar trebuie sa faceti lucruri grozave! Cei care plang lipsesc.Acolo, pe acea inaltime este glorie!
Veti intalni derizoriu si invidie pe drum; dar constiinta vie, si posteritatea dupa aceea, te va razbuna pe contemporanii tai, Aleluia!

Cand elementul constitutiv al unei Arte, conceptul vital care il domina, a atins cel mai mare grad posibil de dezvoltare, a atins cea mai INALTA EXPRESIE care i-a fost data, iar eforturile de a o depasi sunt inutile, chiar si acolo unde cei care incearca sunt cu adevarat puternici. MARE RESPECT, Raicard_Sama!

Acel element este uzat irevocabil, acel concept epuizat; nici geniul insusi nu il poate face sa reinvie, nici geniul insusi nu recreeaza o perioada care este inchisa sau care urmeaza sa se incheie.
___________
T'handdolik - iubim muzica -
__________

| Zabbyel a răspuns (pentru raicard):

Destept ca noaptea versetelor, filozof ca umbra muzicala rolling on the floorrolling on the floor)

| sabin89 explică (pentru raicard):

Frumoase idei! Cam încâlcite pe alocuri, dar frumoase.